Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szélhámos útitársjelöltek topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
robbp
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
2011.02.28. 09:35
A közösségi oldalon való jelenlét is egyfajta biztosíték.

Fénykép önmagában kevés: Aki olyan szervezett átverésre képes, mint Béla (vagy már nem is tudom ki) az simán elküld Kriszti44 nevében egy netről lehalászott fényképet.

A személyes találkozó, előleg, ill. egy etikai kódex kidolgozása lenne a megoldás.

A kódexben rögzítésre kerülnének a jelentkezés feltételei az alábbi bontásában:
* belföldi egynapos,
* külföldi egynapos és
* külföldi többnapos szállásfoglalással.

Feltételek pl.:
- Mi a jelentkezés módja
- Hány nappal lehet lemondani a jelentkezést az indulás előtt
- Milyen (kevés) minősített vis major esetben adható vissza a kaució
- A találkozónál mennyi késés lehetséges, ami még a "elviselhető"
- stb.

Ezt egy erre külön létrehozott topikban lehetne megvitatni és a kihirdetés után mindenki számára kötelező érvényű lenne. Így talán kiszűrnetőek és/vagy számonkérhetőek lennének az ilyen átverések...
Előzmény: (Lacanator 112598)
Lacanator
277 élménybeszámolót írt
277
18 éve tag
2011.02.28. 08:50
Szerintem elég lehet fénykép /ez én vagyok/ ,cím ,telefonszám csere,bár Huligán felhasználót a barátai is átvágták.Adminok azért utána nézhetnének a szóba került személyeknek.(számítógép guruk sok mindent meg tudnak csinálni saját berkeken keresztül)
Előzmény: (Zora 112593)
Zora
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2011.02.28. 07:29
Srácok! Én is kíváncsi vagyok, de szerintem az ügyvéd azt mondja majd, hogy alaptalan lenne egy olyan kereset, ahol a fel- és az alperes is becenevekkel kommunikált, sehol sem jelennek meg a valódi nevek egyetlen hivatalos iraton sem. Így elég levennie magát a sielok.hu oldalról, és máris nem tudod bizonyítani hogy ő valóban ő. Ha lenne legalább egy síbiztosításod vagy valami tőle ami tuti az ő nevére szól, de nincs.... Szerintem ne fussatok fölösleges köröket, próbáljuk meg elfelejteni ezt az ügyet mindannyian és óvatosak lenni a szervezésnél: előleggel - és az előlegről írunk egy kétsoros papírt a jelentkezőnek hogy átvettük tőle, a papírra pedig mindkettőnk személyigszámát írjuk rá úgy, hogy látjuk is egymás igazolványát. Leülünk, elővesszük, írunk egy kétsorost és eltesszük a pénzt. Én biztos nem mernék úgy elutazni több napra valakivel hogy nem is találkoztunk előtte. Ez mindkettőnknek biztosítás lehet hogy tudjuk ki a másik, és a jelentkezőnek is hogy nem csak úgy eltettük a pénzét... Mit szólnátok ha ezen a fórumon inkább az ilyen biztonságos megoldásokat ötletelnénk, majd valahogy megkérnénk a honlap üzemeltetőt, hogy csináljon belőle egy "szabályzatot", vagyis az utitárskereséshez el kellene fogadni ezeket a "feltételeket". hm?
Zóra
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.