Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

szakacsze által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (15)Időben csökkenő Időben csökkenő
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.04.05. 17:13
http://stagevu.com/video/ysqrokczivgi
20-ik percnél "A visszaérkező hadikövet jelentése után csapataink átlépik a határvédelmi berendezések vonalát és megindulnak Kapnikbánya felé"

A lejátszáshoz divx kell aminek a letöltését felajánlja, elég csak a divx web playert telepíteni.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
Topik: GPS
2011.03.22. 16:47
Kipróbáltam a GSPTrackert
Itt van egy bővebb leírás
http://sites.google.com/site/telekgabor/android/gpst

A nyomkövetési térkép google mymapsre és openstreetmapsre feltöltése is működik, bár ehhez előbb az android beépített böngészőjével meg kell látogatni az adott szolgáltatások weblapját ahol be kell lépni és az engedélyez/allow gombra kattintással létrehoz egy tokent a programban, ami google/openstreet fiókok hozzáféréséhez szükséges, csak az android beépített böngészőjével generálódik token, operával nem! Ne bosszankodjunk ha a szolgáltatás hozzéféréskérő weblapokon a jóváhagyó gomb megnyomása után látszólag nem történik semi(nem töltődik be újabb oldal), ha kiírja hogy mostmár bezárhatjuk a böngészőt (az üzenet csak egy pillanatra villan fel!) akkor rendben van. Célszerű google mymapsre feltöltéskor címet adni a térképnek mert enélkül lehet hogy nem lesz sikeres a feltöltés.

A programban lehetőség van a gps követés szüneteltetésére, ez akkor jön jól ha éppen a felvonón ülünk. Köztes pontokat is jelölhetünk az útvonalon az állomás gombbal, ez automatikusan A B C D nevű pontokat rak a térképre az állomások nevét sajnos a programban nem módosíthatjuk, de a google mymapsen már igen. A program gpx formátumban ment amit kezel a Google Earth, mégpedig úgy hogy kml-t generál belőle így rajzolja ki az útvonalat. Semmivel nem pontatlanabb mint a My tracks által generált natív kml, legalábbis a Google earthben azonos útvonalat összehasonlítva.
Még egy idegesítő tulajdonság hogy google mymapsre feltöltött térkép esetén jelöli a légvonalat is az indulási és a célpont között, ezt nem tudom hogyan lehetne kikapcsolni.
Nagy előny hogy a program tud magyarul, ha magyarra van állítva az android. Magyarul készíti el a statisztikát, a teljes út statisztikáját google mymapsben a légvonalra kattintva kapjuk meg, vagy megnézhetjük a programban.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
Topik: GPS
2011.03.18. 15:27
Androidra ajánlom ezt az alkalmazást:
https://market.android.com/details?id=com.google.android.maps.mytracks

My tracker, most teszteltem kerékpárral munkahelyre menet, a teló végig zsebbe volt, képernyőt lezártam de nem veszette el a gps jelet, a my googlemapsra fel lehet tölteni merre jártunk, google docsra a statisztikát, sőt különféle gps track fájlformátumokba képes menteni az útvonalat sd kártyára.
Az útvonalrögzítés a menü gombbal érhető el és ugyanitt tudjuk leállítani. A google ra feltöltött térképet és statisztikát akkor érhetjük el ha azzal a google accountal jelentkezünk be a google-on amivel a telefonunkon is fenn vagyunk.

Egy magyar fejlesztésű track program (még nem próbáltam)
http://androidportal.hu/2010-01-10/gpstracker
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.03.16. 18:21
Sziasztok
Ide írom mert ez a része a fórumnak jobban pörög.
Már lassan elkönyvelhető hogy vége a télnek, és az alacsonyabb fekvésű helyeken már nem érdemes síelésre számítani. Kopaonik is ramaty állapotban van, 10-50cm havat írnak az infokop.net-en, és a webkamerák sem túl szívderítők
(http://www.infokop.net/info/ski-kamere-2.html) néhol lesíelt földes részek... DE! Eszerint az oldal szerint:
http://www.skis.rs/strana/skijaliste-uvodna-list/skijaliste/KOPAONIK

Szombattól 3 napig esik majd a hó! Szerintetek ez reális ? Vagy felejthető? Igazából közel van szegedhez, és abban gondolkodok hogy egy 1napos sízésre érdemes lenne kiruccanni ha leesett az a kis plussz hó. Érdemes komolyan számolni ezzel a hóeséssel és eszerint átrendezni az elfoglaltságokat/munkát, vagy reménytelen e közeli terepben gondolkodni ?
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.04.07. 19:52
Érdekesség: Obereggen-Latemar resort déltirol határán fekszik, ezért lehet hogy a sítérképen olasz és német nevek is szerepelnek (olyan olasz nevek is melyeknek nincs német megfelelője).
És amennyire jól látom -ha országhatáron nem is- de etnikai határon fekszik a terep, a környéken a nagyobb településekre amik a wikipedián fenn vannak, német többséget ír.
Nova Levante(Welschnofen)
Nova Ponente(Deutschnofen)
A hegy másik oldalán már olasz többségű csak olasz nevekkel rendelkező települések vannak, pl Pampeago, Predazzo.
A térképen jelölve van a Latemar hegy(háromszög), pont a "határon" fekszik.

Az etnikai határ tényét más is megerősítette:
Feladó: Apalermoi
Dátum: 2007.02.07
Tárgy: Val di Fiemme
[..]
Latemar egy jelentősebb, ebből kifolyólag jobb terep, és ami szem szájnak ingere, megtalálható. Erdei ösvény, nagyon széles gyakorló piros-kék pálya, fekete lejtő. Egyetlen hatalmas :) probémája talán csak az, hogy kezd háttérbe szorulni a jó kis olasz kaja az osztrákos virslivel szemben:)) Itt már a hegy egyik felén inkább német szavakat hallani.
[..]
southtirolborder.jpg
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.04.07. 17:47
Google map-ban megnéztem és egyiksem fekszik olasz területen, de még a pályák sem. Bár azért le lehet csúszni az olasz oldalra offpiste, de odaát sem pálya sem lift nincs.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.04.04. 12:03
"Mil: én megmagyarazom, mert igenis elmegyek 500-600kmt ha mashol nincs, vagy csak nagyon rossz minosegu ho van. Én tavaly decemberben 3x is voltam Obertauernben 1napra. Nem kis tura, de megeri (odavissza 1100km).
Udv, jobb havat!
powee"

És tényleg ha valaki ennyit utazik ausztriába 1 napért, akkor szegedről kopaonik igazi alternatíva egynapos sízéshez. Oda vissza az is 1000km körüli.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.04.03. 20:19
Mil
"Szegedről kicsit más a helyzet. Gyakorlatilag a bosnyák meg a szerb terepek ugyanolyan messze vannak mint Szlovákia"

Azért ezzel vitatkoznék. Ez az útviszonyoktól is függ, szvsz kopaonikot 4-6 óra alatt el lehet érni szegedről, teljesen reális az egynapos (szállás nélküli) síelés ott. (Majdnem végig autópálya!)

Jahorina tényleg nem fér bele egy egynaposba, mert ott nincs autópálya és az út is nagyrészt szerpentines.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.03.29. 14:34
Hi all
Olyan síterepeket írjatok amik több ország területén fekszenek és legalább felvonó összeköttetés van a két ország között, azaz nem kell buszozni / elhagyni a pálya területét hogy a másik ország területére lépjünk. Ha nincs összekötő felvonó de nem extrém (nem lavinaveszélyes, nem túl meredek) túrasí összeköttetés van talán az is megfelel.

Az ismertebbek amiket találtam ezen az oldalon
Zermatt - Cervinia (Olaszo. Svájc)
Portes du Soleil (Fro. Svájc)
Montgenevre (Fro. Olaszo.)
Ischgl - Samnaun (Ausztr. Svájc)

Ezeken kívül még milyen ismeretlenebbek (netán olcsóbbak) vannak, amik két ország között fekszenek ?
Jövőre egy ilyen terepet szeretnék becélozni.
Írjatok!
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
Topik: Bukovel
2009.03.26. 16:25
Hát nem tudom de az egynapos szállás nélküli sízés bukovelben a viamichelin alapján kissé neccesnek tünik. A határ mellől indulva legkevesebb 3 óra odajutni, és ebben még nincs benne ha a határon pár órát várni kell :( Szóval aki még aznap odajut és még síelni is tud annak szerencséje volt. Arról nem is beszélve hogy aki először jár arra annak a "kötelező" eltévedés is bejátszhat, akkora időveszteséget okozva hogy meghíúsítja az aznapra tervezett sízést.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.03.25. 11:13
"Nincs egyszer tervbe véve valami alacsonyköltségvetésű, mondjuk szlovákiai út?"

Nem tudom hogy vagytok ezzel, de jövőre nem lehetne valami olyan helyre szervezni ami nem ismert széles körben, pl
jahorinára, aminek meg lenne az a feelingje hogy ott olimpia is volt(gyk: Szarajevo 84). Ez nem lenne drágább szlovákiánál és mégis olyan hely ahol nagyon sokan még nem voltak.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.03.23. 17:49
Hálókocsis különvonat ?
Mondjuk Grenoble-ba, és onnan busz.
Nem értem ha egyszerre 4-5 buszt is indítanak az irodák miért nem lehet ezt megoldani sokkal kényelmesebben úgy hogy még aludni is lehessen normálisan út közben.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2009.03.22. 10:18
Mi még 2006 áprlisában voltunk. Szvsz akkor érdemes menni, bár még így is necces hogy fel lehet e jutni, de azért ha jól emlékszem 3 napot tudtunk síelni a tervezett 5-ből viharok és köd miatt. Minél később mentek a lavinaveszély annál kissebb és nagyobb az esélye hogy feljuttok, viszont egy hátránya van hogy a legaljáig áprilisban valószínű már nem tudtok lecsúszni, de felső pályák 99%-hogy még husvét körül is menni fognak (mi is akkor voltunk). Érdekelne hogy az olasz oldalra csúszott e át vki, nehéz volt e, és a visszamászás, gyalog vagy túrasível történt és mennyi idő alatt mászott vissza szlovéniába ?
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
Topik: Turecka
2008.02.23. 17:58
Egy UP a topicnak,
az egyik itt belinkelt oldalon vannak képek, ahol látszik hogy az együlésest már szétberhelték és a csúcsállomása leégett. Kár érte. De hogy lehet feljutni ha ez nincs ? Feljebb kell autózni, vagy közvetlenül az együlésestől indul a húzólift ? Anno a 90' évek elején voltunk kinn akkor még ment az együléses, én nem mentem fel mert azt mondták nagyon kemény pálya, akkor még gyerek voltam. Szüleim voltak fenn, az együlésessel mentek fel.
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2008.02.19. 23:57
Sziasztok
Svájc még nincs a schengeni országok közt, akkor hogyhogy át lehet csúszni cerviniából ? Milyen határ van ott, útlevelet nézik ?

Annyival olcsóbb cervinia hogy megéri inkább oda menni ?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.