Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fázós által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (27)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.27. 22:32
Papana!
Köszi a jó hiíreket a hóhelyzetről.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.27. 22:31
jm09as

Az általad említett szállás Les Orres legalacsonyabban fekvő liftjeinek legalsó állomásához van közel. Ha jól emlékszem, akkor a tavalyi szezonra adták át az apartmanházat. Viszonylag magányosan áll, szerintem boltok nem nagyon vannak a közelben. 1800 és 1650 m között esténként is ingyenes buszjárat van, szerintem biztosan van 1550 méterre is hasonló, de egy zöld pálya visz ide a központból, amelyen vagy az országúton fel lehet sétálni a központba. A bevásárlás egyébként az utolsó csúszáskor is megoldható.
Azt azért el kell mondanom, hogy én - bár többször voltam ezen a terpen - még soha nem síeltem le eddig. Elég napsütötte az a pálya, és viszonylag hamar elolvad rajta a hó. Ezért nagy kérdés, hogy mikor akarsz menni. Jelenleg az utóbbi idők legjobb hóhelyzete van, tehát ha most mész mindenképpen ajánlom, már csak az olcsósága miatt is. Ha márciusban, akkor lehet, hogy inkább egy kicsit magasabban lévő szállást kellene keresned, mert nem biztos, hogy az a lift nyitva lesz, bár nagy baj akkor sincs, maximum a síbusszal mész fel a központig.
Én a hétvégén már megyek, ha visszajöttem megírom a tapasztalataimat, ha akkor még aktuális.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
2009.01.23. 17:10
Dani!

Pár évvel ezelőtt gyártotta ezeket a Rossignol, azóta már ők is belátták, hogy zsákutca volt. Évek óta próbálják a megmaradt készleteket eladni. Ha nem síeléshez használod, csak a hüttében ücsörgéshez, akkor nagyon szép leopárd mintás betétűek vannak pl. plaza cicáknak.
Egyébként belebújni, felvenni biztos könnyebb.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
2009.01.18. 13:54
Kedves Lacc20!

Ha visszaolvasol Les 2 Alpes fórumán, akkor láthatod, hogy milyen szélsőséges lehet az időjárás, ha lehet ne indulj el szemüveg nélkül. Végső megoldásként szóba jöhet, hogy tartalékolod a pénzt és ott veszel egye. Néha jó akciókat ki lehet fogni, pár éve én is ott vettem újat, olcsóbban mint itthon lett volna.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.10. 19:29
Astrid!

A http://www.ski-france.com/accomodation-Parc-des-Airelles-Les-Orres-1800-Les-Orres_609___19.html?weId= címen találsz képeket és magyar infókat a szállásotokról.

Nana!
Látom közben Bélapó már szakszerűen válaszolt.

Bélapó!
Ha nem az erkélyen tartod, biztos felengednek.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.10. 19:06
Szia Nana!

Mivel én síelek a kérdésedre nem tudok válaszolni, de nem igazán értem, hogy miért akarod a tányérosokat használni, mikor Les Orres tele van ülős felvonókkal, ami a boardosoknak is kényelmes. A lányom tavaly kezdett deszkázni és az ülőslifteket használta, a tányérosokat ki sem próbálta.
Szerintem a központból induló sok üléses felvonó, és az ahhoz vezető pálya tökéletesen alkalmas kezdők számára is.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.09. 20:59
Kedves Astrid!

Látom Daddy már válaszolt, de én azért kiegészíteném. Szerintem olyan levesport érdemes vinni, amihez csak forró vizet kell adni megkeverni és kész. Ezeket általában délben szoktuk fogyasztani, amikor a főzősre nincs idő, mert vár a sípálya. Azért, ha nagyon leveses vagy vihetsz olyat estére, de mi sokszor visszahoztuk.
Érdemes előre végiggondolni, hogy mit akarsz/tudsz kint főzni és ahhoz vinni a hozzávalókat. Alapvető a tea, cukor/édesítő, só olaj (vigyázz ne műanyag flakonos legyen, mert az a sok csomag között könnyebben sérül, valamilyen kis üveges olívát javaslok - ha szereted- az strapabíróbb) és azok a fűszerek, amelyek a főzéshez kellenek.
Én általában szoktam vinni valamilyen sült husit zsírjában. A husihoz lehet csinálni krumplipürét, vagy rizst (szigorúan zacskóst), a zsírt pedig meg lehet enni később kenyérrel.
A másik, hogy valamilyen konyhakész, otthon lefagyasztott húst (talán leginkább csirkemellet) viszel, és valamilyen pácfűszert. Hagyod kiengedni, egy kis olajjal bepácolod, utána napokig is eláll a hűtőben. Ha akarod percek alatt meg tudod sütni, krumplipürével vagy rizzsel tökéletes. (Egy férfi is simán meg tudja csinálni.)
Harmadik ötletem a zöldborsós, tejszínes csirkemellcsíkok. Húst vihetsz, tejszínt, meg zöldborsót lehet kapni a boltban, de akár otthon is elkészítheted és lefagyasztva is lehet vinni.
Bolognai nálunk is mindig előfordul, de jó ötlet lehet a túrós csusza is, jó sok szalonnával.
Krumplipüré port és zacskós rizst ott is lehet kapni, de jóval drágább, mivel nem hehéz itthonról érdemes inkább vinni.
A Daddy által említett édes tésztákat én inkább kihagyom, de a bor az kötelező.
És ha nem lenne más ötleted a helyi boltban tojást, gombát, sonkát mindig lehet kapni, ezek tetszés szerint variálhatók.
Ja és töltöttpaprikát csak otthon készítek, ahhoz túl sok mindent kellene vinni.

Naptejet ne felejts el csomagolni
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.08. 22:54
Astrid!

Mi is február elején szoktunk ide menni. A tavalyi év kivételével ragyogó napsütés és viszonylag meleg volt a jellemző. Néha elég volt egy sípóló + a kabát derékig lehúzott cipzárral, de ha hűvösebb az idő, akkor is általában süt a nap. Tavaly két nap alatt leesett vagy 80 cm hó, de utána végig sütött a nap, bár nem volt túl meleg.
A síléc kölcsönzéssel kapcsolatban nincs tapasztalatom, mi mindig a sajátunkat visszük. Azt viszont tudom, hogy a központban több kölcsönző is van, és biztosan van egy az új részen is (ha jól emlékszem Intersport).
Egyszer a https://www.lesorres.com lapon barangolva megtaláltam a helyi kölcsönzőket. Ha jól tudom van olyan hálózat, ahol akár előre interneten is lehet foglalni, de van lécük bőven, nem kell attól félni, hogy elfogy.
A pályán lévő vendéglátó egységeket csak kívülről ismerem, mert annyira közel vannak a szállások a pályához, hogy érdemesebb a saját lakásodba bemenni,és ott enni-inni valamit.
Mi általában főzni szoktunk valami gyorsan elkészíthetőt vacsorára, és 2x vagy 3x elmegyünk valamelyik étterembe pizzázni, meg fondüzni.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
2009.01.08. 21:52
Bacardiendre!

Félreértetted Tájbi üzenetét. Nem azt mondta, hogy nincs rezsó (az van általában 4 lapos) hanem, hogy nincs hagyományos sütő (amiben mondjuk grillcsirkét süthetnél), csak mikrohullámú.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.08. 21:41
Astrid!

Ebben a házban még nem laktunk, csak kívülről láttuk. Közvetlenül a sípálya mellett van, és a tavalyi vagy a tavalyelőtti szezonra készült el, tehát szinte vadonatúj. Általánosságban ezekről az újabb építésű házakról elmondható, hogy lényegesen tágasabbak, mint a régi típusúak, nincsenek bennük ablaktalan hálófülkék, a berendezésük kényelmes,modern. A francia konyhákban általában nincs sütő, csak mikro, és főzőlap(általában négyes)meg mosogatógép (vigyetek tablettát. Az ilyen nagyságú lakásokban két fürdőszoba van.
Az abc kb. öt perc séta.
Az árakra pontosan nem emlékszem, de egy bagett kb. 1 euro körül volt. Az élelmiszerek jóval drágábbak, mint itthon, de a sajtjaikat és a pástétomaikat muszáj kipróbálni.
A központban lévő éttermekben fejenként 10-15 euroért meg lehet vacsorázni (ital nélkül).
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.07. 22:52
csongorkato!
Nem tudnál március végén egy kicsit magasabb és északibb helyre menni? Én még soha nem voltam itt ebben az időpontban, és ez nagyon időjárás függő. Tavalyelőtt Puy-ban voltam hasonló időpontban, és hát semmi jót nem mondhatok a pálya minőségéről. Tavaly - ha jól emlékszem - április végéig nyitva volt Les Orres, de szerintem csak a felső pályák voltak igazán jól síelhetők. Általában február első hetében szoktunk menni, és akkor is ragyogó napsütés és viszonylag meleg van, így a legalsó pályákat még egyszer sem próbáltuk ki, mert a középső, illetve a fenti részen lévők ránézésre is sokkal jobb állapotban voltak.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.07. 22:44
Bélapó!
Szerintem a kutyád szempontjából a legideálisabb szállást választottad. Ugyanis csak a központból indul egy olyan - viszonylag hosszabb - tányéros felvonó, amely egy ilyen nagytestű állat mozgásigényét is ki tudja elégíteni. A másik szálláshely mellett csak egy rövidebb tányéros lift van, a pálya pedig állandóan tele van tanulókkal. Egyébként csak a fenti részeken van tányéros felvonó, de addig csak ülős felvonókkal lehet eljutni, ami egy kutyussal lehetetlen.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2009.01.07. 22:39
Nana555!

Én már többször voltam itt, de csákányos felvonót még nem láttam, csak tányérosat. Egyébként jellemző a helyre, hogy a legtöbb pálya soküléses felvonóval rendelkezik, ezeken belül vannak rövidebb pályaszakaszok, ahol tányéros felvonók vannak, de ezek általában tanulópályák. A legmagasabb csúcsokra visznek még fel tányéros felvonók.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
2008.11.27. 01:25
Ha még aktuális:

https://www.nonstopgumi.hu
XV., Szentmihályi út 68. (M3-asnál)
Tel: 307-3537

Ilyenkor csak bejelentkezésre dolgoznak, de éjjel 2-4-ig általában még szokott lenni helyük.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Snowbike
2008.11.25. 21:43
Kedves Abatman!

Indulataid azok iránt a pályák iránt amelyek nem engedik, hogy a kedvenc sporteszközödet használd megértem, valószínűleg hasonló esetben én is így éreznék. Nem szerencsés azonban a franciákkal kapcsolatos általánosítás. Én életemben először Franciaországban (konkrétan Les Orresban) láttam snowbike-ot, ahol nemcsak engedték használni, hanem kölcsönözni is lehetett.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2008.11.23. 17:12
Kedves Daddy!
Sajnos jogi jellegű figyelmeztetésed későn jött, én már válaszoltam, vállalom a következményeket. Mellesleg azt hiszem itt a honlapon az elmúlt napokban sokkal durvább információcsere folyt bizonyos sítáborokkal kapcsolatban.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2008.11.23. 17:07
Kedves Gábor!

