Menü ≡

Élménybeszámolók rovat

h i r d e t é s
2020.09.24.
Ti írtátok: 5300+ élménybeszámoló a világ 464 síterepéről
A sielok.hu indulása óta szezononként átlag kb. 300, összesen már több mint 5300 élménybeszámoló gyűlt össze a világ 464 síterepéről! Ezeket a beszámolókat szerkesztőink emelték ki a fórum hozzászólások közül. Mi élveztük a válogatást, ti élvezzétek az olvasást!
2020.03.03.
Sízzünk Erdélyben!
Erdély, ahogy a régiek mondták, „a másik magyar haza”, itt van a szomszédban. Nincs messzebb, mint Ausztria. Régi jelszavam, hogy „Sízzünk itthon!”- is. De Erdélyben is otthon vagyunk. Nemcsak a történelem bizonyítja ezt, de az ott élő, bennünket őszinte szeretettel váró magyarok is ezt üzenik.
2020.02.25.
Februári naptenger az Ötscher lábánál - Lackenhofi síhétvége
Izgatottan vágtunk neki február közepi lackenhofi hosszú hétvégi síelésünknek. Nap mint nap figyeltük a webkamerákat, havazás- és időjárás-előrejelzést, amikor egyszer csak berobbant a „breaking news”: 30 cm friss hó Lackenhofon! 2 nap múlva még 20 cm ... Ekkor már nagyon ott volt a bugi a lábunkban! Izgalmas kis síhétvége elé néztünk!
2020.02.14.
Síelés Oroszországban, a 2014-es téli olimpia helyszínén
Temesváron, Romániában, ahol élek, a közvélemény és a sajtó java része nagyon kritikusan gondolkodik Oroszországról, Putyinról. A legfenyegetőbb ellenséget látják a tőlünk nem is olyan távol lévő hatalmas országban. Ha politikus utazik oda Bukarestből, rögtön lekommunistázzák és még mindig úgy tekintenek rá, mintha az egykori Szovjetunióba tett volna látogatást. Így aztán sok ismerős fenntartással fogadta a hírt, amikor elújságoltam nekik, hogy Szocsiba, a 2014-es olimpia helyszínére megyek síelni, a Kaukázusba. Legtöbben azt kérdezték: nem félek?
2020.02.10.
Turracher Höhe: hóbiztos pályák a cirbolyafenyők vidékén
Számos sítereppel vagyok úgy, hogy annyi jót hallok róla, hogy törvényszerűen felkerül a listámra. Az ausztriai Turracher Höhe eddig úgy élt bennem, mint az egyik leghóbiztosabb osztrák síterep, amely nagyon magasan van, és májusig is lehet síelni. Végre, sikerült eljutnom a magyarok szent síterepétől (Kreischberg) még félórányi hegymenetre található üdülőfaluba és szétnézni a pályákon és környékén.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »