Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Csiki kiemelt beszámolói
Csiki
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2020.03.07.
Március első három napján síeltünk Kopaonikon. Szombaton mentünk el, Tiszasziget fele (5 perc alatt átjutottunk), majd végig autópályán Preljináig. Onnan pedig lassabban, de jó minőségű úton Josanicka Banja fele, innen kissé rosszabb minőségű az út vezet fel a hegyre. Visszaúton Raska fele mentünk, nem bántuk meg, ez a gyorsabb út, kevesebb faluval. Ekkor a régi röszkei átkelőt választottuk, ahol semennyit se vártunk. A tiszta menetidő Szeged-Kopaonik között 6,5 óra. Nekünk nem a centrumban, hanem lejjebb a Vikend telepen volt a szállásunk, így minden nap áthaladtunk a nemzeti park kapuján, ahol 300 dínárt kell fizetni naponta, de némelyik őr elfogadta az előző napi nyugtát is.

A szállásunk kiváló ár/érték arányú modern apartman-komplexumban volt (Milmari). Ajánlatos befizetni legalább reggelire (nagyon változatos, finom és bőséges volt). A centrumban lévő parkoló (a Konaci és a modern parkolóház között) napi 500 dínár. Lehet menni sibusszal is, ami oda-vissza 300 dinár.

A sipályákon kissé olvadt volt a hó. A (ülő)felvonók modernek és gyorsak, alig kellett várakozni, az utolsó nap azonban a szél miatt csak 2-3 ülős működött, így akkor 5-10 percbe telt a beszállás. A pályák többsége lankásabb, családias jellegű, kissé rövid. Aki hosszabb pályára vágyik, érdemes felmenni a csúcsra (a Páncsicsra) és onnan a hegygerincen egészen a Suncana Doliná aljáig csúszni. Véleményem szerint családi síelésre kiváló Kopaonik, mivel sok a kék pálya és 4-6 fős ülős felvonókkal szinte az egész pályarendszer besíelhető.
Csiki
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2009.02.27.
2 éve voltam kint, nézd meg a hozzászólásomat. A 7 órában benne van már az utolsó 25 perces út is, ami a Brzece-ről a faluból 1000 m-ről 1700 méterre visz föl Kopaonikra, a sicentrumba. Debrecen-Szeged 3 óra kocsival, szóval 10 óra alatt odaértek, kb. 700 km-t megtéve. A faluban is van sok szállás, de azok igen nehezen értelmezhetők pályaszállásnak, mivel két lassú ülőfelvonóval (kb. 30 perces út) lehet feljutni a hegyre, onnan viszont csak igazi, vad fekete pályákon lehet csak visszasielni. Ennek ellenére javasolnám a Hotel Juniort a faluban, olcsó és jó a kaja. Nem olyan veszélyes az a szerpentin út amit naponta meg kellene tennetek a hegyre és vissza. Fent is nagyon sok szállás van a legkülönbözőbb árkategóriában, de azokat nem ismerem annyira. Kisgyerekkel biztos nagyon jók ezek is, mert tényleg közel vannak a felvonókhoz. A sorban állás nem jellemző, esetleg 2-3 perc fordul elő, az is csak hétvégén és a központi felvonóknál. Áprilisban biztos nem is lesz már sorbanállás, mert a húsvét nem akkor van a szerbeknél, mint nálunk. Összességében bátran ajánlom nektek, van olyan színvonalas mint bármelyik közepes méretű osztrák pályarendszer pl: Gerlitzen.
Csiki
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2009.02.26.
Szegedről Kopaonik kb. 7 óra kocsival, szinte végig autóút ill. autópálya, az utolsó 1 óra kivételével. Az utolsó szakasz sok kis falun-városon át vezet és emiatt eléggé lassan lehet haladni. Gyerekek természetesen tudnak sielni, sok a laza kék pálya, és van 5 modern, gyors ülőfelvonó. A fontosabb pályák egy nagy központi sík területre futnak össze, nem lehet szem elől téveszteni a csemetéket. Itt van a központ (játszótér, lovasszán, üzletek, szállodák, apartmanok) Áprilisban kezelik-e pályákat? Jó kérdés, láttam ugyan ratrakot működés közben, de több pálya is kezeletlen maradt egész héten, mikor kint jártam. Az árak elviselhetőek, hozzászámítva, hogy egy magaslati üdülőhelyről van szó. Mindenesetre nem lehet összevetni az osztrák árszínvonallal.
Csiki
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
Olaszország
Paganella
2007.12.17.
Paganellán sieltem a múlt héten három napot. Elég jó a pályarendszer, modern, gyors, jórészt buborékos ülőliftek vannak mindenhol. A faluból 2 kabinos lift visz fel a pályákhoz- az egyik a tanuló pályához - ahol szintén ülőlift várja a kezdőket.(Talán csak egy fapados akad, de azt nem is muszály használni-az alatta lévő pályát máshogy is el lehet érni.) Sajnos az alsó pályákat még nem nyitották meg. Szinte minden pályát hóágyúztak, most hogy ott is hidegebbre fordult az idő, sorban nyitják az új pályákat-szerintem karácsonyra az összes pályán lehet már sielni. Szombaton egy új ülőfelvonót is átadtak. Gyönyörű hely, a csúcsról látszik a Garda-tó. Molvenoban, a magyarok által üzemeltetett hotelek egyikében laktunk (Aurora), a vacsora a Hotel Lory-ban volt. Ez előbbi szálló szinvonalabbnak tűnt. A mi szállónkban svábbogár volt több szobában is, viszont meleg vizzel és hűtéssel ritkábban találkoztunk:) Ezzel együtt a rendkivül segítókész személyzet kárpótolt mindenért- pl: igazi magyaros ételekkel.
2 napot Madonna di Campiglio-ban 1 napot Tonale-ban sieltünk. Egyértelműen a Madonna-i sirendszer a legkirályibb a három közül, de utánna rögtön Paganella jön, a változatos pályarendszerrel.
Csiki
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
Két napot sieltem Madonna di Campiglion ez a héten.Csodálatos természeti környezet, gyönyörű panoráma, renkívül széles, hosszú két-piros pályák, modern felvonók jellemzik. A falu két oldalán lévő siterületek között lecsatolás nélkül át lehet sielni, egy híd köti őket össze, melyet mindkét irányban át lehet sielni.(felfelé mozgójárda visz át.) Mi a két nap alatt ugyanazt a pályán max. kétszer sieltünk, igaz szinte az egészet bejártuk-térképpel a kezünkben (nagyon sok elágazás van, ahol a táblák egyértelműen segítenek a tájékozódásban) Átmentünk Folgaridára és Marillevára is, melyekkel össze van a Madonnai rendszer. Pinzoloval még csak tervezik a kapcsolatot. Bármikor visszamennék oda sielni.
Csiki
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2007.03.02.
Szia aberlour!
Mi tegnap értünk haza Kopaonikról. Két szállásunk volt. Egy napot Brzece-n, lent a faluban, a Hotel Juniorban töltöttünk. Csak jót tudok róla mondani. Az idei szezonra újították fel. Kiváló svédasztalos reggelivel és vacsorával mindössze 7000 Ft-ba kerül. Mivel most csak 1500 m felett van hó, nem tekinthető pályaszállásnak. A hegyen lévő siközpont egy 18 km-es szerpentin úton érhető el. (kb. 25 perc alatt kocsival.)Ülőfelvonó is üzemel, de az lassúbb- visszatérni a faluba síléccel még ideális hóviszonyok esetén is meggondolandó, a kemény fekete pályák miatt.
Érdemes eurót vinni és a határon vagy Kopaonikon dinárra váltani (forintot nem fogadnak el a szerb határon, Horgoson lévő pénzváltóban sem)
A Rtanj nevű pályaszálláson voltunk a többi napon, de ezt senkinek sem ajánlanám, nagyon üttörőtábori jellege van (emeletes ágyak, gyenge koszt, higiéne hiánya). Igaz csak 5200 Ft-ba került. Néhány ezer Ft-ot rászánva érdemes valamelyik felvonó közelében szállást keresni. mert gyakorlatilag átsielhető az egész pályarendszer. Címek: http://www.skijanje.co.yu/ -n (Ski centri > Kopanonik > Cene na Kopaoniku )
Síbérlet árak:
http://www.eng.infokop.net/ A kaució 400 dinár. 1 euro 80 dinár. 1 dinár 3,2 Ft. Síbérletet a Hotel Grandban (is) lehet váltani. Ez utóbbit szívből ajánlom szállásnak is. kb. 20 m-re van 2 ülőfelvonótól. Igaz viszonylag drága, de az apartmanos részlegben akár 4000 dinárért is meg lehet szállni március közepén.
Most ennyi. Ha bármi érdekel, írj!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.