Nem az utazási irodával van a baj, mindig korrektek voltak, hanem a szállás minőségével. Ők ezen a síterepen csak ezeket a 60-as évek elején épült lakásokat ajánlják, melyek magánkézben vannak, és a tulajdonosuk különböző irodákon keresztül kiadja azokat, de fenntartásukra, felújításokra nem sokat áldoz. Előnyük, hogy általában tényleg nagyon közel vannak a síliftekhez, és a központban rengeteg üzlet és vendélátóhely található. Amikor mi itt laktunk, akkor soha nem kellett a hegyi éttermekben ebédelnünk, mert ugyanannyi idő ráfordítással alatt a saját apartmanukba is bemehettünk enni valamit.
Les Orres Préclaux részén tavalyelőtt óta folyamatosan épül egy új városközpont, ahol kiváló minőségű, francia mértékkel mérve tágas, jól felszerelt szállások találhatóak, ingyenes úszómedence használattal, wifi-vel, természetesen kicsit borsosabb árért. Mivel elég kevés a szabadságom, és az egész napos síelés után nekem nem az esti buli és a lerészegedés a legfontosabb, hanem a pihenés (könyv, DVD, internet stb.) ezt szeretem viszonylag kellemes környezetben tenni. Ezek a szállások is tökéletes pályaszállások, de tavaly még egyetlen étterem sem volt itt (illetve volt egy büfé, de az csak a sípálya nyitvatartása alatt üzemelt), tehát ha étteremben akartál vacsorázni, akkor le kellet buszozni, vagy sétálni a központba (kb. 20 perc). Már tavaly is volt viszont egy bolt, ahol gyakorlatilag mindent meg lehetett vásárolni.
Én mostanában az Intersível szoktam menni, az ő prospektusukban csupa új szállás található, van köztük egy olcsóbb is, de az a pályarendszer legalján található, nem ismerem az ottani körülményeket, bár február elején nem hiszem, hogy gond lehet addig lesíelni, inkább üzletek nincsenek a közelben. Az Unitravel is hirdet egy új szállást a katalógusában, az viszont állítólag a régi központban van, de ezt a szállást nem ismerem.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
Topik: Les Orres
2008.11.23. 15:25
Kedves Gábor!

Szerintem valami félreértés van. A Petit Domaine azoknak a pályáknak, illetve inkább felvonóknak a gyűjtőneve Les Orres-ban, melyek kifejezetten gyerekbarátok, illetve a 6 év alatti gyerekek ingyenesen használhatják azokat. (Ezen a terepen egészen kicsiket, ovisokat, kisiskolásokat is tanítanak szervezett formában síelni. Ne ijedj meg, ezzel nem okoznak különösebb fennakadást, nem kell kerülgetni őket a pályán, mert annyian azért nincsenek, de néha azért előfordulhat a lifteknél, hogy melléd ültetnek egy picit, és megkérnek, hogy vigyázz rá. Egy síoktatóra 6-8 törpe is juthat, akik méreteik miatt nem tudnák egyedül bezárni, illetve kinyitni az ülős felvonó korlátját, illetve kiszálláskor nem ér le a lábuk, ezért segíteni kell nekik)
Korábban én is többször utaztam a Car-Tourral - mostanában nem őket válaztom -, de a felnőtt bérlet mindig a teljes pályarendszerre érvényes volt, és az ár alapján, illetve összehasonlítva más irodák áraira biztos vagyok benne, hogy most is a teljes rendszerre érvényes lesz. Valószínűleg egy rosszul tájékozott alkalmazottal sikerült találkoznod.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
2008.11.18. 23:11
Mil!
Az Intersí kínálatában van olyan út, amit keresel. A go4 (róluk eddig még nem is hallottam, csak a Hó Shown kaptam tőlük egy nagyon szép katalógust), pedig Villeneuve-ben kínál szállást, ha nem a város, hanem a síterep a fontos.
Fázós
27 élménybeszámolót írt
27
16 éve tag
2008.11.18. 23:04
Szia Macsi!

Igen az az, aminek a tetején az a büfészerű épület van. A jégbarlang a gleccservasút felső állomásánál van, de ha jól emlékszem az is ki volt táblázva.
következőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.