Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

csabeszka által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (284)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabeszka
284 élménybeszámolót írt
284
14 éve tag
2010.02.02. 10:21
Mi január 2. hetében voltunk itt, az erről készült utibeszámolót lásd ott. Sajnos a síelés egy olyan sport, mely ha ideálisak a körülmények a legnagyobb élményt adja(napsütés, ratrakolt jégmentes pálya, szélcsend), ám ha az időjárási körülmények olyanok akkor a borzasztó, hiszen ki szeret hóesésben (esőben), ködben, jeges buckás pályákon bukdácsolni. Mivel a szállást időben (hetekkel, hónapokkal korábban)le kell foglalni, a legtöbb munkahelyen is hetekkel korábban jelezni kell az egyhetes szabikat, ezért ha ez megtörtént sajnos akármilyen borzasztó is az időjárás menni kell és ki is megyek a pályára, hiszen KIFIZETTEM előre mindent 50-100 ezer forintot).

Ezért jó, hogy Szhelyről vasárnaponként 1 napra ki lehet ugrani a joglandi pályákra, ha meg rossz az idő nem megyek ki és aznap mást csinálok anélkül hogy ráfizettem volna.

Sajnos nagyon-nagy szélsőségek lehetnek ezért egy többnapos síelésnél, de mit lehet tenni???
csabeszka
284 élménybeszámolót írt
284
14 éve tag
2010.01.18. 20:00
Sziasztok!

Mi január 9.-től 15.-ig voltunk itt. Így január elején már ez volt a harmadik évünk. Sajnos minden évben egyre kevesebb lett a hó és bár minden felvonó üzemelt, de több pályát nem nyitottak meg a hóhiányra hivatkozva: 33/a; 23; 36/a; a jó kis erdei 36; 89/a;13 és a 13/a.

Érdekes, hogy bár egyik tartományban sem volt síszünet mégis tele voltak osztrák és német diákcsoportokkal 10 órától a pályák.

A pályák állapotáról azt lehetett sajnos megállapítani, hogy a schattberg-i oldalon azok már délelőtt is eléggé jegesek, kivásottak voltak. A 2/b kék pályán - ami talán a leghosszabb - pedig alig lehetett havat találni a forduláshoz.
A spieleck és a hochalm ülőszékesek pályái viszont délig nagyon jók voltak ,de innentől ezek is huplisodtak, jegesedtek.Ugyanez elmondható volt a piros 53 és a piros 59-es pályákról is.Délután viszont a schönleiten felvonóhoz tartozó piros 61-es pálya nagyon szupi volt, ez volt délutánonként a messze legjobb pálya, nem jegesedett, nem huplisodott. A leogangi pályák is elég rossz (jeges) állapotban voltak már déltől.

Annyit lehet mindebből leszűrni, hogy a pályán lévő mintegy 50-70 cm-es (mű)hó kevés, nagyon kevés ahhoz, hogy igazán egész napra jó pályákat tudjanak csinálni.
csabeszka
284 élménybeszámolót írt
284
14 éve tag
2010.01.03. 18:49
Sziasztok!

Sajnos senki nem reagált a kérdésemre azaz ,hogy lehet-e Mo-on valahol előre megvenni a Saalbach-ba való síjegyet, hol kapható és olcsóbb-e mintha kint vennénk meg. LÉGYSZI VÁLASZOLJATOK legalább azt hogy ilyenre nincs lehetőség.
csabeszka
284 élménybeszámolót írt
284
14 éve tag
2010.01.02. 23:10
Sziasztok!

Az lenne a ?-em, hogy lehet-e Mo-on valahol előre megvenni a Saalbach-ba való síjegyet, hol kapható és olcsóbb-e mintha kint vennénk meg. Jövő szombaton utazunk ki, majd leírom, hogy milyen volt. Tavaly és előtte is itt voltunk. Hárman megyünk felnőttek ellátás nélküli appartmanba, napi 80 Euróba (ez drága?) belekerül a szállás + a 191 Euró a mellékszezonos síjegyünk ára 6 napra.
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.