Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

voda01 kiemelt beszámolói
voda01
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Sziasztok,


sziveszter előtt jöttünk haza Aflenzből, ahol 3 napot tudtunk síelni. A szállásunkban nagy segítséget jelentett Klári (madribuc néven a fórumban)által ajánlott apartmann. Egyszerű, tiszta, barátságos, hangulatos, árban ideális, úgyhogy egyszóval tökéletes találat. Téli pizsama nem kell, mert elég meleg van, 26 fok, ami a minimum lehetőség a kályhán. Nekünk szerencsénk volt, mert Klári felajánlotta a főztjét, ami változatos és igen finom volt, de ha főzni kellett volna, az appartmann arra is kellően felszerelelt volt. Távolsága a pályától kb. 500 méter, nem sok, mi kisgyerekkel autóval mentünk, de ezt javaslom mindenkinek. Itt van a kölcsönző is, egy meleg vaxolás 3,99 Eur. A kiírt árak barátságosnak tűntek, de mi saját felszerelést használtunk.
A felnőtt napijegy 26 euró, ha okosan, a neten keresel, van fél áron is. Ennyi pénzért pedig a magyar "pályákon" sem lehet szinte egy napot síelni. A személyzet maximálisan segítőkész. A két üléses felvonó, ami a síterepre visz, az 1976-ban épült a tábla szerint, egy kabinost már elbírna a terep, mert a 20 perces út alatt hidegben nem a legideálisabb. Fent a lifteknél nem kellett várakozni, pedig egy-két napon a parkolóban ijesztőnek tűnt a létszám. Jól eloszlott a liftek közt a nép. A két enyhe tanulópálya tényleg kitűnő a kezdők számára, itt dolgoznak a helyi oktatók is. Mi nem vettük igénybe, mert csak németül és angolul beszélnek, áraikat így nem tudjuk, de fiúk és lányok vegyesen, oktatnak boardot is. A kétülésesnél sem kellett várakozni, ami a hegytetőre visz fel. Onnan több irányban is le lehet jönni, sajnálatosan a térképen jelzett kisebb hegyen lévő kék pályára inkább piros szintű lejtőn juthatunk át. Viszont innen kellemes az "erdei" pálya vissza, sőt a legnyagyobb élmény, a hegycsúcsról induló piros pálya, ami kellemes kék szerpentinen folytatódik egészen a völgyig. Érdekes, hogy télen a hegyre vezető szerpentin van lezárva, és ezen lehet lesíelni. Aki felvonóval jön le, ott léc nélkül, előre leküldik a léced, Te pedig kényelmesen ki tudsz szállni. A Hütték árai átlagosak, viszont az Almrauschütte a legfelkapottabb, viszon a Bürgeralm Panzió étterme sokkal barátságosabb, árban és ízvilágban egyaránt. " Valamiért" minden helyi érdekelt az Almrausch-t ajánlja. Én inkább a másikat!!! Esténként síelés után a napi síjegy érvényes a Kapfenbergi fürdőbe is, igaz a szauna plusz fizetendő. Érdemes megnézni Kapfenberg kicsi plázáját, kellemes, barátságos hangulatú, Figyelmes nézelődés alkalmával sikerült egy-két dolgot jó áron vásárolni. Összességében, mi biztosan megyünk még ide, nem csak télen síelni. Nem egy nagy síterep, elájulni nem kell senkinek tőle, viszont kezdők és jól síelők is tudják élvezni. Néhány napos síelésre ajánlanám, mert a jól síelő ennyi idő alatt meg tudja únni, viszon a több napos bérlettel a környék másik 3-4 síterepe is látogatható!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.