Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

rocker kiemelt beszámolói
rocker
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2007.11.19.
Sziasztok!

Picit hosszasan irtam le a véleményem, ezért a végével kezdenem (ha valaki lusta elolvasni, akor is tuja mi a véleményem:) :

Összegezve: Nekem nagyon tetszett a hely, és az emberek akik fennt voltak. Mindenki közlékeny és barátságos volt, és úgy vettem észre, hogy ide az emberek kikapcsolódni jönnek és nagyon jól érzik magukat. Ha az időm engedi, akkor még sokszor fogok jönni... az üzemeltetőknek csak így tovább.


De végül is itt kezdődött először :))):

Itt olvasva a véleményeket olyan érzésem van, hogy én egy teljesen más Nagyhideghegyen voltam vasárnap.
Az én tapasztalatom a következő:
Múlt héten minden nap telefonáltam, hogy hogy áll a felvonó, valamint a pálya, silift kérdés. A válaszokból arra következtettem, hogy minden rendben van, és bátran nekivághatok a turának. Ránéztem a honlapra is, ahol láttam, hogy a nagy északi lift le van zárva (ahogy mondták), de a két kis lift működik, és fent is ezt tapasztaltam, valamit láttam, hogy a síbusz technikai okok miatt nem üzemel, és csak túrázokat várnak fel.
Meglepve tapasztaltam, hogy a béletet az előző év hirdetéseitől eltérően nem lent, hanem fenn a házban kell megvenni. Ennek okát nem értettem, de megkérdeztem és azt a választ kaptam, hogy úgy gondolták, hogy ha valaki feljönn gyalog, akkor majd itt fennt eldönti, hogy akar e még csúszni vagy nem. Szerintem ez teljesen korrekt, mert ha kidöglesz, akkor nem bukod a bérlet árát.

Szóval nekivágtunk kocsival. Mi is beleszaladtunk a sorompóba, ahol legomboltak rólunk 1000 Ft parkoló dijat. Kicsit mérges voltam, hogy nincs benne a síbérletben a parkolójegy, de jobban megnézve láttam, hogy ezt nem is a pálya üzemeltetők, hanem az Ipoly Erdő Zrt szedi. Picit érdekes volt ez a parkoló jegy, mert erre se figyelmeztető tábla, se behajtani tilos nem volt, hogy magán útra megyünk. Tehát jó kérdés, hogy mi alapján szedik a zsét, de mindegy ez van.
Megérkeztünk a parkolóba és meglepve tapasztaltam, hogy van valami "nagy kerekű eszköz" (a nevét mondták, de nem tudom) ami viszi fel az embereket, de mi ennek ellenére túráztunk.
A táj és az út felfelé nagyon szép és kellemes volt.
Amikor felértünk akkor még igen kevesen voltak, de dél körül megjött a sok sok ember, amin jól meg is lepődtem. Aztán jót sieltünk majd este szépen hazamentünk.

A túristaházról a véleményem: A kaja nagyon finom és jó volt, sőt még elég is. Az ital árak szerintem ahhoz képest, hogy fenn van a hegyen olcsónak számít.

Sípályák: Nagyon tetszettek. A véleményem az, hogy ha valaki nagy pályákra akar menni ahol több tíz kilóméteresek a pályák, akkor Ők ne ide jöjjenek. Ezek a pályák szerintem pont arra valók, hogy az ember fejlesztgesse a sítudását, erre pont elegendő a hossza és a lejtése is. Nem mondom, hogy egy Ausztia, de én pont erre számítottam amikor felmentem (most jártam először a sípályán, eddig csak gyalog voltam). A pályák nem voltak kövesek, és az egyik kivételével "buckás sem". Az északin voltak kisebb buckák, de még pont elviselhetők voltak. Többen említették itt a pályakezelési technikákat. Erre csak azt tudom mondani, hogy én pont olaszban (ahol jól kezelik őket)egy sima pályán mentem fel, és amikor 3 óra múlva jöttem le, annyira buckásra sielték, hogy a gerincem meg is bánta.


Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.