Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Buszos síutak Franciaországba - tapasztalatok

ÜZENETEK (99)Időben csökkenő Időben csökkenő
terka
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.02.09. 12:20
Sziasztok!
Vasárnap érkeztünk haza Les2Alpesről a Travelexszel. A hely makulátlan, nem vitás, azonban az irodával kapcsolatban felhívnám pár dologra a figyelmet!

Az Orangeski-nél fizettük be az utat, mégis a Travelexszel utaztunk, a számlát azonban a Ski Internationaltől kaptuk...
Nem meglepő, hiszen a https://www.orange-ski.com, a travelex.hu valamint a suli.si honlapok, nemcsak ugyanazokat az utakat kínálják más áron, de egy és ugyanazon cég. Az X-Press Solutions Utazási Iroda Kft. futtatja az egészet. Nem látom még pontosan mi a kapcsolat a Ski International és az X-Press között, de egy biztos az X-Pressnek nincs Magyarországon utaztatási joga, hiszen a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál nincs engedély száma; a Ski International, ahova hozzánk hasonló utasok utalják a pénzt, pedig egy Magyarországon be nem jegyzett cég...
Itt
http://hutte.blog.hu/2010/01/26/nem_letezo_ceg_szervez_siturakat_egy_nyilvantartasbol_torolt_ceg_honlapjan
és itt
http://www.turizmusonline.hu/cikk.php?id=23537
tudtok olvasni róluk párat.

nem is zavarna, hogy hogyan oldják meg a szervezést, ha azt kapnánk amit ígértek. DE az OrangeSki az orangeways buszaival reklámozta magát, ami köztudottan jobb buszokat ad, mint más cég (ígértek hosszított lábtartót, saját audio rendszert, ingyenes melegital felszolgálást, LCD tvt...). 3nappal indulás előtt arra hivatkozva, hogy az Orangeways nem tudta biztosítani a WiFi-t és laptopok töltéséhez szökséges konnektorokat a buszon, az iroda felmondta a szerződést az orangeways-zel, de helyette megkapjuk az ország legjobb buszait... na most a buszunkon wc ugyan volt, de nem használhattuk és csökkentett lábterünk volt...
A honlapjukat módosították, az orangeways stó persze nem található meg többé a honalpon. Az orangeways, megekeresésemre felháborítónak vélte a nevükkel való visszaélést, és elmondta hogy valóban akartak tőlük buszt bérelni, de már az elejétől elzárkóztak tőlük, és hogy az orangeski sosem mondott fel velük szerződést!

ezen kívül kiérve (36an mentünk együtt), 3 külön házban lettünk elszállásolva és mindenki (mind az 1 kint levő szervező) magasról tett rá. Apróságok, hogy az apartmanok mind egy árban vannak, azonban a felszereltségük eltérő. Valahányszor próbáltam Makray Ádámot (ha jól tudom ügyvezető) felhívni vagy nem volt válasz, vagy nem ért rá, vagy állítólag nem volt a helyszínen! Emellett lekezelően hárított és minden problémát lerázott!

még egy érdekesség, hogy a számlát a Ski International állította ki. Számlakibocsátóként egy budapesti levelezési cím (Pf. 26) szerepel. ha jól tudom, ha egy külföldön bejegyzett cég állít ki számlát azon kötelező rajta lennie a székhelynek és nem a levelezési címnek... ergo a számla amit kaptunk szerintem érvénytelen... emellett a kedvezmény, amit a szervezőknek biztosítanak az kéz alatt kerül vissza, azaz a számlán a teljes összeg szerepel, nem a befizetett. ki az a hülye aki több pénzről állít ki számlát, hacsaknem a számla sosem kerül sehova...

Gondolkozzatok el ezen, én azt tudom mondani, h mindneki jól nézze meg, kivel utazik. Nekünk szerencsénk volt, elvittek, visszahoztak, síeltünk. Leszámítva, hogy többet fizettünk azért hogy kényelmes buszaink legyenek, de ezzel át lettünk verve; a társaságunk 3 részre volt szakítva, valamint az orangeski honlapján meghirdetett 2x1 napos Alpe d'Huezi túra helyett, 1x1naposat kaptunk. pénzt persze nem kaptunk vissza.

Nem először szervezek sízést, de irodával, főleg ezzel utoljára!

terka
gintomi
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
2009.02.09. 12:27
Sziasztok!

Tegnap érkeztünk haza Les Orres-ból. Travelex-szel utaztunk. 2 buszt indítottak ide. Volt 2 idegenvezető, de mivel ők egy pár voltak ezért egy buszon utaztak.(nem a miénken) Odafele az ő buszuk lerobbant, ezért sokkal később értek oda. A szállást magunk rendeztük el. Hazafelé az emeletes busz egy kicsit beázott a sok havazás miatt és nem akartak feljönni az alsó parkolóból. Az idegenvezető Diósy Norbert(ha jól emlékezem)mondta, hogy lemegy megbeszélni a sofőrökkel, hogy mi legyen és visszaszól telefonon. Visszaérkezett egy fél info, hogy a rendszerese mini síbusszal vitessük le a cuccainkat, ami kb 20 perces időközönként járt és bérletes síelőkkel is tele volt.kb 70 ember teljes felszerelése volt fenn. Erre felhívtuk a srácot, hogy mondja már meg mit beszélt a sofőrökkel. Mire ő közölte velünk, hogy ő nem tud mit tenni a sofőrök nem jönnek fel, oldjuk meg ahogyan tudjuk, és egyébként is, ő már elindult Budapest felé. Erre felhívtuk a budapesti irodát ahonnan elintézték, hogy a sofőrök felszereljék a hóláncot és feljöjjenek értünk.
Remélem ezeket az idegenvezetőket minél előbb eltávolítják az irodától és máshol sem kapnak hasonló munkát, mert egyébként a szállással és apályával nem volt semmi probléma. A buszokat kellene jobb állapotúra cserélni, amelyek esőzés hatására nem áznak be.

Üdv Tamás
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2008.12.26. 18:31
Többször utaztunk már velük, első két alkalommal nem volt semmi gond, tavaly azonban megszívtuk velük, mert utazás előtt 2 nappal (!)közölték, hogy állítólag a francia szállásadó visszamondott szállásokat , így nem Orcieres-be, hanem a St. Gervais-ba tudunk menni. Elmondták, hogy így "sokkal jobban járunk", mert ugynaazért az árért nagyob síterepen síelhetünk...
Ez így is volt, csak éppen ott hibázott a dolog, hogy mivel március közepe volt, mi direkt Orcieres-t választottuk a viszonylag nagy magasság (2750 m) miatt,hogy tuti legyen hó. St-Gervais meg alacsonyan volt, +10 fok és eső, sár fogadott minket, sokra mentünk a több pályávl... Szerencsre a közelben volt egy magasabb hely is, ahová átmentünk, így tudtunk síelni rendesen.
Leci85
43 élménybeszámolót írt
43
20 éve tag
2008.09.10. 22:23
Szia Albi!

Én tudok neked bővebb infokat nyújtani travelexel kapcsolatban. Kérlek keress meg a leci85@hotmail.com cimen.

köszi
ádám
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2008.08.15. 17:05
https://sielok.hu/siterep/praloup/
https://sielok.hu/siterep/briancon/
https://sielok.hu/siterep/isola2000/
https://sielok.hu/siterep/megeve/

Így hirtelen kb. ennyi helyre emlékszem, aztán ki tudja, hogy most télen mi lesz a kínálatuk.
vpalbi
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2008.08.14. 17:42
Sziasztok!

Úgy tűnik a Travelexesek nyári utakat is szerveznek. Nemrég jöttem haza az általuk szervezett Bulgáriai nyaralásból, ahol óriási buli volt. A srácok nagyon kitettek magukért, rengeteg ingyenes program is volt. Nagyon jól éreztem magam!!!!!
Az úton hazafele hallottam, hogy síelésben utaznak főleg. Meg is látogattam a síelők.hu fórumát, ahol erre a topicra akadtam. A fórumban olvastam pozitívat és negatívat is róluk. Most bennem abszolut pozitív kép van a Travelexről, egy ilyen nyaralás után tuti velük megyek síelni is.
Tudtok mondani pár síterepet, ahová szerveznek utat, mert most csak a nyári ajánlataik vannak fenn?
Volt esetleg más is velük nyaralni?

Üdv!

Albi
gyepál
125 élménybeszámolót írt
125
18 éve tag
2008.02.10. 23:07
Ma jöttem haza Mont Blancról. a túra egyébként jól sikerült, jó volt a pálya, a szállás, minden amit a szervezpk nem ronthattak el. egyébként katasztrófális amit az iroda és szervezők művelnek, ha egyáltalán lehet besuélni szervezésről.
Kimentünk hétkor a 8as buszhoz a térre, megtaláltuk a három buszt mont blancba, de persze nem volt ott senki aki megmondta volna hogy melyik iroda busza ez. megtaláltuk a nevünket az utaslistán, be is pakoltunk a buszba. fél kilenckor még egy szervező se jelent meg, vagy ha ott is volt, egy szót nem szólt, nem írányított semmit, majd később csodálkoztak, hogy mindenki össze-vissza ül. Ekkor bejelentik, hogy sajnos az irodában eggyel több sort nyomtattak az utaslistára (magyarán nem tudják hány személyes buszt indítanak), így menjünk egy másik későbbi busszal, de a cuccunk marad a buszban, felszerelés, pénz, minden. végül kettébontotték a társaságot, így legalább volt valaki aki a cuccot ki tudta venni a buszból.
A másik buszban persze egy szervező sem utazott, így a sofőrök azt sem tudták melyik faluba kell menni, szerencse az egyik srácnál volt gps és így jutottunk el a szállásra.
Ja olyan hogy utasjegy, meg mindennapos buszos út nincs. néha ment busz chamonixba, de persze pénzért, amit nem írtak. Az érkezést követően a szerevzőket a 3. napig nem is lehetett látni.
Vissza felé, amikor 9re volt kitűzve az indulás, ők még csak akkor keltek fel. 11ig a busznál se jelentek meg. Azt hogy visszafelé cserélhessünk, képtelenek voltak elintézni, nem is akarták. sztem néhány srác ingyen akar síelni,kiviszik a többi ambert meg valahogy hazahozzák, de hogy egypébként sz*rnak az egészre.
75 ezer ft-ért én nem ezt várom el. ezek az én tapasztalataim, lehet hogy más másként élte meg. de aki nyugodtan szeretne utazni messziről kerülje el őket.
még szerencse hogy a társaság és hely miatt jól tudtuk érezni magunkat.
Rocko
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2008.01.18. 19:33
tavaly voltunk St. Francoisba a Polarisszal. Végülis jó volt bár voltak néha nehézségek :D pl: amikor megérkeztünk a busz sofőr nem tudta hove kell menni, bemondta a mikrofonba, h aki tudja az menjen előre és navigáljon. ez azért elég vicces így az elején. a másik dolog az volt h a szervezők is faszán "beszélték" az ottani nyelvet, csoda ,h működött a dolog az amúgyis olyan sok kultúr nyelvet beszélő francia népség között...
kisannus
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
2008.01.14. 11:42
Eletem legjobb siturai füzödnek a Polarishoz (az "Elödhöz"), es a sracokhoz, akik akkor szervezök voltak (2004,2005,2006,2007 - Isola2x, MontBlanc, Val d'Allos). Kalman, Andras, Alex, Gabor, Adam,... nem tom, most kik maradtak meg közülük, de akkoriban nagyon jol alltak az egeszhez. Hatalmas csoportokat mozgattak sok busszal, es bar neha voltak kis elakadasok a programban (indulas, erkezes, szallaselfoglalas), ez sose zavart, mert annyi arc volt mindig körülöttünk, hogy egy percig nem unatkoztunk. Jok voltak a bulik is, föleg Isolan. Szerintem bizzatok bennük tovabb. En sajnos iden kihagyom (mert egy osztrak siterepen vagyok, csak most dolgozom). Üdv Lechböl, Anna
Honda.jpg
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.13. 06:04
Szia TUSIBUKSI. igazad van nem , hogy nem garantálja, de egy iroda nem is szelektálhat, mert ez diszkrimináció lenne, bármilyen alapon nyugodna. Azt azonban továbbra is tényként állítom, hogy a Grand Ourse sportpalota szolgáltatásai fizetősek !!!! Ez a honlapon megtévesztő, igaz hogy a honlap nem szerződés az utazófelekkel , de ráutaló magatartás és mint olyan akár perelhető is. Az utazási irodáknak pedig nagyon meg kell dolgozni a jó szállásokért mert azért a Franciák tudják , hogy a síszezon vetekszik a Balaton kihasználtságával, azaz jó évben tudnak 6 hét 100%-ot csinálni a többi az félházas üzem, vagy betöltik 80%ra Magyarokkal Szlovákokkal vagy ki sem nyitják a házakat, ha meg csináltak egy-két fullszezont, akkor meg nem akarnak annyi helyet adni kelet felé , hanem fenttartják maguknak. Látjátok mi keltett bizalmatlanságot az irodával szemben , a külsőségek hiánya ?. Ha azt is meg kellene fizetni akkor tényleg nem ennyibe kerülne egy út.
Jó havat mindenkinek, ( Orcieres-ben már seggig ér :) ) Yeti53
tusibuksi
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
2008.01.12. 23:44
Szőllősi GYörgy! Írtam neked e-mailt!
Kedves YETI,ha ennyire jártas vagy a Travelex honlapján,akkor viszont azt is látnod kellett volna,hogy a szállás 4*-os(5 helyszínen Eurogroup lánc apartmanházai)...Azt pedig szerintem egyik iroda sem garantálja,hogy a társaság kifogástalanul nevelt egyénekből tevődik össze...
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.12. 13:59
A honlapon van egy információ az ORCIERES-i sportpalota használatáról , ez minimum téves, maximum meg nem igaz, a lentiekben (még orcieres topikon )írtam hogy esetleg az uszoda és koripálya ingyenes, a többi pl a gözfürdős szaunás program 22 E/alkalom/fő Bowling 8,5 E/alkalom/fő. Amúgy egy utat több busszal ki lehet hozni ennyiből, aki a kollégiumi szállásokhoz és bulikhoz szokott kibírja, aki nem az majd máskor másik utat választ. YETI
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.01.12. 13:11
Háromszor voltam velük (az elődjükkel), minden oké volt.

Amúgy a társsaság nem annyira. Főiskolások, egyetemisták, Papa Mama mindig kinyalta a seggüket, életükben az ujjukat sem kellett mozdítani semmiért. A buszutat nem bírják, mert szétreped a hugyhólyagjuk a sok sörtől. Hátul egy-egy cigit elsodornak, még jó fejek, hogy felnyomják a tetőablakot ha már csípi a szemüket a marihuána.
Az apartmanban hajnalig (négyig, ötig) italoznak, füveznek, bömböltetik a zenét. A recepciósok rendszeresen kihívják a csendőröket, mégis egész héten ugyanaz a műsor. A pályákon 11 óra előtt elvétve hallasz magyar szót, aztán egyre többet, természetesen kizárólag a büfék környékén.

akinek nem inge, ne vegye magára!!
Bingo982
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2008.01.11. 20:32
Az "iroda" nekünk sem bizalomgerjesztö,de nem az alapján döntöttünk.
Itt a weblapjuk ha érdekel: http://www.travelex.hu/
Tavaly Isolán voltunk,idén Orcieresbe megyünk majd.
Tavaly 5-6 Polaris-Travelex-es szervezö volt velünk,a sí oktatásuk volt csak zürös.
Intézték a síbérletet-szállást,szerveztek bulikat.
Szállásra mondani nem tudok semmi rosszat-pályaszállás volt,a szokásos kicsi Franciaországi.Hogy miért olcsóbbak?Csak arra tudok tippelni hogy kivisznek minden turnusban 4-5 busznyi embert és igy tudnak engedményt szerezni,vagy lehet nincs akkora hasznuk?! :)
Idénre meg bizunk bennük.Találkoztam már másik nem bizalomgerjesztö szervezö irodával is.
Szőllősi_György
19 élménybeszámolót írt
19
17 éve tag
2008.01.11. 16:51
csak azért kérdezem,mert ismeretlen az iroda előttem.. meg aztán az alkoholos filctoll nevű vendéglátóegység, mint "iroda" nem épp bizalomgerjesztő..ja, meg azért, mert kinéztünk egy ütat, amit ők olyan 15e ft-al olcsóbban adnak,mint mások, s kíváncsi voltam, miért is, meg kik is ők egyáltalán.
de nem lettem okosabb..szóval jöhetnek még infók, tapasztalatok..
Bingo982
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2008.01.11. 16:25
Szia
Travelex az ex-Polaris.Tavaly velük mentünk és semmi baj nem volt velük.Idén is öket választottuk.Én megbizom bennük.
tusibuksi
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
2008.01.11. 12:07
Én nagyon is...:) Tudok segíteni valamit?
silent79
110 élménybeszámolót írt
110
17 éve tag
2008.01.11. 12:06
Szia!

A travelex asszem a polaris utódja.
Javítsatok ki ha tévednék.
Mi velük utazunk 25.-én és eddig mindenben segítőkészek voltak.
Szőllősi_György
19 élménybeszámolót írt
19
17 éve tag
2008.01.11. 11:54
sziasztok,
a Travelex utazási irodát ismeri valaki? Tapaszatalat velük kapcsolatban?

előre is köszönöm,
szgy
(tudom, hogy nem ez a legjobb helye a kérdésnek, de ezt a fórumot gyakrabban olvassák, mint azt, ahova eredetileg beraktam)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.