Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszemüveget okosan, hallgass a szemedre!

2013.03.13.

Síszemüveget okosan, hallgass a szemedre! Mi a közös Shaun White-, Aksel Lund Svindal-, Eero Ettala-, Tanner Hall-, Terje Haakonsen-ben? Mind télisportot űz? Világklasszis atléták? Példaképek? Ez mind igaz! Azonban az is közös bennük, hogy Oakley zártszemüveget hordanak évek óta.
A kaliforniai székhelyű gyáróriás a kezdetektől fogva élsportolóknak fejlesztett felszereléseket, velük együttműködve. Hiszen ha a világ legjobbjainak nem jó egy termék, akkor az nem is jó semmire. Ennek a mottónak megfelelve gyárt az Oakley minden szemüveget a mai napig, legyen szó cserélhető lencsés sportszemüvegről vagy zártkeretes modellről. Mára elfogadott lett a tömegek számára a síszemüveg viselete, sokan még azonban elzárkóznak a használatától, különböző indokokkal: Nem megy a ruhámhoz, túl szoros, kényelmetlen, nem tudom dioptriás szemüveggel hordani... és még sorolhatnánk. A 80-as évektől kezdve rohamos fejlődésnek indult a szemüveggyártás, lépést tartva olyan sportokkal is, mint a sí és snowboard. A kritériumok egyszerűek voltak: megfelelő mechanikai és optikai védelem, komfort, variálhatóság. Szabványok biztosítják, hogy a kereskedelemben kapható termékek megfelelnek erre a célra és használatuk biztonságos. Szemüveget gyártani nem nagy kunszt, anyag kell hozzá és egy gépsor. A gyártók többsége olyan ipari nyersanyagokat használ, melyek régóta elérhetőek, meg is felelnek a szabványoknak, így időt és energiát spórolnak. Azonban egy olyan szokványosnak semmiképp sem mondható cég, mint az Oakley ezt is másképp gondolja: közelítsük meg a létező problémát más irányból és csomagoljuk be művészien. Így született meg az összes termékük. Saját fejlesztésű nyersanyag, gyártás technológia, szabadalmak, végeláthatatlan labor és valós környezetbeli tesztelések. Tökéletesen felesleges 160km/h sebességgel rálőni egy acélgolyót a szemüveg lencsére vagy 500grammos kihegyezett acél tüskét ráejteni 130cm-es magasságból. Ezek jóval extrémebb módon terhelik a szemüveget, mint az ide vonatkozó szabvány. Ez az Oakley filozófia. High tech gépsorokon születik meg a dupla rétegű, páramentesített HDO® lencse, közel 30 színben, így tökéletes opciókat kínál minden fényviszonyhoz. A hidegben is flexibilis műanyag keretek 3 rétegű szivacsozással vannak ellátva, így egész napos viseletük sem jelent problémát. A szilikonozott gumipántok biztosan tartanak sisakon is. Egyes típusok viselhetőek dioptriás szemüveggel is.
A lencsecsere a beépített Switchlock™ mechanikának köszönhetően egy mozdulat és akár kesztyűben is végrehajtható. Gyerektől a felnőtt méretig, unisextől a hölgyekig, mindenkinek gyárt szemüveget az Oakley. Hagyományos és szezonális színekben, így nem gond, hogy összhangban legyen a ruházattal és felszereléssel.

Egyedi igények? Íme az Oakley -OCP- egyedi konfigurációs programja. Válasszon keretszínt, egyedi lencsét, külön színes pántot és összekötő elemet, garantáltan nem fog szembejönni a sípályán. A szem az emberi test legfontosabb szerve. Percenként 4,2 terrabájt információt közvetít agyunknak, ami nagyjából 18 ezer zeneszámot jelent másodpercenként. Fontos, hogy ennek az információnak minél nagyobb hányada legyen pontos és értékelhető. Lesiklás közben mindent élesen és pontosan kell látnunk, hogy biztonságosan és önfeledten tudjunk kikapcsolódni. Mentesíteni kell agyunkat a felesleges munkától, ami akár század másodperceket is jelenthet egy versenyen. Ideje felnyitni szemünket és torzítás mentesen nézni a világra!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.