Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Melyik boardot válasszam? topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2011.12.03. 19:43
köszi a tanácsokat :) ismerem a freeride technikát, persze lenne még hova fejlődni, csak erre nem mindennap van lehetőség. twin beállításban viszont szerintem akkor is lehetetlen, egy freestyle lapon a terpesz is nagyobb, nagyon messze vannak egymástól a lábaim, maradok a jól bevált hátratolt kötésnél, leginkább terpeszcsökkentés céljából. na meg attól, hogy az első kötést kicsit hátrébb állítom, nem lesz kevesebb él hátul. nem mintha kéne a mélyhavazáshoz :)
Előzmény: (golo 125795)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2011.12.02. 08:27
A kötést nem tolom hátrább, elég a gyári 20-25 mm (persze directional lapokról van szó). Nem jó az, amikor hátul nincs elég él és sodródni kezd a hátulja. A mélyhavazásra pedig a következőt javaslom és így sokkal jobban is fogod élvezni. Nem kell statikusan hátraterhelni, mert hiába erős a lábad, el fog fáradni. Ehelyett elég ha jó ritmusban föl-le rugózott súlyponttal csúszol. Tehát, még mielőtt el akarna sűllyedni a deszka orra, egy lendületes tehermentesítéssel csökkented a súlyerőt, így ismét feljön, majd pihensz, azaz csúszol, aztán kezded elölről. Ha még a fordulókat is ehhez a ritmushoz igazítod, akkor olyan érzésed lesz, mintha hullámokon lovagolnál.

Szerk.: ettől még a súlypontmagasságunk (a tömegünk tehetetlensége miatt) alig változik, helyette a lábunk alatt a deszka jár föl-le, ahogy a térd berugózik. Bocs, ha kicsit sok volt benne a fizika :)) És ez az, ami prímán megfigyelhető az alábbi videón is, a srác deszkája szinte alig érintkezik a hóval.

http://www.zapiks.com/skipopow-iv.html
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2011.12.02. 01:10
áhh szerintem nincs az a beállítás ami jó univerzálisan bármire, vagy csak én nem találtam még meg. én is kacsában vagyok, hátsó -10 körül, de pl mikor nagyon jó porhó van (a tipikus, már keményedő, mások által már itt-ott meghúzott hónál nem) akkor átszerelem, 5 perc az egész, kisebb probléma egyébként nekem a szög, nagyobb probléma a maximális terpesz és a twin beállás, azért így feladat kiemelni az orrát a deszkának rendesen. a hátsó lábam plusszba még ilyenkor se megy, első szög marad, hátsó 0, és az első kötést beljebb húzom a deszka közepe felé.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.