Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pantherophis által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (55)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
Topik: Obertauern
2012.12.13. 01:18
"A Tauerni Sínap kedvezmény jár a több napos bérletet vásárlók számára is, ha az adott szombat is benne foglaltatik." -> meg tudod mondani esetleg, hogyan számítják bele pl. egy 4 napos bérletbe...?
Mert a márc. 16-ai pont érintene minket is :)

SKILUNGAU: tudomásom szerint nem hatülésesre cserélték, hanem 8/10-CGD/B típusra. (azt viszont nem tudtam, hogy ülésfűtéses:) jó hír...)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.08. 14:39
Mivel még nincs meg az új sítérkép, egyelőre nincs mire frissíteni. Ha nyilvánosságra hozzák, nyilván felkerül az új, ezzel nem szokott gond lenni ezen a honlapon. Amúgy a leírásban a pályahosszt már egy ideje frissítették 4,3-ról 5 km-re.
Előzmény: (apa 145507)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.05. 17:35
Ne legyünk telhetetlenek:)
Már az is hatalmas dolog lenne, ha a 4-es pálya rögtön a hosszú verzióban tudna megnyílni, tekintettel arra, hogy a korábbi években karácsony előtt nem nagyon volt nyitva.
Amúgy az új lándzsás hóágyú hova került? A hosszú lift vonalához? (gondolom ez jelentősen segítené a nyomvonal behavazását). A másik két új darab azok mozgathatók, vagy oszlopon vannak?
Előzmény: (Krampusz 145142)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.03. 08:59
Örülünk a jó híreknek, reméljük hamar kezdődhet a szezon. Egy kérdés azért felmerült bennem: ki tudott fagyni a talaj kellőképp a havazás/ágyúzás előtt?
Nehogy megismétlődjenek a 2 évvel ezelőtti szezon problémái... (a 2 ünnep között alulról olvadt a pálya és ezért sokkal többet kellett hóágyúzni az átlagosnál emlékeim szerint).
A Feratel p.kamerát be lehetne indítani valamikor? Jó lenne a hóágyúzást már azon nyomon követni :)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.11.13. 12:03
Ki tudnád fejteni a következő gondolatot, amit írtál?: "akkor pedig bármelyik nagyobb osztrák síterep síiskolájába beadhatjátok a gyerkőcöt, jól fogja magát érezni még NYELVTUDÁS NÉLKÜL is"
Hogy tudja magát jól érezni egy magyar kisgyerek egy olyan csoportban, ahol csupa osztrák gyerek van, és nem tud sem velük sem az oktatóval kommunikálni? Ne érts félre, elhiszem hogy így van, de elképzelni nem tudom, hogy pl. az oktató hogy tud vele úgy fogalkozni stb. Persze nem igazán tudom, hogy mennek a dolgok egy ilyen síiskolában.
(Csak azért kérdezem, mert mi is mennénk családdal síelni Ausztriába a télen és van egy teljesen kezdő kisöcsém...)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.10.31. 19:54
Itt az új sítérkép a közös Észak-Dél síterepről:
http://www.jasna.sk/userfiles-1/images/dmapa/mapazima2012.jpg
A csúcs magassága már nem 2024, hanem "csak" 2004 m, és az onnan az É-i oldalon lejövő pályát pirosra színezték az eddigi feketéről. A Konsky Grúň-t valamiért az új térképen Chopok Úboč-nak hívják. Pár dolgot még átrajzoltak.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.10.27. 22:19
Mondd csak, miért gyűlölöd Eplényt? Mert az eddigi hozzászólásaid alapján ezt a következtetést lehet levonni. Képzeld, én is MSZI fan vagyok, de mégis tudok örülni annak, ha egy másik magyar pálya képes előrelépni és lelkesedéssel olvasom az erről szóló híreket. Az idei fejlesztések itt grandiózusak, ezt a vak is látja, akár 2 akár 100 pontban vannak leírva. Én személy szerint nem gondoltam volna, hogy a 2 évvel ezelőtti ülőlift-projekt és a tavalyi szerencsétlen szezon után elő tudnak teremteni ennyi pénzt. Ha már az eddigi pályahosszt kb. 20%-kal megnövelik egyik szezonról a másikra, hadd írják ki azt is, hogy hol milyen ajtót cseréltek ki.
Én úgy látom, hogy nem a Síaréna kommunikációja vérzik sok sebből, hanem a tied. "nem rivalizálni kellene, hanem egymást támogatni" - írod, amikor szerintem Te vagy az aki rivalizál. Sejtem, hogy savanyú a szőlő, ugyanis MSZI még semmit sem kommunikált az ősszel a várható újdonságairól, de gondolj bele! Ha Eplényben ilyen sebességgel fejlesztenek, akkor előbb-utóbb nekik is tartaniuk kell majd a lépést. És ez így helyes, mert az egészséges (!) rivalizálás miatt egyre magasabb színvonalú pályákat vehetünk igénybe hazánkban is.
Én például alig várom, hogy idén kipróbálhassam az eplényi pályákat, ahol még nem síeltem, és remélem idén több szerencséjük lesz az időjárással, hogy végre teljes egészében kihasználhassák kapacitásukat.
Előzmény: (Gyuri271 141946)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.02.27. 23:03
Mai nap derült ki, hogy mégis lenne lehetőségünk síelni márc. 15-18 között. Nem sok tapasztalatom van eddig ausztriai szállásfoglalás terén, szerintetek ilyenkor lehet még találni szállást (nem a túl drága árkategóriában) a hosszú hétvégére, vagy már nem is érdemes próbálkozni, mert úgyis mindegyik tele van ebben a régióban?
Ha esetleg tudtok valamilyen jó lehetőséget, örömmel vennék pár javaslatot:)
Mindenkinek jó csúszást még a szezonban!
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.01.28. 12:05
"Tudomásul kell vennünk,hogy ezek a rövid kis pályák ennyit tudnak sajnos" -> ezzel nem értek egyet. Felvonó kapacitás kérdése, mivel a pályákon (főleg ha több van megnyitva) viszonylag jól elférnek/eloszlanak az emberek. A megoldás a négyüléses lift (2400/h). Ehhez azonban pont hogy kellenek az ilyen napok amikor tömeg van, mert máshonnan nehezen jön össze egy több, mint fél mrd-os lift ára...
Az más kérdés - amiben mindenkinek igaza is van - hogy nem kéne egyesével csákányozni. Ezt viszont nem tudom hogy lehetne megbízhatóan megoldani.
Előzmény: (barbon 132230)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.01.26. 16:49
Igazad van, én írtam rosszul! Azt a bizonyos kétülésest egyszer sem láttam mozgásban, úgyhogy a 11-es fenti részén sem síelhettünk. Arra emlékeztem, hogy a Lukovától elindulva a 11a-ra át tudtunk kerülni de most jobban visszagondolva az úgy sikerült hogy az 5-ös felső részén (ami egy keskeny síút) csúsztunk át a 11a tetejéig. Amikor nem ezen a síúton indultunk el fentről, akkor az 1-es és a 7-es pályákat használtuk.
A hóágyúkról érdekes amit írsz, a Rovna Hola fölött igazából nem emlékszem volt-e, viszont a Luková feletti részen elég sok a hóágyú, mentek is ezerrel kedden mikor fent jártunk (gondolom a nagy szél sok havat lefújhatott előző nap, és talán azt próbálták visszatermelni...)
Előzmény: (varviktor 132002)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.01.25. 19:51
Ja és még valami: a 13-as tanulópálya melletti négyüléses felvonónak nincs lábtartója. Nagyon fura volt úgy felmenni rajta, hogy a lábam a léccel a levegőben lógott, és nem lehetett semmira rátenni. Talán azzal lehet összefüggésben, hogy ilyen automatikusan lezáródó korlát van rajta (gondolom a gyerekek miatt), mindenesetre én még nem találkoztam ilyennel. Valaki más igen? (ha jól emlékszem a lift Doppelmayr gyártmány)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.01.25. 19:44
Hétfőn és kedden síeltünk Jasnán, és nagyon jó volt!
Rengeteg hó van, a hójelentésben szereplő 60 cm-nél sokkal több, érzésem szerint mindenhol bőven egy méter felett van a hóréteg, a pályákon kívül is. Mielőtt megérkeztünk, nagy hóesés lehetett, alig lehetett felmenni a legfelső parkolóba, és hétfőn és kedden is esett még legalább 10-10 centi. Az időjárás elég váltakozó volt: szikrázó napsütés, hóvihar erős széllel, és sűrű köd 10 méteres látótávolsággal, ezek váltogatták egymást.
Hétköznaphoz képest sokan voltak, de a főbb felvonók modernek, nagy kapacitásúak, ezért várakozás alig-alig volt, a pályákon pedig jól eloszlottak az emberek.
Én most voltam először itt, és nagyon tetszik a síterep, főként a hosszú piros pályák (11-11a, 1-1a, 12) de sok kék és fekete pálya is van, mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelőt. A sok friss hó miatt a reggel még jó minőségű pályák (főleg a meredekebbek) délutánra igen erősen kibuckásodtak, ez sokakat zavart minket annyira nem. Jeges részek viszont egyáltalán nincsenek.
Nagy sajnálatunkra a csúcsra egyik nap sem tudtunk feljutni, így a déli oldalt sem nézhettük meg. Sőt, hétfőn még a Lukovához vezető két négyülésest is leállították a nagy szél miatt.
Összességében nagyszerű két napot töltöttünk itt, jó lett volna még maradni egy keveset. Mindenki mehet bátran, a hóviszonyok miatt nem kell aggódni.
