Menü ≡

Balesetmegelőzés rovat

h i r d e t é s
2021.05.07.
A síelők térdére vigyáznak a Thuasne térdrögzítők
A Thuasne termékek anyaga extra kényelmes, alakja illeszkedik a térd formájához, rögzíti a térdízületet és megtámasztja a szalagokat.
2021.04.28.
Bemelegítés és nyújtás - pontosan mit és hogyan?
Nagyon sokan megfeledkeznek a bemelegítésről és edzés végi levezetésről, nyújtásról egy-egy mozgás alkalmával. Sportágtól függetlenül sosem érdemes testünk átmozgatása nélkül elkezdeni az edzést, hiszen egy jó bemelegítéssel sok más pozitívum mellett a sportsérülések nagy része is elkerülhető. Azonban nem mindegy, hogy miként végezzük ezeket az átmozgatásokat – szakértő tippjeivel.
2021.03.14.
Kérdőív a síelők biztosításkötési szokásairól
A síelők segítségét kéri Sallay Kinga, a Testnevelési Egyetem végzős hallgatója. Szakdolgozatának témája: a szabadidő eltöltésével összefüggő síelés kérdései kiemelten a biztosítások témakörére. Kutatásában az emberek sport(sí) biztosításkötési szokásait vizsgálja.
2021.02.16.
Túrázás térdfájdalommal?
Hippokratész, az ókori görög orvos évszázadokkal ezelőtt azt ajánlotta pácienseinek, hogy sétáljanak minél többet, ha szeretnének testileg-lelkileg is kiegyensúlyozottak és egészségesek maradni. "A gyaloglás a legjobb orvosság" – mondta.
2021.01.26.
10 hasznos tipp a térdsérülés elkerülésére
A síelés során bekövetkezett sérülések közül a leggyakoribb a térdsérülés. A balesetek nagy része odafigyeléssel és megelőzéssel elkerülhető. Összegyűjtöttünk néhányat a legfontosabb óvintézkedések közül.
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »