Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tmartinka által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
tmartinka
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2011.01.18. 13:09
Ilyen fantasztikus szép helyen már régen síeltem, mint most vasárnap. Ragyogó napsütés, és a hátsó 10-11 es pálya az tényleg a paradicsom. A gyerekek az ugratókon szinte élvezték a délutánt. A csákányos felvonó mellett pedig nagyon ötletes az a pár figura, és megmondom őszintén még idáig zeneszó mellett nem felvonóztam. A szélső 1 es piros pálya pedig egész nap ragyogóan síelhető volt. Ha jó az idő ez a hely tényleg egy paradicsom. Ha tehetem ide bármikor visszajönnék!!!!!!!!!
tmartinka
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2011.01.18. 09:56
Ilyen egy helyet, ezek az osztrákok teljesen el vannak kényelmesedve. bezárnak a pályák délután fél négykor. Ez számomra teljesen érthetetlen. Ott álltunk a felvonó aljában és csak néztünk bután Én teljesen kiakadtam rajta, hogy miért nem lehet még legalább egy órával későbbre tenni a felvonók bezárását. Többet ide nem megyek ez tuti.
tmartinka
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.29. 17:13
Hello!
Ha a középső parasztelosztótól szeretnél lecsúszni, akkor három lehetőséged van. Vagy elmész körbe egy keskeny zöld pályán amin délután ezer ember jön le, és boarddal nem valami élvezetes. Vagy bevállalod a feketének nevezett pályát ami szerintem máshol piros, de egyáltalán nem meredek, és elég széles is, minden nap ezt a pályát ratrakolják. Vagy ha a heggyel szemben állsz akkor a jobb szélső pirosas feketés pályán jössz le és keresztbe odacsúszol ahová szeretnél. No para, én még soha nem jöttem le sehol felvonóval.
A gleccserbarlang a gleccservasút bejáratánál van a középső állomáson a nyolcüléses felvonóval vagy a kabinossal tudsz felmenni, majd visszacsúszni a bejárathoz. Fizetni kell érte, 6 Euró,nem kell beszállni a vasútba tovább kell menni, de egyszer megéri, magáért a vasútért nem kell fizetni.
Ha Szlovénia felé mész akkor ott 15 Euró a matrica 7 napra,majd az Olaszoknál 9.8; 1.2 ;1.1; 3.6; 5.1; azaz összesen 20,9 Euro odafelé és ennyi vissza is.
Tankolni Magyarországon érdemes tele csurdig, majd a Szlovén Olasz határon megint csurdig, majd visszafelé mikor átértél a Francia Olasz határon, de csak annyit, hogy visszaérj Szlovéniába 540 km, Szlovéniában ott is annyit, hogy átérj Magyarországra 220km , majd a többi8t itthon.
A boltban a vékony bagett 0,8 Eu, a vastag 1,2 Eu. A bolti árak drágák, nem Olaszban, hanem itthon kell bevásárolni mindent. Kaja, sör, bor, pálinka, felvágott stb. Mindenképp kell hely a kocsiban ha Olaszba veszed meg akkor is. Értelmetlen ott megállni.
Vigyázzatok ha kiértek szombat délre, mert a síbérletet elfogadja szombat délutánra is a rendszer, de akkor a végén pénteken már nem enged be, mert lejárt a 6 nap. Ki lehet érni kényelmesen délre, egy éjféli indulással és öszz 3*0,5 óra azaz 1,5 óra pihenővel.
A szórakozóhelyek ingyenesek az árak húzósak, egyedül a ruhatárért kell fizetni 15 eurót, de azért egy piát kapsz. Célszerű valami drágát kérni, és nem kólát érte.
A bérlet két napra érvényes Alp D Huezbe, érdemes átmenni, mert ott egy kicsivel gondozottabbak a pályák.
Előzmény: (fánk 82225)
tmartinka
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.25. 14:19
Hello!
Ozban egy 7 fős apartman, általában egy francia ágyas szobából és egy emeletes ágyas szobából áll, a nappaliban van még egy vagy két ágy.Ha viszont három szoba van akkor mindegyik szoba két személyes és a nappaliban van a hetedik ágy. Ez apartman függő. De ahol hét ember elfér ott elfér egy nyolcadik is.Senki nem nézi hányan vagytok a szobában, csak a végén kell tisztán és kitakarítva átadni. Ez biztos, mi is ott voltunk tavaly ebben az apartmanban.
Előzmény: (mézes 81650)
tmartinka
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.25. 11:22
Hello!
Mind a két hely jó, talán a pályák minősége és karbantartása miatt van különbség a két hely között. Az Alp d' Huez-i pályarendszer egy kicsit nagyobb, jobban átlátható, és gondozottabbak a pályák. A Les 2 Alpes- i rendszeren inkább a szűz havat és a fekete buckás pályákat szeretők találják meg a kedvenc helyüket. De persze lehet itt is nagyon jókat síelni, mindkét pályarendszeren remek hó van. A 6 napos síbérlet pedig érvényes a másik pályarendszerre is két napra. A két hegy egymással szemben van, autóval kb 40 perc az átjutás, mert le kell menni a völgybe és utána fel a másik síterepre.
Ha az abszolút kezdőt is figyelembe vesszük, akkor talán Alp d' Huez szerencsésebb választás, de mindenhol vannak kezdő pályák, talán ott a pályák alja jobban átlátható és a középső részről is belátható a város felé eső síterep. Viszont árban a szállás egy kicsit drágább.
Előzmény: (sqyza 81451)
tmartinka
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.20. 16:59
Sziasztok!
Mi jelenleg itt vagyunk a sípályán, most is nagyon jók a hóviszonyok. Van síoktatás és snowboard is. Hóláncra nincs szükség, mivel az utakat takarítják, téli gumi viszont kötelező. Minden pálya jó, délelőtt érdemes az észak keleti oldalra menni, mivel azok a pályák is naposak, délután pedig a gleccserről az aljáig lesíelni.4 felvonóval a tetejére lehet jutni, és ha valaki kitartó 20 perc lefelé az út kicsi kis megállókkal. De nagyon jó túra, ajánlom minden haladó síelőnek.
Kialakítottak egy boarder cross pályát külön a boardosoknak és külön a síelőknek. Aki bátor ne hagyja ki, mert az adrenalin megemelkedik, de kezdő ne menjen bele, mert a többiekre veszélyes és nehéz a gyors kanyarokban a balf.. at kikerülni. De néha betéved egy kettő, azokat hátba szoktam verni.
A gleccservasút aki még nem ment ilyennel, az egy külön élmény, csakúgy, mint a pályák alján a város apartmanjai mellett és közte csúszni.
Kaját hozzon mindenki, a bagett pedig csak frissen jó, az ára 0,8 Euro a vékony és 1,2 a vastag.
Ha van kérdés, jelenleg innen a helyszínről tudok válaszolni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.