Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

lorylaci által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (39)Időben csökkenő Időben csökkenő
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Donovaly
2021.11.27. 21:15
Most néztem, hogy 199 EUR-ért adják a szezonbérletet, ami a nyári szezonra is érvényes, ráadásul korona garancia is van. Igencsak elgondolkdtam.
A kérdés, hogy megszállni lehet -e majd. Illetve mennyire kell tömegre számítani, ha nyitva lesz.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.04.03. 19:19
A webkamera kép szerint havazik, nem kicsit...
Én 11 napot nyomtam a szezonban, a legtöbb nagyon tuti volt MSZI-n.
Előzmény: (- Marky - 212221)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.03.16. 15:17
Hallottam olyanokat, hogy több budapesti iskola síszünetet hírdetett, és csoportosan jöttek a "főszezonban" MSZI-re.
A másik ok, hogy sokan kivették az előre megtervezett szabadságukat és nem ausztriába vagy máshova mentek, hanem MSZI-re. Ők akkor mehetnek, amikor az előre kivett szabadságuk van.
Egyébként egyetértek, a korábbi tömeghez képest az utóbbi 3 héten nagyon kevesen voltak, jó hó volt, sőt sokszor gyönyörű napsütés. Nem budapest vagyok, de nekem 1:40 az út, és tökéletesen megéri. Holnap megyek is kisfiammal, és valószínűleg még jövő héten is megkockáztatom. Ha a többi ide írkáló fórumos is jön, akkor a fényképhez is csatlakoznánk.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Galyatető
2021.03.10. 21:44
Ebben a szezonban kb hány napot lehetett sífútni galyatetőn?
Mivel kevés az információ, honnan lehet megtudni, alkalmas -e a pálya? Nézzem a kékestető webkameráját és ha látok természetes havat, akkor valószínűleg jó?
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.03.10. 19:51
Már csak mi hiányoztunk a fotóról a kisfiammal (Fecóka, a kék kezeslábasos kisfiú, lásd a lentebbi fotót).
Egyet tudok érteni: iszonyat jó volt ma a pálya! Ráadásul többnyire szépen sütött a nap. Egyébként visszatérő vendégként volt ma Jeszenszky Géza is, szintén fórumos (csak ebben a topicban nem aktív)
Előzmény: (Robin 212031)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.03.03. 19:32
Tegnap szezonom 8. napja, kisfiammal és egy barátommal mentünk.
Reggel kifagyott, szépen ratrakolt a pálya. Egész nap kevesen voltak, 11 óra körül volt egy időpont ahol lépkedni kellett a kapuig, volt pár ember, utána ritkán. A hó egy fokkal volt rosszabb a múlt hetihez képest.
Reggel és délután 3 után elkell a kabát, közte lehet pólóban, vagy akár félmeztelenül síelni. (facér) barátom nagyon hiányolta a bikiniben síelő lányokat. De valamiért a lányok nem fáztak, és nem akartak pulcsi alá vetkőzni.
Szokás szerint 11-től ebéd, és csendespihenő kisfiamnak, akkor felpuhult a pálya. A különbség annyi volt, hogy időközben fiamnak elhintettem, hogy jövőre ő is indulhat a versenyen (ami éppen zajlott), csak meg kell tanulnia a piros pályán jól lemenni - több sem kellett neki, nyomtuk a piros pályán, ment rajta ma 8 kört, olyan tempóban, hogy az egyik körnél a versenyt néző "tömeg" azt hitte versenyző száguld le, és megtapsolta. Aztán amíg aludt, addig is nyomtunk pár kört. Majd délután több kisgyerekkel együtt a kéken.
Délután 3 körül kezdett árnyék vetülni a pályára, újra kifagyott, kabátban még nyomtunk pár kört a piroson, aztán haza. 4 körül hagytuk abba, addigra jócskán kifáradtunk, kb 30 kör volt (későn kapcsoltam be a GPS-t, egyébként 42 km-t jelez).

Amit nem értek: volt egy rakat durcás, morcogó, búval b*szott ember. Néhány ember volt, aki mosolygott, síelt/deszkázott és élvezte a napsütést, de a többség tök komor volt. Mi viccelődtünk, hogy "fiúk, mankiniben (Bohrat-fürdődruha) kellene síelni", "csajok, bugyiban és melltartóban lenne az igazi". Ha éppen nem síeltünk (mert már nem volt túl jó a pálya), akkor kifeküdtünk egy meleg fekete sziklára (sőt pár eldugott pad is volt...) napozni. A büfénél nem volt sor, még ülőhelyet is lehetett találni az ételt elfogyasztani.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Donovaly
2021.03.02. 08:15
Köszi szépen, ebből indultam ki: https://www.snow-forecast.com/resorts/Donovaly/history
Ez alapján december elején már szokott esni elég természetes hó is.
Voltam már úgy karácsony előtt egy héttel pár éve, hogy a piros oldal is nitva volt.

Nagyon parázok attól, hogy az idei kiesett szezon miatt jövőre a normál szezonidőben (karácsonytól február végéig) minden foglalt lesz és teli. (itt is látom sokan áttették foglalásukat következő évre, és "félretettek" jövőre nagyobb síelésre)
Nem bánom ha nem tökéletes a pálya, vagy olvadó hó van, csak ne legyen tömeg.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Donovaly
2021.03.01. 19:34
Sziasztok!
A helyzetre való tekintettel jövő évre kezdem tervezni a családi síelést. Most már az egész család tud síelni. Szeretném családtagjaiamt sífutni is megtanítani.
Decemberben általában van -e elég hó a sífutó pályákon, illetve csinálnak -e nyomot klasszikus sífutáshoz?
Ekkor csak a "kék oldal" van nyitva, vagy kinyitják -e a "piros oldalt" is?
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.02.25. 09:58
Tegnap szezonom 7. napja, kisfiammal
Reggel ahogy jelezték többiek kifagyott a pálya. Ha derült az idő, kisugároz a hő, és a vizeshó egy része elpárolog a másik része szépen kifagy. Nagyszerűen le volt ratrakolva, mivel kevesen voltak (pláne az elején) alig voltak sílécnyomok.
Reggel még felkaptuk a kabátot, de alatta már csak póló volt.
Ahogy melegedett az idő kezdett felpuhulni, kásásodni, és persze lassulni. 8.30-tól 11-ig mentünk 11 kört kisfiammal. Aztán szokás szerint ebéd, neki csendes pihenős alvás a kocsiban (le kellett húznom az ablakot, az autó úgy felmelegedett a napsütéstől), addig apa nyomhatja a piros pályákat. Kivittem a kabátot, de le is kaptam egy kör után, és onnantól kezdve pólóban nyomtam (kb délután 3-ig). A 70 perc alatt, amíg kisfiam aludt 9 kört tudtam menni a 3-as pályán.
Aztán felkelt a gyerek, sőt akadt gyerekes család társaság is, így a gyerekek tudtak kígyózni, aztán fogócskázni, 14 kört mentünk.
Délután 3 körül kezdett árnyék vetülni a pályára, így elkellett a kabát is, ráadásul a száraz idő miatt elkezdett az árnyékos helyeken újrafagyni a pálya (a víz egy része elpárolog, és elvonja a hőt), így fokozatos gyorsult újra.
Majdnem végig ment a google fitnesss, megvan a gps nyomvonal (a köröket a magasság alapján számoltam tök jó szinuszgörbét mutat), felvonózással együtt 51,5 km volt, ebből >30 km síelés, de kisfiam is nyomott jó 20 kmt. Ennyit még egy nap sem mentünk ebben az évben.
Szerintem az időhöz képest a pálya teljesen jó állapotban volt, ráadásul még 11 környékén sem voltak sokan. Kisfiam arca lebarnult, nekem sem lesz bajom a D-vitaminnal.
A snowboard ugratók még mindig állnak, így ha azokat széttúrják tartani fog még a hó. Bízok benne, hogy a lehűlés során vagy esik kis hó, vagy tudnak havat gyártani.
vlcsnap-2021-02-25-10h07m22s116.png
vlcsnap-2021-02-25-10h07m39s684.png
vlcsnap-2021-02-25-10h08m09s247.png
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.02.17. 19:51
A szezonban 6. szerdám, hogy vagyok, és most voltak a legtöbben. Hiába jöttünk korán, gyakorlatilag már fél 10-től voltak, és fél 4-ig. (korábban volt már egy olyanunk, hogy 11-től délután 2-ig heringparti, de addig pihiztünk, mert előtte és utána is jókat lehetett csúszni)
A pálya egyébként jó volt, a hó szuper. Délelőtt kis hóesés, délután gyönyörű napsütés. Kisfiam imádta nézni a snowboardosokat is délután ahogy ugratnak az óriás ugratón.
Hiába van nyitva az ország összes pályája, ha az emberek nem tudnak külföldre menni, ez is kevés. Egyszerűen sokan akarnak síelni, és mivel nem ez az első nap, és biztosan az embereknek sem volt az eső, úgy látszik még annak az esélyét és bevállalják, hogy heringparti lesz.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.02.10. 19:25
Ma nagyon kevesen voltak, néha üres pályán lehetett csúszni. Felvonónál nem volt sor, kivéva ha valaki elesett a fel/leszállásnál és leállt a lift. Gyorsan lehetett fordulni.
Reggel még szálingózott a hó, szépen indult a síelés. Aztán dél fele havas-eső lett, délután meg eső. Utóbbit is ki lehetett bírni, sokakat elijesztett.
Előzmény: (adalbert 211464)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.01.27. 20:26
Tegnap reggel meglepődve láttam, hogy ráadnak egy órát reggel, így azonnal elhatároztam, ott kell lennem.
4 éves kisfiam kipattant reggel 6-kor az ágyból a síelés hírére, feleségemet elvittem munkába (porcpuhulás miatt ki kell még hagynia a síelést), és indultunk 7 előtt, hogy fél 9-re ott legyünk.
Kisfiam, aki legutóbb lement a 4-esen, mondta is, hogy a "nagy pályával" kezdjünk, ami más nem is lehetett, mert ekkor még csak a négyüléses járt. Reggel mentek a hóágyúk, így a ratrakolt, kifagyott pályán volt egy centi friss porhó a hóágyúk szélle fújt környékén. Isteni élmény volt így kezdeni a napot.
Az első felvonónál le is ejtette a botját, így le kellett mennem a feketén (kicsit csaltam, mert a pirosan kezdtem, és a fák között vágtam át). Így megvolt az edzés - addig fiam talk-showt tartott a hegy tetején a téma iránt érdeklődőknek.
Mentünk egy pár kört, az első egy óra mennnyei volt, a második óra is jó (ekkor a többi lift is beindult)Ö, aztán megjött a tömeg. Ekkor lecsúsztam és láttam, hogy a sor a távolságtartó figyelmeztető táblákon túlra ér, beálltam, felmentem (11 óra lett) és elmentünk ebédelni (dédimama palacsintája az autóban). Majd egy kis csendes pihenő, közben láttam, hogy akik reggel jöttek azok egy jó része is hasonlóan tesz, majd 2 óra körül megindultak az emberek haza.
Nosza neki, kisfiam felkelt, ki a pályára. Ekkor olyan 10 perces sorban állás volt a négyüléses alján (a csákányosokon és tányérosokon kevesebb), ki kellett várni, de tűrhető volt (számítottunk is rá).
Ahogy fogytak az emberek (3 felé) egyre jobb köröket lehetett menni, a felvonónál is lassan apadt a sor. A pálya nagyon buckás volt, izgultam is, kezdő fiamat dobálja, de ő kifejeztten élvezte. Végén a gyerek már jobban száguldozott lefelé, mint én. Úgy rohantam utána (én már-már óvatosan, mert kitudja fáradtan mikor sérülök).
Zárásig maradtunk, fél5-kor pontban elkezdtek ratrakolni, ami miatt még állni kellett, a gyereknek ez ugyanis a kukásautónál három kategóriánál nagyobb szám volt. Hazafelé: "ha nagy leszek én ratrakos leszek".
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2021.01.21. 21:08
Tökéletesen leírted az élményemet.
Én 4 éves kisfiammal mentem, 5 napos hétköznapi bérletem volt, így a sorban állást elkerültük a pénztárnál. Az első 1 órában normálisan lehetett menni. Egy röpke "apa-idő"-re kisfiamat pálya szélén hagytam bambulni (szereti bambulni, ahogy a felnőttek esnek), és mentem egyet le, majd szembesültem a sorral. Nagy lassan feljöttem a csákányossal (tanulság: ekkor mindig azt kell választani, az embereket hajtja az ülés kényelme). Úgy értékeltem nagy csalódás lesz ez a nap, de talán még az utolsó fél órában lehet egy jót sielni.

Gondoltam egyet: 11-kor elmegyünk az autóhoz, hosszabb ebédet tartunk, és alszunk egyet benne. Kisfiamnak amúgy is jót tenne egy délutáni csendes pihenő, mint az oviban. Aludt is 2-ig, lassan felkeltünk, és fél 3 fele visszamentünk, amikor kezdett lassan normalizálódni a tömeg (már csak 15 perces sort mondtak lenn). Ahogy közeledett a 4 óra fogytak az emberek, és fél 4-kor bejelentették a ráadás 1 órát, ami nagyon jól esett. Nagyon jól lehetett csapatni neki.

Mondanám, hogy szar a marketinjük, de a ráadás 1 óra tényleg átértékelte az egész napomat. Kisfiam elsőnek ment le a 4-es pályán, utána megtanulta a kis csákányos liftet. Sőt nagyon élvezte, hogy este, refrektorfényben síelünk (ha már esti sízés nem lesz egy darabig).

Ami nagyon hiányzik, az az előre tájékoztatás. Most, hogy van online jegy, mondahtnák mennyi jegyet adtak el, sőt csak online jegyet kellene eladni - kötelezően. És tényleg legyen korlát, figyelmeztessen: te aki az 2000. jegyet veszed légy tisztában, hogy ekkor 15 perc fölé fog nőni a várakozás.
A válság lehetőség is. Itt lenne a lehetőség, hogy aki ausztriához szokott, egy jó élményben részesüljön, és legalább szezononként pár nap erejéig oda látogasson.
A marketingjükben is előre kellene gondolkodni. Ez a management sara... nem a melóst (liftesek) kell túlóráztatni, hanem kitalálni egy jó munkatervet.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2020.02.28. 20:47
Ma voltunk itt feleségemmel és kisfiammal. Sokszor voltunk már az éves során, gyerekkel ez volt az első szezon, és eddig négy alkalom volt. Megtanultunk, hogyha tömeget kerülni akarjuk, akkor vagy esti sízésre kell jönni, vagy hétköznap. Kisfiam 3,5 így a hétköznap marad.
Reggel még esett a hó, így nagyon szép volt a táj. Sajnos sűrű köd volt, és hideg szél fújt, ami feleségemet eltántorította délutánra. De aztán egyszer csak felszállt a köd, kicsit ki is sütött a nap, és szinte tökéletes lett, így ment tovább a síelés kifulladásig.
A pályából szerintem kihozták azt, amit lehetett. A tányérosnál voltak lyukak és buckák, amin sokan estek, remélem a friss hó birtokában rendebe fogják rakni. Hol van gyerekkorom tele, amikor szánkózni jártunk ki a kiskunság homokbuckáira?

Amit szeretünk, hogy közel van, és a síoktatópark egyébként jó lett kialakítva, én is szoktam tanítani ott kisfiamat, most már tudja a kötelest használni. Mivel kevesen érkeznek több napra, vagy akár tényleg egész napra, hiányzik az egész napos gyerek felügyelet lehetősége - de lehet csak az én kisfiam tudja végigmozogni az egész napot.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2018.04.10. 21:04
Sziasztok!
Egy hetet Bovecben töltöttünk április 4-től, és holnap utazunk haza. Tekintettel arra, hogy nem síelünk rendszeresen, egy teli nap után általában túrát/sétát vagy más elfoglaltságot szoktunk űzni (általában kemény izomláz van a sínap után).

Pénteken kezdtünk, csodaszép napsütésben a szlovén oldalon jöttünk fel. A kabinos lift felvisz 2200m-re, ahol egy hütte van. Sajnos egy üléses felvonó, ami kék pályát szolgált ki nem ment, a kék pályával együtt. Volt egy tányéros egy bébi pályához, illetve volt egy háromüléses, amit éppen lezártak mert másnapi "Ki fél a szőrös embertől?" versenyre készültek. Ezért a négyülésessel mentek egy piros és kék pályán (ami elég jó volt, és a piros mellett rengeteg free-ride lehetőség is volt), majd átsíeltünk az olasz oldalra.
Itt a feleségem talált magának 3 kék pályát, amiken felváltva gyakorolt. Én kipróbáltam a hosszú pirosat az olasz völgybe. Nagyon jó volt, engem keményem megizzasztott, és a lift hamar felvitt a tetejére.
Nap végén még napoztunk egyet a szlovén hütte előtt (déli fekvés), majdnem el is aludtunk.

