Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Donovaly topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
cadria
20 élménybeszámolót írt
20
14 éve tag
2016.12.05. 13:04
Mi egy 23 éves Suzuki Swifttel járunk síelni. :-) Semmi gond vele, nyugisan mindenhova felmegy téli gumival és szükség esetén hólánccal. Többször jártam vele télen az Alacsony-Tátrán átmenő hágókon, olyanokon is, amiket szó nélkül lezárnak, ha túl sok hó esik, viszont kevés csapadékkal is a járhatóság határát súrolják. A Donovaly út TIR-útvonal, autópálya ezekhez képest, simán tudjátok teljesíteni vele.
Azt viszont ajánlom, hogy szállást a főúthoz közel keressetek, mert a település utcái beljebb meredekek és hóban szinte biztosan láncozni kell.
Hajrá lányok! Volt már tükörradiál téli gumival is csajos hétvége ott és épségben hazajöttünk. Azóta is emlegetjük. :-)
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2016.12.05. 11:05
jaja, ők, összekevertem őket. Állandóan változnak :)
Előzmény: (admin3 190730)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2016.12.05. 10:48
A síbuszt a Cartour indítja majd szombatonként, az első december 30-án indul.

https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk/sibusz-donovaly/
Előzmény: (pattyski 190729)
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2016.12.05. 10:40
Buszjárat nincs egyelőre, a szezonban lehet hogy lesz, de nem a bocitravel, hanem Lupus travel.

Amugy nagyon gyakran látok egy lengyel buszt, amely mindig megáll Donovalyn . Budapest Krakow van ráirva és szerintem menetrendszerinti járat.
Itt vannak a járatok.
http://www.polskibus.com/en/bus-stop-map.htm?f=BUD&t=KRA

Amit nem találtam viszont, hogy Donovaly nem megálló, azaz szerintem nem lehet csak eddig jegyet venni. Láttam a buszt állni a megállóban, de hogy mit is csinált pontosan, na azt nem tudom. Szerintem hivd fel őket és kérdezz rá.
Nem drága a jegy, ha jól láttam 22 zloty BP - Krakkó
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2016.12.05. 09:13
Csatlakozom Dave-hez. Habár a Suzukit sokan nem tekintik autónak (én sem), azért azzal még lehet közlekedni. És Dono nem a világ vége, itt van az Alacsony-Tátrában, alig 200 km-re. A határ túloldalán még magyarok lakta falvak vannak, Besztercebánya már elég vegyes, de ha gond van, arrafelé is elég segítőkészek az emberek.
Az első utaimat ide az ezredforduló táján egy több mint 20 éves Skoda 120-assal tettem. Na, azt a mai szemmel tényleg nem nevezhetjük autónak. Két gond volt vele. Emelkedőn könnyen felforrt a hűtővize, hidegben meg lefagyott minden. Apósomnak volt egy hűtőrácsra csatolható (gyári!) bőr öve, amivel szabályozható volt a beáramló levegő. Én egy papírkartont raktam a hűtő elé, aztán ezzel variáltam. Ja, és akkor még nem volt ez a téli gumi divat sem. Úgy hívtuk, hogy Száva 4 évszakos gumi. A jobb az a Barum volt. Áramvonalas síbox sem volt, a tetőcsomagtartóra szíjaztuk a cuccot. Az utak sem voltak a mai színvonalon, mégsem volt soha semmi probléma.
Amire készülni kell, hogy a január az hideg, viharos tud lenni. Legyen nálatok pótkerék, amit defekt esetén a segítőkész úrvezetők ki tudnak cserélni és forró tea, amivel a lelket lehet melegíteni. Hóláncot alapból vinni kell. Nem árt, ha a felrakását elsőre a kényelmes garázsban begyakoroljátok. Az utolsó kanyaroknál előfordulhat, hogy szükség lehet rá, de nem hiszem, inkább csak óvatosságból mondom. Arrafelé vigyáznak a környezetre, nincs sózás. Most nem tudom mi van, régebben valami trágyaléhez hasonló eleggyel síkosság mentesítettek. Baromi ronda lett tőle a kocsi, de le lehetett (kellett) róla mosni és amúgy meg jól működött.
Ma már nincs határ, ahol várakozni kell, nem olyan kátyusak az utak, kb egy órával rövidült a menetidő is. Egy hétre mentek, sietni sem kell, ráértek nyugiban kigurulni. Úgyhogy azt mondom, hajrá lányok!
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.12.04. 22:11
Nyugodtan menj neki, tökéletes autópálya van Besztercebányáig, és onnan felfelé is mindig tisztítva van. Ha aggódsz, akkor vidd el egy teljes revizióra a kocsit egy rendes szerelőhöz az út előtt. A hosszú egyenletes autópálya 110-es tempón nem nagyon árt neki, ha egyébként rendben van.
Donovaly-ba szerintem nem megy vonat, talán buszt szoktak indítani néha a Bocisok? Itt lehet megnézni: http://donovaly.sibusz.eu/content.aspx?id=skibus_donovaly_main
T Bachmayer Edit
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
2016.12.04. 21:38
Kedves Mindenki! Január-ban megyünk 1 hétre négyen barátnők. Mivel még sosem voltunk Donovaly-ban tanácsot kérnék az utazással kapcsolatban. Tudom, hogy autóval egyszerűbb, de egy régebbi kis Suzukim van, azzal nem mernék menni, fogalmam sincs milyenek az útviszonyok arrafelé. Milyen más utazási lehetőség van, mert nem nagyon találok a neten. Gondolom vonat+busz utazás lehetséges még, de nem tudom hol keressem. Előre is köszönöm az infókat!:)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.