Menü ≡

Hütte rovat

h i r d e t é s
2021.07.01.
Koliba Chopok: szlovák csárda nyílt Budapest közelében
A főváros közelében, Dunakeszin megnyílt egy külsejében és kínálatában is autentikus szlovák étterem, amely a síelők szívét megdobogtató Koliba Chopok nevet kapta. A koliba szót jól ismerik azok, akik járnak Szlovákiába, az ottani rönkfából készült "hüttéket" azaz hegyi éttermeket és útmenti csárdákat hívják így.
2020.04.16.
Az osztrák gőzgombóc - Germknödel kipróbált receptje
Aki síelt már Ausztriában biztosan kóstolta már a gőzgombóc, eredeti nyelven Germknödel - magyar becenevén "mákoscici" - valamelyik változatát. A hütték jellegzetes étele az édes szilvalekvárral töltött nagy fehér félgömb alakú gombóc vaníliaszósszal leöntve és darált mákkal megszórva. Egy leves után főételnek is kiváló, mert kiadós, laktató étel.
2019.04.27.
Császármorzsa - itt az igazi, klasszikus osztrák recept
A "smarni" az osztrák és bajor paraszti életforma egyik népszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető fogása, emellett állítólag Ferenc József császár egyik kedvence volt, így nevét is róla kapta.
2019.03.16.
Tiroler Knödel - a sonkás tiroli gombóc receptje
A tradicionális gombócok régen átlagos, heti ételnek számítottak a kelet-tiroli családoknál, mivel szalonna és kolbász mindig volt a háznál. Így garantáltan jól laktak a családtagok és szolgálók, akik a ház körül dolgoztak. A legfontosabb a tiroli gombóc elkészítésénél a sok szalonna, kolbász és egy kis kenyér!
2019.02.05.
Szlovák hütte körkép - ennyiért ehetünk, ihatunk
Káposztaleves, juhtúrós sztrapacska, derelye - ezek a tipikus nemzeti ételek, melyek nem maradhatnak el egy tradicionális szlovák koliba étlapjáról. Nézzük, mennyibe kerül a mostanában egy szlovákiai "hüttézés".
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »