Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Megéve - Evasion Mont Blanc
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 850 - 2353 m
Szintkülönbség 1503 m
Sípályák hossza 263 km
Liftek száma 80
98 km
134 km
31 km
Húzólift
44
Ülőlift
27
Kiskabinos lift
7
Nagykabinos lift
2
Budapest: 1221 km, 12 óra 16 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 59.50 EURGyerek napijegy: 50.50 EUR
Régióbérlet: Mont-Blanc Unlimited
Értékelés:
4.6 (134)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Megéve - Evasion Mont Blanc (ejtsd: mézsev evazion montblan) névre hallgató fantasztikus síterep Chamonix közvetlen közelében található, és akár a Mont Blanc alagúton, akár Svájc felől könnyen megközelíthető. Két központja Megéve és St.Gervais. St.Gervais hangulatos kisváros, mely elsősorban gyógyfürdőjéről híres, de igen sok egyéb kikapcsolódási lehetőséget (uszoda, korcsolyapálya, mozi, kaszinó stb.) is nyújt. Megeve savoyai stílusban épült hangulatos kisváros, tradicionális éttermekkel, kis boltokkal, valamint uszodával, szaunával, korcsolyapályával.

Megeve gazdagsága autentikus mivoltában rejtőzik, ennek köszönhetően lett a település tagja a Best of the Alps szövetségnek.

A sípályarendszer két nagy részből áll, az egyik a St.Gervais/Megeve-i rész, a másik a Combloux/Megeve/La Giettaz terület. A két rész között Megéve-ben ingyenes síbuszok teremtenek összeköttetést. Az Evasion Mont Blanc síbérlet érvényes egy másik síterepre is, Les Contamines-re, ahova a St. Gervais Bettex kabinos lift mellől indulnak 9 és 10 órakor a helyi síbuszok. Ez nem közvetlen járat, a csatlakozásra várni kell 10-15 percet. Az út az átszállással kb. 1 óra. Délután érdemes legkésőbb a 16.30-kor induló buszra felszállni, mert a később indulókhoz nincs már helyi csatlakozás St. Gervaisba. Az autósoknak ez az út kb. 20 perc.
Gervais-ből fel lehet menni a Mont Blanc Tramway-jel Les Houches-ra, amit néhány évvel ezelőtt a Chamonix régióhoz kapcsoltak, ezért a St. Gervais régióra váltott bérlet ide nem érvényes. A kisvonatok reggel 9 órától óránként indulnak.

St.Gervais-ben a magyarok többsége valószínűleg a kabinos felvonó aljánál lévő új apartmanházban száll meg, mely mellől a kabinos felvonó indul. Sajnos a felvonó alsó szakaszát lejövetelkor is igénybe kell venni, mert a városba levezető pálya legtöbbször nem használható. A pályák nagyon jók, és meglepő módon sok fekete pályát is ratrakoznak. A megeve-i rész szélén (Col 2000) található egy lesikló versenypálya is, melyet - ha nincs verseny miatt lezárva - érdemes kipróbálni. A visszafelé vezető út megtervezésénél figyelembe kell venni, hogy a főszezonban számítani lehet sorállásra a Lanchettes és a Rochefort nevű húzós felvonóknál. A Combloux-i részen is sok, kiváló erdei piros pálya található. 2006-ra bekapcsolták a rendszerbe a La Giettaz-i területet, ahová - egészen pontosan Le Plan falujába - egy hosszú "lökdösős" kék pályán lehet eljutni (visszafelé sokkal jobb az út), de mindenképpen érdemes elmenni, mert egyrészt van néhány igen jó pálya, másrészt amellett, hogy kevesebb ember is van errefelé, még a panoráma is csodálatos. Mindent egybevetve ez egy nagyon kellemes síterep, végig nagyszerű kilátással a Mont Blanc-ra.

A túrázók összesen 150 kilométernyi jelzett túraútvonal közül válogathatnak, amelyek 1100 és 2500 méter között fekszenek. A lenyűgöző hegyvidék érintetlen erdőségei kristálytiszta hegyi levegővel, az alpesi patakok varázslatos szimfóniájával és az erdei állatokkal, mint például dámszarvasokkal, őzekkel, nyulakkal, rókákkal, mormotákkal, menyétekkel és nyírfajdokkal történő találkozás szívet dobogtató élményével várják a látogatókat. A túrázók és hegyikerékpárosok kényelmesebb módon is meghódíthatják a hegycsúcsokat, ha a Jaillet és a Mont d'Arbois nagykabinos felvonóival vagy a Rochebrune felvonóval utaznak felfelé. A biztonságára ügyelve érdemes inkább hegyi vezető kíséretében neki vágni a túrázásnak.

Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-14°C
-7°C
Holnap
-13°C
-7°C
Holnapután
-12°C
-4°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.