Szombaton túráztunk és végiglátogattuk az isonzói csaták erődeit (az egyik várban le lehet menni a hegybe vájt maradék bunker vonalakba és géppuskaállásokba) és lövészárkait. Az első világháborúban itt több mint egymillió ember halt meg.

Vasárnap korán kezdtünk, de az olasz oldalon. Sajnos itt olaszosan indulnak a dolgok, de elindultak. Nagyon szép napsütés volt, jókat mentem a piros pályákon (szlovén oldalon is, az ottani piros sokkal szélesebb, olasznál könyebb), nejem a kékeken, azonban egyre többen lettek. Délben már megmoccani sem lehetett, így abbahagytuk. Irány Ljbuljana - magy konzulátos, majd a cseppkőbarlang. Tanulság: még áprilisban a totális utószezonban egy napos hétvégén özönlenek az emberek.

Hétfőn úja próbáltuk, ekkor a szlovén oldalt lezárták. Azonban nagyon kevés ember volt, időnként kis nap és felhő (0 csapadék). Végig lehetett síelni, nulla sorállás, el is fáradtunk. Völgybe menő pálya alja délutánra sajnos eléggé felvizesedett (10°C volt, fenn 6°C), délelőtt még kellemes volt.

Aki áprilisban akar síelni, napsütésben, annak kifejezetten ajánlom. Ekkor a síelésen kívül bőven van más lehetőség is, március 15-től "hajózható" az Isonzó, 1000m alatt kellemes idő van túrázásra. Bovec nagyon szép üdülőváros, jó éttermekkel, kézműves sörözővel, jó árakkal.
Pont emiatt hétvégén inkább a túrát javasolnám, és hétköznapra a síelést. Vagy ha lehet kezdjen korán a szlovén oldalon (fél 8-kor nyit), napközben jöjjön le, és 2 körül menjen vissza, amikor csappan a tömeg.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2018.01.06. 21:06
Sziasztok!
Volt mostanában valaki ezen a terepen? Úgy látom a hozzászólások több évesek, de a hírek szerint azóta történt itt fejlődés.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Bulgária
2017.01.07. 10:03
Tegnap voltunk Borovecen egy napot síelni, pont az óriási havazás után. Reggelre 30-40 centinél járt már a hó, kocsit ki kellett sofiában műteni alóla. Az utakat szépen takarították, odafelé kb 10 hókotróval találkoztunk.

Méteres hó volt, a síliftek nagy része ment, 50km pálya volt nyitva. Ember alig volt, liftnél (kabinos) nem volt sorban állás. Reggel 7-kor ratrakolták a pályát, délre volt kb 10cm porhó rajta. Jegy nem drága, abszolút megérte az utat szofiából.

Szerdán vitoshán síeltünk, nagyon erős szélben. Oda csak erősebb idegzetű embereknek javaslom, sajnos leszarom állapotok vannak. A piros lale pálya amúgy jó, kiváló edzésnek, így ha valaki ott él tényleg jó felugrani egy csúszása, vagy családdal szánkózni.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2016.03.07. 22:20
Ma voltunk itt egy délutánt:
- éjszaka kb 10-20 centi (hegy tetején vagy 30 cm) friss hó esett, és még délelőtt is havazott (jó 10 centit), így bár reggel ratrakoltak, porhó volt a pályán
- a Mariansee oldalon a parkolóban 4 autó volt, a pályán elvétve lehetett találkozni emberekkel
- kiváló síélmény volt, jó időjárással, két nap Zauberges parkolóhely keresés után felüdülés volt

Ha valaki határközeli pályát keres 2-3 napra, főként kezdőkkel és középhaladókkal, annak szerintem jobb választás a semmeringi pályáknál.

Igazából sífútni terveztünk, de a friss havat még nem tudták a sífutó pályán lekezelni, így az le volt zárva. Volt nálunk rendes léc is, így harmadnak is lesiklás lett belőle, de közel sem bántuk meg.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Norvégia
2008.10.05. 22:27
Sziasztok!

Egy ösztöndíjnak köszönhetően januártól májusig Bergenben leszek.
Melyik síterepet tudjátok ajánlani? legalább 3-4 hétvégét sízéssel töltenék ha lehet.
Sifutásról mit tudtok? Közelben hol vannak kezelt pályák?
Érdemes saját felszerelést kivinni, vagy ott venni egyet használtan, és hazajövetel előtt eladni?

Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv. Laci
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.