Menü ≡

Utazási tippek rovat

h i r d e t é s
2021.07.29.
Beltéri sípályák, ahol nyáron is lehet síelni
A világon több tucat fedett sípálya létezik, ahol az év 365 napján hódolhatunk szenvedélyüknek. Csak Európában több mint 25 fedett síközpont várja a téli sportolókat. 2017-ben Afrikában is felépült az első beltéri sípálya, így már minden lakott kontinensen van ilyen létesítmény.
2021.07.15.
Turracher Höhe vidékére menekültünk a kánikula elől
Ahogy egykor a Habsburg ház uralkodói tették, mi is Ausztria tóvidékére utaztunk a legmelegebb nyári hónapban, hogy felfrissülést (erre külön szó van a német nyelvben, ld. Sommerfrische) és élményeket találjunk. Nehéz szavakba önteni, mennyire hiányzott már az Alpok, ahova nem csak síelni járunk, hanem minden évben túrázni is. A tavalyi nyár a Covid-járvány miatt kimaradt, és a téli szezon sem volt erős, volt tehát mit bepótolni.
2021.06.15.
Síelni gyerekkel? Te megőrültél? Nyugi, itt jó lesz!
Kell egy kis bátorság ahhoz, hogy gyerekekkel induljunk el síelni. Szerencsére Ausztria elképesztően jól ki van erre gyúrva, pontosan tudják, hogy milyen kényelmi szolgáltatásokra van szüksége a családos síelőknek. Az mindenhol alap, hogy gondoskodnak a gyerekek szórakozásáról rossz idő esetén is - minimum van egy játszószoba, de játszótérrel és játszóházzal is készülnek itt-ott. Van, ahol konkrétan ovi is üzemel. Az alábbi felsoroltak szinte mind pályaszállások, így megússzuk a gyerekek és cuccaik hurcibálását a sípályáig.
2021.05.27.
12 téli-nyári bobpályán csúszhatunk Magyarországon
Szeretsz lefelé száguldani a lejtőn? Nyáron sem kell lemondanod erről az élményről! Hazánkban már 12 téli-nyári bobpálya üzemel, amelyek a meleg napokon pótolhatják a havon szánkózás élményét. Tudtad? Közép-Európa leghosszabb bobpályája a Zemplénben található.
2021.05.04.
Nyaralj az Alpokban - spórolj kedvezménykártyákkal!
Ha a nyári szabadságodat a hegyekben tervezed eltölteni, mindenképpen járj utána, milyen kedvezménykártya kapható az adott régióban! Sok eurót spórolhatsz meg a belépőkkel, ha a hátizsákodban ott lapul az "ütőkártya", ami ráadásul még számos programtippet is ad az üdülésed során.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »