Menü ≡
SÍTEREPAJÁNLÓ
Sölden - Ötztal
Völkl szezonnyitó síteszt Sölden - 2017.11.1-5.
Chopok - Jasná
Szlovákia legnagyobb síterepe!
Szállások széles választékban
Mölltal gleccser
Besízés az őszi szünetben 100%-os hóbiztonsággal!
Hintertux
Besíző hosszú hétvége programokkal 110 €/fő-től!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Síszünet témájú cikkeink

2017.09.04.
A tanév rendje, iskolaszünetek 2017/18
Még csak most kezdődött az iskola, de mi már a szabadnapokat vadásszuk. Naptárunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik az őszi, téli és tavaszi szünet idejére sítábort vagy bármi más családi programot szerveznek. Jól láthatóan jelöltünk minden iskolaszüneti és tanítási napot.
2017.09.01.
Téli síszünet Ausztria iskoláiban 2017/18
Ausztriában a tartományi síszünetek időszakában mindig nehezebb szálláshelyet találni és a sípályák is zsúfoltabbak a szokásosnál. Kisebb-nagyobb forgalmi dugókra is számíthatunk, különösen a bécsi, stájerországi és alsó-ausztriai síszünetet megelőző és záró hétvégéken.
2017.07.24.
Iskolaszünetek Németországban 2017/18
A téli vakációnk megtervezésekor az osztrák mellett a német tartományi síszüneteket is érdemes figyelembe venni. Ezekben az időszakokban nagyszámú német turistával találkozhatunk a Németországhoz közeli síterepeken, főként a Salzburg régióban.
2017.02.21.
Megkezdődött az iskolai síszünet Szlovákiában
A következő három hétben kissé zsúfoltabbak lesznek a szlovák pályák, hiszen megkezdődött a síszünet északi szomszédunknál. Nyugat-európai mintára három hullámban indulnak el a szlovákok a helyi és a külföldi pályákra. Főleg a kezdő pályákon várható a nagyobb tömeg mostanában.
2017.02.06.
Franciaország: hatalmas havazással indult a síszünet
A tél a legjobban időzített a franciáknál. Szombaton megkezdődött a háromhetes síszünet az országban. Először a Párizs környéki iskolák zártak be és a hegyekbe tartó családok behavazott utakon juthattak el a síterepekre. A havazás után a síterepek gőzerővel dolgoznak a pályák rendbetételén.
2016.02.01.
Stájer sípályák: 70 síbaleset a síszünet első napján
Néhány régióban már hétvégén megkezdődött az iskolai síszünet Ausztriában, így a bécsi és alsó-ausztriai iskolákban is. Sok család kihasználta a lehetőséget, és felkeresték a közeli stájer síterepeket. A Vöröskereszt jelentése szerint az első nap kb. 70 baleset történt, ebből 60 csak a Schladming környéki pályákon.
2013.02.05.
Jókor jött a nagy havazás az osztrák síterepeknek
Az előző napok hatalmas havazása jót tett az osztrák síterepeknek. Tökéletes az időzítés, hiszen kezdődik a síszünet, így a kisebb síterepek is újra ki tudnak nyitni a szezon egyik legfontosabb időszakában. Tirolban másfél méter hó is esett a hegyekben péntek óta.
2012.02.05.
Mostantól síszünet és zsúfoltság az osztrák pályákon
Péntek estétől beköszönt a síszünet a bécsi, az alsó-ausztriai és burgenlandi iskolákban. Ennek következtében valószínűleg jóval több síelővel találkozunk majd a közeli pályákon, de messzebb is, hiszen a legtöbb család inkább a távolabbi, salzburgi és tiroli, síterepeken tölti az egész síszünetet.
2010.02.25.
Több baleset a síszünet alatt a Magas-Tátrában
Sajnos, teljesen megszokott jelenségről van szó. Februárban, amikor az iskolák síszünetre küldik a tanulóikat, a pályák zsúfoltabbak leszek, és ilyenkor a balesetek száma jóval meghaladja a szokásos átlagot. Ez mindenhol így van a világon, ezt a tényt erősíti meg a szlovák hegyimentők közleménye is.
2010.02.20.
Egymillió francia indul síelni a hétvégén - vonattal!
Tombol a síszünet az Alpok országaiban. Franciaországban most kezdődik meg a síszünet Párizs iskoláiban és szokás szerint a legzsúfoltabb és egyben a legdrágább hét következik az ország síterepein. Körülbelül egymillió síelő indulhat el a francia hegyekbe a hétvégén a párizsi vasútállomásokról.
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 155 vendég és 9 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...