Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK

Bukovel síterep leírás szállás cikk fotóalbum videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 508, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  BanatiBarnaFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2018.02.23. 07:56
(Üzenetazonosító: 199936)
BanatiBarna Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.02.14.

Tervezi valaki, hogy a március 15-i hosszú hétvégén bukovelbe utazik?
Mehetnénk konvojban, hogy ne tudjanak a rendőrök olyannal megvádolni amit nem követtünk el.
Feladó:  nimbus2FérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.22. 23:14
(Üzenetazonosító: 199931)
nimbus2 Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2015.03.07.
12 síterepet értékelt

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Kicsit megkésve, de leírom én is a tapasztalatainkat, 3 teljes nap síelés Bukovelben 2017. december 21-23 között:

Utazás saját autóval történt Románián keresztül, ott nem volt gond az utakkal, lehetett rendesen haladni. Román-Ukrán határon múltidéző átkelés: várakoztatás, autó és utasok papírjainak alapos átnézése, csomagtartó-tetőbox-utastér átnézés, kérdezősködés hová megyünk-mennyi időre, stb., másfél óra alatt jutottunk át. Túloldalon magyar rendszámot látva elénk ugrott egy ember, kezében hatalmas köteg pénzzel és bekiabált hogy forintot vált 10-es árfolyamon, gyorsan kikerültük és mentünk tovább :) Később kiderült, hogy ettől valamivel kevesebbért adta az ATM a helyi pénzt, szóval jó döntés volt a neppert kikerülni.
Ukrajnában a hátralévő 99km-t a vacak utak és hóesés miatt 3 óra alatt tudtuk megtenni, de ez visszafelé (vasárnap) hóesés és forgalom nélkül is 2,5 óra menetidő volt. Az útfelület csak egyszer fogyott el kb 30 méreten, itt jól jött az erősített-emelt futóművel szerelt autónk.

Szállás az 1-es felvonótól kb 350m-re volt, a központi parkolótól 1,5km-re. Sícipőben gyaloglás az 1-es felvonóig esélytelen, mert nincsenek járdák a főút mellett, csak kitaposott ösvény, ami hóval takart jeget jelent. Ezért inkább bementünk autóval a 7A pálya melletti domboldalon lévő fizetős parkolóba (napi 50 hrivnya), innen 20 méter gyaloglás után a pályán vagy és be lehet csúszni a központba, visszafelé meg a pályáról a parkolóhoz.

Síbérlet vásárlás gördülékenyen ment reggel az 1-es parkolóház alsó szintjén, gyerekkedvezményt megkaptuk, bankkártyával lehetett fizetni.

Mindhárom nap rengetegen voltak. Nem sokan, hanem őrült sokan és ez nagyon zavart minket. A rövid pályák miatt gyorsan a felvonónál vagy, egy felvonó több pályát szolgál ki ezért hatalmas tömegek várakoznak beszállásra. Ez jól látható a térképen, csak előre nem tudatosult bennünk, különösen zsúfolt helyek: 2,5,7,11,15 felvonók. Nem volt ritka a 10-15 perc várakozás, ami akár még elviselhető is lenne, ha nem a helyi sajátos stílusban történne a "sorakozás". Vagyis nincs sorakozás, hanem tolakodás van minden irányból, taposnak egymás lécén és lábán. A laza testkontaktus alap, szorosabbnál se lepődj meg :) Azt hittem ebből balhé lesz (pl. feleséget/barátnőt/kisgyereket lábközé vesz egy nagydarab ukrán férfiember), de nem, itt ez a megszokott, fapofával tűri mindenki. Sehol nem találkoztunk még ilyennel, ez nagyon helyi dolog lehet, esti síelésnél szorozd meg a nappali tömegnyomort hárommal...
Szóval ne vidd a saját léced és cipőd, ha félted a karcolásoktól, szerintem a helyiek 90%-a bérelt felszereléssel síelt, ezért őket nem izgatja az amortizáció. Nekem a vadi új cipőm úgy nézett ki 3 nap után, mint a régi kb. 5 év elteltével, mindkét cipő alsó 2-2 csatjáról letaposták a festést a léceik éleivel :(
Egyébként a felszerelés bérlés nagyon olcsó és rengeteg lehetőség van rá, szószerint minden harmadik üzlet síkölcsönző, kabátot-nadrágot-kesztyűt is lehet mindenhol bérelni.

Valószínű, hogy az elmúlt években nem volt ennyire zsúfolt a terep, de most hallottuk az országos rádióban, hogy folyamatosan megy a bukoveli hirdetés, aztán óriásplakáton Kievből repülőjáratokat+busztanszfert hirdetnek Bukovelig, stb., szóval nagyon megy a marketing és ez rengeteg embert vonz oda. Apropó rádió: mindenhol bömböl a rádió és a zene, ilyen mértékű "kihangosítással" sem találkoztunk még Ausztriában vagy Franciaországban :)

A sípályák állapota jó volt, a tömeg miatti buckásodás természetes dolog, ezen nem lepődtünk meg. Pályák kitáblázása néhol nem jól látható helyen van, lezárt (meg nem nyitott) pályákon "lazán" síelnek kicsik-nagyok-kedzők, stb., ilyet azért máshol ritkán látni. Másik furcsaság, hogy akármilyen gyors voltam, mindig volt tőlem gyorsabban, de rosszabbul síelő kamikáze, továbbá rendszeresen bevágtak a lányom és közém, ez a "centizgetés" néha félelmetes volt.
Ezért, és a sorbanállási tolongás miatt kisebb, de már nem a bébipályán síelő gyerekkel nem ajánlom Bukovelt.

Nekünk az étkezéssel nem volt problémánk, a magyarországi éttermi árak kb felére lehet számítani, viszont előre foglalni kellett asztalt vacsorához a zsúfoltság miatt. A pályák melletti létesítményekben európai színvonal fogad, hideg-meleg italok-ételek, tiszta mosdók, gyereksarkok-játszóterek. Angolul-németül csak kevesen, főleg a nagyon fiatalok voltak hajlandók megszólalni, de még a szálláson sem tudott a személyzetből senki ezeken a nyelveken. Ezért le kellett porolni a régen tanult orosz tudást és a telefonos fordítóprogram is jó szolgálatot tett :)

Összegezve: mi nyugisabb helyekhez vagyunk szokva, nem kimondottan családi síelésre való, Budapestről ugyanilyen távolságra van jobb ár/érték arányú síterep, ezért 3 csillagos értékelést adok.
Feladó:  pippo99FérfiKezdő síelő
Dátum: 2018.02.19. 20:53
(Üzenetazonosító: 199738)
pippo99 Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2013.01.24.
2 síterepet értékelt

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Múlt heti élmények.
Február 15-18 között voltunk itt Bukovelben.
Nyíregyháza mellől mentünk 20 fős kisbusszal így Máramarossziget nem volt alternativa számunkra.
Kilépés Beregsuránynál. utak állapota eléggé hogy is mondjam alacsony szinvonalú
talán Huszt-tól egy kicsit jobb állapot van Aknaszlatináig de utána sem tűnik néha olyan fényesnek a helyzet. Rahó környékén viszont már tényleg jó állapotban vannak az utak.
Körösmező után a Tatár-hágó fele van egy néhány méter amit lépésben lehet meghaladni.
A Tatár-hágó utána balra bukovel felé elkanyarodó út nagyon szép környezetben visz megjegyzendő hogy sok a dimbes dombos szakasz ami kicsit enyhe kifejezés(lehet csak a kisbusz miatt) De az utak mindenhol takarítva voltak.
Ez az esti síelés ilyen vegyes érzelmeket hoz elő az emberből. Elég mély és negatív benyomást tett rám például a sorban állási kultúra na az egyáltalán nem volt. Mindenki ahol lehetett ment.
A sítudásuk tényleg hagy kívánni valót maga után de csak az éjszakai síelésnél éreztem magamat így rosszul.
Pénteken 2 napos síbérlet vásárlása a pénztárnál körülbelül hasonló szituáció alakul ki mint a felvonónál vannak akik furakodnak nagyon. Negatívumként lehet említeni hogy az idegennyelv tudás szinte bármilyen szolgáltatónál többé kevésbé nincsen (angol, német).
Bizonyos esetekben jól jön ha az ember tudja olvasni egyáltalán a cirill betűket de bármely szláv nyelv akár csekély ismerete is lendületet tud vinni a a kézzel lábbal mutogatásba.
Pálya gasztronómiában nekünk nem sikerült találni olyan valódi jó helyet de relatíve keveset síeltünk így nem sok mindent tudtunk felfedezni így.
Hogy ne csak negatívat mondjak a környezet egyszerűen csodálatos, a hó minősége jó szinte mindig hullik egy kis lepelnyi ami befedi a pályát ratrakolás után
ilyen csodálatos fenyves környezetben nagy élmény a síelés.
Ha az ember odébb merészkedik a nagy parkolóktól akkor egész nyugis pályákat tud találni.
A pályarendszer kiismerése tényleg nehéz az elején de még nekem is lehetett volna hova csiszolni.
Elég vegyesek az érzések de szívesen visszatérnék ide igaz inkább hétköznap.
U.i.: utastársak elmondása alapján vasárnap délelőtt alig voltak a pályákon ez nem tudom hogy csak most volt így vagy általában így vantöbbnyire a saját tapasztalataimat osztottam meg ezért ha valaki máshogy látja elnézést kérek tőle
h i r d e t é s

Feladó:  bukovel2018FérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.02.17. 20:31
(Üzenetazonosító: 199629)
bukovel2018 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2018.02.17.
BEMUTATKOZÁS

Kedves Róbert !

Az eset 2018. 02. 14-én történt.
Sajnos mi sokkal rosszabbul jártunk !
Úgy látszik itt rendszeresítették a 0,25 ezrelékes mérőt. Az eset analóg a tieddel, rendben, de ha nem ittunk, a stop táblánál, akkor fizetni kell !!!!!!! Mi csak 900 euróról indultunk, a vége 5000 !!!! hrivnya lett. Ezután mindenkinek javaslom a kémkamerákat, hogy ne legyen ennyire kiszolgáltatott.
Szar érzés egyedül lenni egy idegennel egy szobában. Hazafelé Aknaszlatinánál a határőr csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy ismerem-e a helyi szokásokat. Természetesen fizettem, majd amikor elvették a kilépő kis cetlit, kértek még kávépénzt, "cafetériát". Negyedik éve síelek Bukovelben, de ez most elkeserített....
Férgek.
Feladó:  Sütő Róbert
Dátum: 2018.02.15. 08:11
(Üzenetazonosító: 199488)
Sütő Róbert Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2017.10.24.

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Hi! Mi tegnep (02.14) jöttünk haza bukovelböl. Már 10 perc utazás után, a H09 es úton belefutottunk egy rendőri ellenőrzésbe. Az út szélén van egy Stop tábla. A papirok átadása után bevittek egy épületbe, ahol hárman voltak. Meg kellett fújnom egy digitális szondát. 0,25öt mutatott. Ez érdekes, mert idén, még nem ittam egy korty alkoholt sem. Itt elkezdődött az alkudozás...
1000 eurorol indultunk. Leengedte 100 € ra. Mondom,nincs euróm, és nem ittam. Akkor elvisz bankautomotához.
Mondom nincs pénzem, és nem ittam. Akkor forintot adjak. Mondom nem ittam.akkor viszont nem álltam meg a Stop tábla vonalában!
Természetesen megálltam.
Az 1000 hrivnya lesz.
Mondom összesen 400 van nálam.
Oké, az is jo lesz.
Kezetfogtak velem, és jó utat kívántak...
Természetesen a párom nem jöhetett be velem, nehogy tanúskodjon. Szóval a lényeg, hogy vélt, vagy valós indokkal, de minden képpen meg fog büntetni. Ha hősködök, még neki is estem volna az ajtófélfának..
És az ukrán határon is fizetni kell.
El várják a kv pénzt.
Egyébként bukovel csodálatos hely. Remekül kiépitett, nyugati szinvonalú sípálya. Az éttermekben németül nem beszélnek, egy két felszolgálló valamit angolul.
Az ételekkel mellé lehet nyúlni.
Én kértem nemzeti ukrán levest, gondoltam csak jó lehet. Hát tévedtem... cékla leves, majonézzel, fokhagyma krémme.
A chicken hamburgerben csirke máj volt, a másikban valami moszatgombóc hús helyett. Szóval ne étlapról rendeljünk.
Az utak 80 százalék fel lett újítva, 10 százaléka magyar minőségű, 10 százaléka járhatatlan. De világosban, száraz úton nem probléma. Gyöngyösről, románián keresztül 8 óra az út. Tankolás ukránban: 290 és 320 között lehet 95 öst kapni. Húsz liter helyett belement 30!
És előre kellett fizetni, különben nem tankolhatunk.
Az ukrán határon neppereknél tudunk váltani péntz, 10 forintos áron
Mi a Bella vista szállodában voltunk.
Van magyar alkalmazott, wellness és étterem. A tisztaság, és a kiszolgálás kiválló. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
3 napos síbérletet lehet venni kedvezményesen. H-p 720, Sz-v 780 Uah
Feladó:  BanatiBarnaFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2018.02.14. 11:26
(Üzenetazonosító: 199453)
BanatiBarna Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.02.14.

Van bárkinek friss tapasztalata a magyarokkal szembeni viselkedésről a környéken? Rendőri visszaélés, vagy bármi amire esetleg fel kell készülni?
Feladó:  Sütő Róbert
Dátum: 2018.02.07. 19:12
(Üzenetazonosító: 199121)
Sütő Róbert Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2017.10.24.

Bíró András osztotta meg épp egy éve. Nem tudom, hogy aktuális e még.

Nemrég tudtam meg, hogy van Bukovelen egy magyarul is beszélő oktató. Rozpopa György, mob.: +380 50 176 53 97
Akinek szüksége van rá, keresheti bátran. Gondolom vele is végig kell járni a hivatalos foglalási procedúrát, de ebben is segíthet.
Feladó:  LAtiFérfiKezdő snowboardos
Dátum: 2018.02.07. 16:26
(Üzenetazonosító: 199112)
LAti Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2015.01.06.

Ez engem is érdekelne. Ha lehet árakkal együtt!
Köszönöm!
Feladó:  levai.csabaFérfiKezdő síelő
Dátum: 2018.02.07. 15:56
(Üzenetazonosító: 199110)
levai.csaba Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2010.01.30.

Szisztok,
jövő hétvégén mennénk síelni Bukovelbe. Nem tudjátok, magyarul beszélő oktató nincs véletlenül. Köszönöm!
Feladó:  nimussFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2018.02.06. 16:49
(Üzenetazonosító: 199062)
nimuss Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.02.06.

Nagyon köszönöm! :)
Előzmény: (Schlosser 199050)
Feladó:  SchlosserFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.06. 12:47
(Üzenetazonosító: 199050)
Schlosser Hozzászólások: 33
Regisztrált: 2010.01.21.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!

A román ukrán határ ukrán oldalán szokott lenni "nemhivatalos", magyarul beszélő pénzváltó, próbálkozhattok nála pl. :)

De vannak még opciók:

-Kőrösmezőn a PrivatBank-ban már váltanak forintot is jó árfolyamon
-Bukovelben is van pénzváltó, de ott már csak EUR-t vagy USD-t váltanak hrivnyára (az árfolyam itt is jó)

Sok helyen kártyával is tudtok fizetni.

Jó utat!
Schlosser
travelbukovel.hu
Előzmény: (nimuss 199047)
Feladó:  nimussFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2018.02.06. 11:42
(Üzenetazonosító: 199047)
nimuss Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.02.06.

Sziasztok!

Románia felé utazva, merre érdemes pénzt váltani?
Debreceni vagyok, itt 14ft-ért váltanák, ami szerintem nagyon magas (középárfolyam kb. 9ft).

Érintjük majd Nagykárolyt, Szatmárnémetit, Máramarosszigetet és akár Nagybányát is.

Másik kérdés, hogy vajon lehetséges-e forintról egyből hrivnyát váltani vagy előtte váltsuk át euróba?

Köszönöm a segítséget!
Feladó:  SchlosserFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.04. 20:57
(Üzenetazonosító: 198980)
Schlosser Hozzászólások: 33
Regisztrált: 2010.01.21.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Van alacsonyabb oktánszámú, van 95-ös és van prémium, érdemes az utóbbit tankolni.
Feladó:  Sütő Róbert
Dátum: 2018.02.04. 20:30
(Üzenetazonosító: 198978)
Sütő Róbert Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2017.10.24.

Köszönöm az infót.
Még az érdekelne, hogy hányas oktánszámú a benzin? 95 ös, ólommentes, mint nálunk?
Előzmény: (Schlosser 198972)
Feladó:  SchlosserFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.04. 19:12
(Üzenetazonosító: 198972)
Schlosser Hozzászólások: 33
Regisztrált: 2010.01.21.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!

Románia fele érdemes mennetek.
Csengersima/Pete román-magyar határon át, első benzinkúton meg kell állni útdíjat venni (kb. 1.000 Ft).

Utána a 19-es utat követve irány Máramarossziget (Sighetu Marmatiei), ahol át tudtok menni Ukrajnába.
Ukrajnában pedig Aknaszlatina - Rahó - Kőrösmező - Bukovel irányt kell követni a célállomáshoz, ez kb. 100 km lesz. Az út többségében jó (annak, aki tudja, hogy milyen volt pár éve), de azért vannak még kátyús részek, szóval próbáljatok még világosban kiérni Bukovelbe.

