Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

csaba01 kiemelt beszámolói
csaba01
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
Bosznia
Jahorina
2017.02.27.
Csütörtöktől (02.23.) vasárnapig (02.26) voltunk a Jahorinán. Most voltunk először, összességében nekünk nagyon tetszett, habár a pályák karbantartása nem az igazi, éjszaka ratrakolnak az igaz de a kritikus pontokra nem fordítanak nagyobb figyelmet, így ezeken a részeken nagyon hamar megjelenik a jég-sár-kő egyveleg. Csütörtökön az 1es 2es 3as pályákat használtuk dél körül voltak olyan 20-40 méteres szakaszok ahol már csak minimális hó maradt inkább csak sár és kő (volt aki itt le is csatolt mert féltette a léceit), a 3as pályarendszer volt jobb állapotban és itt találtunk olyan "útvonalat"amely kevés köves részt érintett, és nekünk nagyon megfelelt, síeltünk is zárásig.
Pénteken az erős szél miatt nem mentek a hatülésesek így maradt a Poljice tányéros felvonója, nem baj jutott idő a csapatunk kezdőbbjeivel is foglalkozni meg persze több időt eltölteni a tányéros kiszállójánál található Peggy kávézó-étteremben ahol állítólag isteni a forrócsoki, én inkább a Szarajevói Prémium nevű csatos üvegben kapható sört kóstolgattam,érdemes felülni az emeletre nagyon hangulatos a berendezés és gyönyörű a kilátás.
Szombat reggelre esett kb 40 cm friss hó és ezzel felejthetetlenné tette számunkra Jahorinát. Mivel az éjszaka második felére váltott csak át az eső hóra sőt még egész délelőtt is havazott nem sikerült éjszaka teljesen letömöríteniük a havat a pályákon így számunkra kicsit furcsa volt a megszokottnál nagyobb hóban síelni, de tetszett a kihívás, a fenyveseken átvezető pályarészek és az egész boszniai táj pazar látványt nyújtott.
Vasárnap reggelre terveztünk még egy rövid csúszást a még jó állapotban lévő pályákon de ez sajnos nem jött össze, a szél miatt nem indították el a Poljice hatülésest ezért a friss hó hírére idesereglett tömeg a tányérossal próbált feljutni a várakozási idő 30-60 perc lett!Úgy döntöttünk hogy a tányéros kiszállójától megpróbálunk átjutni a 3as pályára(nem könnyű kell botozni rendesen) mert az Ogorjelica hatüléses működik.Amikor átértünk és megláttuk a hatüléses előtt várakozó embertömeget rájöttünk hogy ez a délelőtt nem a sielésről szól sajnos,30-40 perces sorban állás után jutottunk fel a 3as pálya tetejére ahonnan már csak annyi időnk maradt hogy lecsússzunk a plusz fokokban megvizesedett megroggyant havon a szállásig.
A szállásunk (egy teljes nyaralót béreltünk)a Sator nevű nyaraló övezetben volt erdei ösvényen tudtunk lecsúszni a felvonóhoz és visszafelé is sílécen érkeztünk a szállásig,ha továbbcsúsztunk 100métert akkor Villa Planinska Idilla-hoz érkeztünk aminek a földszintjén konoba-étterem működik balkáni specialitásokkal(paszulj szárma csevap stb)csapolt Jelen sör kapható jók az árak vendégszerető a személyzet.
Összegezve nekünk nagyon bejött Jahorina de figyelni kell az időjárást mert ha kevés a hó és plusszok vannak hamar megjelenik a kő a pályán,a hétvégét kerülni kell a tömeg miatt hét közben viszont nincs sorban állás, az árak olcsóbbak mint nyugatabra. Sok helyen elfogadják az eurót síbérletet is euróban fizettem, sőt még váltottam is eurót a pénztárban 1 euró=1.95 KM (konvertibilis márka).
Jahorina-072.jpg
Jahorina-051.jpg
Jahorina-056.jpg
Jahorina-058.jpg
Jahorina-069.jpg
Jahorina-076.jpg
csaba01
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
Magyarország
Eplény
2015.02.16.
Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást, amit írtál az valóban úgy is volt.Tegnap meglátogattuk Eplényt és nagyon jól éreztük magunkat. A meredek fekete pályán kívül az összes többit kipróbáltuk és valóban mindegyik vállalható.Az időjáráshoz képest a pályák állaga is jó volt. Panaszra nem lehet okunk talán csak annyit jegyeznék meg hogy a beléptető rendszer nagyon nehezen olvassa a zsebben lévő kártyát, és a pályák elején lehetne egy egyszerű tájékoztató hogy melyik pályáról is van szó meg néhány alap infó róla, de ezek csak észrevételek. Összességében egy nagyon jó délutánunk volt csodálatos élménnyel, mindenkinek csak ajánlani tudom a változatos pályarendszert.
Bízom benne hogy pénteken még használhatók lesznek a pályák mert kecsegtetőnek tűnik az esti 40%-os engedmény a hétközi árakból, nekünk megtetszett a síaréna.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.