Előzmény: (attila.s 131952)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.01.19. 15:50
Most találtam a facebook oldalukon a következő videót:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KfbNaMuvUWo
A leírás szerint tegnap készült. Nem kevés hó várja azokat a szerencséseket, akik mostanában a Hargitára mennek:)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2011.11.19. 19:04
Sokszor elhangzott az üzemeltetők részéről, hogy a hosszú távú fejlesztési terv a Piszkés-tető északnyugati lejtőinek bekapcsolása a pályarendszerbe. Nézegettem egy kicsit a műhold- és domborzati térképeket, és eltűnődtem rajta, hogy lehetne ezt kivitelezni. Nézzétek meg a mellékelt képet (persze nem teljesen pontosra rajzoltam, de nagyjából látszik a lényeg):
A kérdéses terület lila körvonallal van ellátva jobb oldalon (bal oldalt van egy másik kis lila rész is, benne szaggatottan jelzett piros pályával, ez is egy korábbi terv volt, nem tudom, számolnak-e még vele).
A sárgával körülhatárolt területek a jelenlegi sípályák (alul MSZImre, középen MSZIstván, jobb oldalt MSZLászló).
Van ötletetek, hogyan lehetne pályakapcsolatot létesíteni a jelenlegi pályarendszer és a Piszkés-tetői terület között?
Én nem látok rá reális megoldást. A kézenfekvő lehetőség egy a Kút-hegy nyugati oldalán lejövő pálya lenne, ami valahogy áthaladna az autóút felett/alatt, és a snowtubing pályákat északi irányban megkerülve becsatlakozna az idei új 5b pályába. A bökkenő, hogy az említett hegyoldal már beépített területnek tűnik (lakott területek: rózsaszín sávozás a képen). A másik két sávozott rész nem jön szóba, mert déli fekvésük miatt az itteni pályák nem lennének hótartóak. Ráadásul a barna terület természetvédelmi oltalom alatt áll, oda biztos nem lehetne pályát építeni.
Lehet, hogy a kapcsolat a régi és az új rész között mindössze egy oda-vissza használható ülőlift lesz? Esetleg két teljesen külön pályarendszerként működnének majd?
A Síparktól kérdezném még, hogy azt a tervet, ami tavaly felmerült, hogy a Narád-hoteltől egy kettes ülőlift menne fel a pályákhoz (gerinc részhez), már elvetettétek? És hogy ha összejön a pénz a régóta tervezett négyülésesre (reméljük jövőre:D), akkor a csákányost, vagy a tányérost váltaná-e fel, vagy esetleg mindkettő megszűnne, és csak az ülős maradna?
domborzat.png
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2011.01.29. 19:13
Jan. 26-tól 28-ig (sz-cs-p), három napot síeltünk Mátraszentistvánon. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, annak ellenére, hogy gyakorlatilag 2 pálya volt nyitva (fenti 5-ös és hosszú 4-es). Az idő szerdán borult volt, délután a hó is esett, a következő két napon pedig gyönyörű tiszta időben, napsütésben lehetett síelni.
A pályák nagyrészt rendben voltak, főleg a felső szakaszon volt igazán jó hó. Az alsó részek minősége napról-napra változott (szerdán a két híd között élvezhetetlenül jeges volt, csütörtökön és pénteken reggel kifogástalan, délután még tűrhető mértékben jegesedett). Mindenesetre elmondható, hogy elegendő mennyiségű hó van a pályán. Sőt: a 3-as pályát is szerintem nyugodtan kinyithatták volna (nagyon sajnáltuk hogy csak mára lett megnyitva), ahogy én láttam, csütörtök óta nem sok változás volt rajta, jónak tűnt rajta a hó, a teteje már le is volt ratrakolva.
Hétköznaphoz képest mindhárom nap kifejezetten sokan voltak, de a sorbanállás végig elviselhető volt, max. 5 perc. Ez azonban tovább mérsékelhető/akár megszüntethető lenne, ha
1) minden csákányt két személy használna (a kis csákányosnál kb. minden 5.-en volt két ember), és erre a liftkezelők határozottabban utasítanák az embereket
2) ha kevesebbet állna meg a hosszú csákányos felvonó (átlag 2 megállás/menet). Ezt úgy lehetne elérni, ha a mindenkire odafigyelnének a kezelők (4-5 percig segítenek, aztán 4-5 percig nem), illetve ha úgy lenne a fenti kiszálló kialakítva, hogy az elengedett csákányok ne akadjanak be a hálóba (minden nap többször megtörtént).
Ami nagyon tetszett: a hütte jó és előnyére változott a bővítéssel, a síoktatás minden rosszindulatú hangulatkeltéssel szemben nagyon jó: a 7 éves teljesen kezdő öcsém (betegség miatt sajnos csak utolsó nap tudott síelni, pedig az út egyik fő célja az ő tanulása volt) egy de-i és egy du-i oktatás után egészen jó szintre fejlődött, nem is gondoltam volna!
Magyar viszonyokhoz képest színvonalas a hely, és még van benne fantázia. Több irányba is lehetne terjeszkedni, reméljük lesz megfelelő forrás a közeljövőben a fejlesztésekre (főleg a már tényleg nagyon szükségessé vált ülőlift telepítésére).
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.