Benzinkút: az első kút Ukrajnában, ami utatokba fog esni Aknaszlatinán, az ajánlott kategória, nyugodtan tankoljatok ott odafelé és visszafelé is. Csak hrivnyát fogadnak el, kártyával nem lehet fizetni.

Kedvezményes bérletek: reggel 9:00 előtt a bérletpénztárban ha megveszitek a napijegyet, akkor hétfőtől csütörtökig 30% kedvezmény van rá, péntektől vasárnapig pedig 20%. Ha 3 vagy 4 napos síeltek és van benne hétvége is, akkor nem fogtok jobban járni a reggeli napi bérletekkel, mintha vennétek egy 3 vagy 4 napost.

Más kedvezményes bérlet csak elő-utószezonban van, főszezonban nincs.

Jó utat!

üdv,
Schlosser
travelbukovel.hu
Feladó:  Sütő Róbert
Dátum: 2018.02.04. 19:07
(Üzenetazonosító: 198970)
Sütő Róbert Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2017.10.24.

Sziasztok

Február 10.-én utaznánk Bukovelbe síelni, saját autóval.
Kiinduási pont: Hatvan M3 autópálya.
Merre lenne érdemes menni? Mit javasoltok?
Érdekelne még a tankolás. Hol találunk megbízható kutat az útvonalon? vagy inkább tankoljak meg még Magyarországon?
Olvastam még a kedvezményes bérletekről... Azokat hol lehet beszerezni?
mi 5 napra mennénk, ketten a párommal. Ha valaki ez idő alatt ott tartózkodik, jelezhetünk egymásnak, hátha ki kell egymást segíteni.
Köszönöm a válaszokat

Üdv Sett
Feladó:  SchlosserFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.28. 14:50
(Üzenetazonosító: 198741)
Schlosser Hozzászólások: 33
Regisztrált: 2010.01.21.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!

Bukovelben nagyon sokáig megmarad a hó, előző szezonban április 23. volt a szezonzáró napja.

De azért a tendencia az szokott lenni, hogy március végétől már fokozatosan egyre több pályát zárnak le, április közepe-végén pedig jellemzően csak néhány fő pályát tudnak megcsinálni sielhetőre.

De minden az adott szezontól függ, meg hogy mennyi hó esik és hány nap van minusz, amikor tudják működtetni a hóágyúkat...

100%-os pálya nyitvatartással ne számoljatok, de szinte biztos, hogy fogtok tudni csúszni, ha április elején jöttök!

üdv,
Schlosser (travelbukovel.hu)
Előzmény: (olcsa 198728)
Feladó:  olcsaNőHaladó síelő
Dátum: 2018.01.27. 23:27
(Üzenetazonosító: 198728)
olcsa Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2018.01.27.

Április első hetében szeretnénk Bukovelben sízni. Mennyire valószínű, hogy megfelelő sípályákat találunk ott?
Feladó:  SchlosserFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.25. 19:06
(Üzenetazonosító: 198673)
Schlosser Hozzászólások: 33
Regisztrált: 2010.01.21.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!

Bukovel központjában több helyen tudtok bérelni a pályák aljában, érdemes talán a 2-es pálya aljában, az info center mellett lévő helyet becélozni.

Komplett felszerelés (síléc, cipő, bot, sisak) 3 napra 6-7 ezer forintnak megfelelő hrivnyába kerül.

Útlevelet biztosítékként elkérik és a felszerelés visszaadása után adják vissza.
Ha Bukovelen kívül mozogtok (ahol igazoltathatnak), akkor nem célszerű odaadni az útlevelet, én ilyenkor szoktam adni kaucio-ban eurót.

üdv,
Lakatos Dániel (Schlosser)
Előzmény: (konigx 198619)
Feladó:  konigxFérfiKezdő síelő
Dátum: 2018.01.23. 23:01
(Üzenetazonosító: 198619)
konigx Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2018.01.23.

Üdv! Valaki tudna segíteni friss információval, hogy Bukovelben mennyiért lehet sífelszerelést bérelni, és ez pontosan mit tartalmaz? Bakancs, léc kötéssel, bot?
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!

következőutolsó laponként: összesen 508, rendezés:
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 414 vendég és 12 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...