Menü ≡

Hütte rovat

h i r d e t é s
2020.04.16.
A gőzgombóc - Germknödel kipróbált receptje
Aki síelt már Ausztriában biztosan kóstolta már a gőzgombóc, eredeti nyelven Germknödel - magyar becenevén "mákoscici" - valamelyik változatát. A hütték jellegzetes étele az édes szilvalekvárral töltött nagy fehér félgömb alakú gombóc vaníliaszósszal leöntve és darált mákkal megszórva. Egy leves után főételnek is kiváló, mert kiadós, laktató étel.
2019.04.27.
Császármorzsa - itt az igazi osztrák recept
A "smarni" az osztrák és bajor paraszti életforma egyik népszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető fogása, emellett állítólag Ferenc József császár egyik kedvence volt, így nevét is róla kapta.
2019.03.16.
Tiroler Knödel - a sonkás tiroli gombóc receptje
A tradicionális gombócok régen átlagos, heti ételnek számítottak a kelet-tiroli családoknál, mivel szalonna és kolbász mindig volt a háznál. Így garantáltan jól laktak a családtagok és szolgálók, akik a ház körül dolgoztak. A legfontosabb a tiroli gombóc elkészítésénél a sok szalonna, kolbász és egy kis kenyér!
2019.02.05.
Szlovák hütte körkép - ennyiért ehetünk, ihatunk
Káposztaleves, juhtúrós sztrapacska, derelye - ezek a tipikus nemzeti ételek, melyek nem maradhatnak el egy tradicionális szlovák koliba étlapjáról. Nézzük, mennyibe kerül a mostanában egy szlovákiai "hüttézés".
2018.03.04.
A Käsespätzle (osztrák sajtos nokedli) receptje
Az osztrák hütték kedvelt étele a laktató Käsespätzle, melyet általában forró vas serpenyőben szolgálnak fel, zöld saláta kíséretében. Íze a felhasznált sajtoktól függően sokféle lehet. A sajtos nokedli egyik változatának elkészítése roppant egyszerű.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »