Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztonság és védelem Atomic módra

2018.10.25. Szegő Attila

Bukósisakok és síszemüvegek terén is egyre nagyobb piacot fed le az Atomic. Komoly fejlesztéseket tesznek minden termékbe, ami nem meglepetés, hiszen jól ismerik a télisport szerelmeseit és igényeiket.
Atomic Revent+ AMID hybrid sisak és Count Amid sisak
Atomic Revent+ AMID hybrid sisak és Count Amid sisak

Revent, a hagyományteremtő sisak több világszabadalommal

A legnépszerűbb sisak, amely először készült Hybrid-héj szerkezettel, tavaly már nagy sikereket ért el. További különlegessége a Holo Core szerkezet, az AMID energiaelnyelő rendszer és a 360 fokban behúzható Life-fit sisakállító pánt.
  • Hybrid szerkezet
    A rendszer lényege az ABS műanyag borítás és az in-mold héj kombinálása. A Revent sisakok ABS megerősítése a sisak felső részén található, amely véd a felülről érkező erőbehatásoktól.

  • In-mold Dual Shell
    Két különálló részből, egy alsó és egy felső formából állítják össze a sisakot, amely tökéletesebb - 360 fokos - védelmet biztosít.

  • Holo Core
    A sisak kialakítása olyan mint a tojástartóké. Jobb energiaelnyelést biztosít, jobban szellőzik és sokkal könnyebb, mint a klasszikus kialakítás.

  • AMID (Atomic Multi-directional Impact Deflector)
    A sisak felső részén található energiaelnyelő, amely több irányú elmozdulásra képes. A MIPS rendszer helyett fejlesztették ki, mivel az AMID többször is használható.

Count, a folytatás

A Revent sisak technikai alapjaira épült, de további innovációkkal egészült ki. Az eddigi tapasztalatokat összegyűjtve megállapították, hogy a legtöbb sérülés, becsapódás nem a sisak tetején történik, hanem attól lejjebb.
A Count AMID sisaknál megfordították a Hybrid technológiás betéteket, így a biztonsági zóna a halánték vonalát védi.
További újdonság a Count és Count XTD sisakoknál a szemüveg felcsúszását megakadályozó tartó, amelyre a fejlámpát is fel lehet rögzíteni. Az utóbbi modell esetén ez a tartó fényvisszaverő bevonatot kapott, így éjszakai túra esetén is jól látható. Az XTD verziót Recco rendszerrel is ellátták, amely javítja a sítúrázók biztonságát.

Síszemüveg a tiszta látásért

Az Atomic sokat dolgozott azon, hogy torzításmentes lencséi legyenek és megfelelően éles képet adjon még rossz időjárási körülmények között.
Ennek a fejlesztésnek egyik eredménye az FDL préselt lencse, a másik a HD technológia.
  • FDL (Cylindrical Fusion Double Lens)
    A dupla lencsés szemüvegek lencséit egyesítették, egy speciális technológiával összepréselték, melynek eredménye a megnövekedett látómező és a tükröződésmentes kép lett.

  • HD (High Definition)
    Nagyfelbontású kontrasztos képet és nagy mélységélességet ad különböző fényviszonyok mellett.
Atomic Revent síszemüveg FDL lencsével
Atomic Revent síszemüveg FDL lencsével
A Revent és Count szemüvegeket az azonos nevű sisakokhoz tervezték, hogy tökéletes legyen a harmónia és a kényelem.

A Revent szemüvegek sík, Flat lencsékkel készülnek, amely az FDL technológiának köszönhetően 15%-kal nagyobb látóteret eredményez a hagyományos duplalencsékhez képest.
Atomic Count síszemüveg
Atomic Count síszemüveg
A Count szemüvegek domború, Spherikus lencsével rendelkeznek, amelyek a hagyományos dupla lencsékhez képest az FDL tecnológiának köszönhetően 20%-kal nagyobb látótérrel rendelkeznek.



Bővebb információ: www.atomic.com/hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.