Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

boat54 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (51)Időben csökkenő Időben csökkenő
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.10.13. 06:54
Tehát a Stubai akkor kb. akkora lehet mint a Kitzsteinhorn. Igazad van az a 36 km. a 100-hoz viszonyítva elég durva. Érdekes még az is, hogy a honlapon nincsenek a pályák és a liftek hosszai sem feltüntetve. ( vagy csak én nem találtam...)
Stani ha még egy kérdést megengedsz a Stubaival kapcsolatban. Nov. végén milyen idők voltak arra az előző években? Nincs erről valami emléked, vagy információd?
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.10.10. 06:37
Kívánom hogy sikerüljön minden. Az jó lesz mindenkinek :))
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.10.10. 06:33
Na igen az üzlet mindenek felett. Köszönöm a kimerítő választ.
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.10.09. 16:37
Akor most a Stubai hány km is? Csak azért érdekel, mert nov. végén oda készülök. A 2005-ös ADAC szerint 106km... :))
Egy másik témádra utalva : a Metron B5-öt én is naggyon kipróbálnám. Tényleg annyira jó?
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
Topik: Weißsee
2006.09.26. 07:50
Ez bizony nagy bukta volt. Elhiszem, hogy óvatosabb vagy most. November vége, december eleje már valószínűleg rendes hóviszonyokat fog produkálni. Én is erősen gondolkozok azon, hogy hol legyen az első sízés az idén?
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
Topik: Weißsee
2006.09.24. 14:15
mi bajotok volt Kaprunnal? Én április utolsó hetében voltam ott síelni és pazar volt a ködtől eltekintve.
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.09.24. 14:08
Szia Laci!
A Nordica cipőket Vásárosnaményban gyártják, illetve szerelik össze.

Az Explosiv lécről: nekem mint gyakorlatlan síelőnek bizony nem jött be. Az SL9-essel a sízés egészen más volt. Az okáról fogalmam sincs csak a tényt rögzítettem. Az SL9-sel megegyező élményt nyújt számomra a Salomon Equipe 10 SC -vel a sielés. ( ez van most, nagyon jó...)
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.09.21. 21:21
Az ember otthon sem szereti a rendőröket, de idegenben még kevésbé... főleg ha még büntetik is :))
Botond, én nem akarok tanácsot adni idegenforgalomból senkinek, de ha van valamilyen egyesülete a szlovákiai sípályáknak, lehet hogy a ho show-ra kellene valamit kitalálni, amit még a TV is szívesen bemutatna. Ez valami olyasmi lehetne, mint annak idején az amerikai-kínai sport közeledés, ami jótékony hatással volt a polikára is. Ez talán javíthatna azon az állapoton, amit a fórumon kívül is érezni lehet, amire most sajnos még az itthoni események is rátesznek egy lapáttal. Tudniillik ha már elmegy síelni az egyszeri magyar akárhova is, leginkább nyugalmat szeretne és azt hogy hagyják békén.
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.09.20. 20:56
Példák:
1./ kb.: 10 éve Liptószentmiklóson a jégcsarnokot keresve betévedtem a forgalom elől elzárt belvárosba, két tahó rendőr úgy megbüntetett csak úgy ropogott, persze útba nem igzítottak... Remélem leszáradt már nekik ami egy férfinek a legkényesebb :))
2./ Idén január 2.-án este Donovaliban a Tatran apartman ház parkolójába érkezvén beástam magam rendesen a hóba ( Botond biztosan emlékszik rá, rendesen esett ) Pár szlovák fiatal szó nélkül ásta, tolta a kocsimat addig amíg rendesen le nem tudtam parkolni. Így utólag is nagy-nagy köszönet nekik.
3./ Márciusban a Martinska Holén voltam síelni, Martinban a "Cierna pani" panzióban szálltunk meg. Kedvesek készségesek voltak, a konyhájuk pazar volt. Jobban éreztem magam ott, mint nemrég egy puccosnak kikiálltott osztrák hegyi szállóban ( Rudolfshütte Berghotel, Weissee partján )
Ugyan itt a szlovák sorompóőr felküldött szemrebbenés nélkül a hegytetőre amikor a síliftek nem mentek és hóvihar volt. Nem részletezem jobban: szivatott rendesen ez egyértelmű volt. Ugyan ez a sorompóőr két hét múlva segített feltenni a hóláncomat ( pedig egyedül is jól megy..) és nagyon kedves volt.

Tehát nem lehet általánosítani, de itt nagyon rosszul hangzik ez a nyitrai eset és ha nem lesz egy valósnak tűnő és a magyar közvélemény számára elfogadható végkifejlete az egésznek, annak egyértelműen az lesz a következménye hogy kevesebben fognak síelni járni szlovákiába idén télen.
Ez nem azt jelenti, hogy kevesebben szeretik szlovákiát mint eddig, de az emberek nagy többsége azt fogja mondani ( velem együtt), hogy jobb a béke és elmegy a Semmeringre. Aztán egy év alatt valószínűleg elül és elfelejtődik ez a szerencsétlen ügy ami engem ugyan úgy felháborít és dühít mint itt mindenkit,ha igaz akkor is, ha nem akkor is, de kérdés, hogy az előbb említett síelők mennyi idő alatt szoknak vissza Szlovákiba? Vajon visszaszoknak-e?
Ezen el kellene gondolkozni Szlovákiában a turizmusért felelősöknek. Meg egyáltalán, mi hoz többet a konyhára? A magyargyűlölet, vagy a síturizmus?

boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
Topik: Weißsee
2006.09.19. 15:47
Staninak teljes mértékben igaza van, ha pályán akartok sízni egy hétig, a környék tele van jobbnál jobb helyekkel. Kaprun és környéke, Saalbach, Wildkogel, stb.... Még egy dolog: ha fent vagy a hegyen, számold ki hogy mennyi időd marad esetleg valahova elmenni: Rudolfshütte-műút
jó egy óra lefelé, 11 körül vagy elindulóképes
ha télen 4-kor megy az utólsó felvonó 15.15-kor legkésőbb a műúti elágazásnál kell lenned. Marad 4 órád bármire is. Ezt még azért írtam le, mert bizony minket most így nyár végén is zavart ez a kötöttség. Annak jó ez igazán, aki nekiszalad a hegynek reggel egy hátizsákkal és estig elő sem kerül. Annak viszont ez maga a paradicsom :))
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
Topik: Weißsee
2006.09.18. 05:26
Szia Schuht!

Én egy hete jöttem meg innen, a tapasztalataim a következők:
-A szálloda csodálatos helyen van, kevés ilyet találsz európában az biztos. A táj holdbéli, fenséges és lenyűgöző...
- A szobák ikább emlékeztetnek egy turistaszállóra, mint egy 3és fél csillagos szállodára. A mi szobánkban egy francia ágy és egy emeletes ágy volt, de sajnos pohár egy darab sem. A kiégett villanykörtét igaz azonnal ki tudtam cserélni a recepción... A harmadikon laktunk lift nem volt, ismétlem:3,5 csillagos szállodáról beszélünk.
-Az ellátás pocsék volt, csak azt nem szúrták el a konyhán amihez nem kellett főzés címén hozzányúlni,-tej, pékáru,felvágott és ilyenek- minden más borzasztó volt. Az önkiszolgáló részben, még egy rántotthúst sem voltak képesek rendesen megcsinálni.
-A felvonó most 9,30- 17-ig megy, ez az érkezés miatt fontos. Télen lehet hogy más a menetrend.
-Való igaz, hogy ez egy túraparadicsom. Ép ezért nem hiszem, hogy a sípályán tömeg lenne. A szállóban 69 szoba van ha jól emlékszem ez ugye vagy 280 ember. Ennyi a 21 km-es pályán elvész.
Oda fel nem túl sokan fognak szerintem menni, mert a környék tele van sokkal könnyebben megközelíthető és nagyobb pályával. A felvonóhoz a főúttól egy 17 km.es szepentin úton jutsz el a menetidő most 20-30 perc volt, ez télen nyilván jóval több.
A Rudolfshütte tökéletesen kielégíti egy pályaszállással támasztott elvárásokat ami az elhelyezkedést és megközelíthetőséget illeti.
A pályákról nem sokat tudok mondani, de úgy láttam, hogy átlagos nem túl széles piros pályákról van szó amik jó hosszan mennek le a kabinos felvonó közápállomásához.
Az uszodában nem voltam, így nem tudom milyen.
A felvonótól kb.: 70 métert kell menni egy folyosón a recepcióig.
Remélem segítettem. Kérdezz nyugodtan ha még érdekel valami, igyekszem válaszolni.
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.