Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
2018.02.11. 17:50
Kedves "Nógrád" !

Köszi a beszámolót. A szezon nagy részét eddig a Magas-Tátrában töltöttük (egyetlen nap volt Chopok és a barátaink miatt abból is a déli oldal), de ha ilyen jó a "Juh" akkor a következő utunk oda vezet.
Ja, és igazad van a hójelentéssel kapcsolatban, sokszor én sem értem.

KKy
Előzmény: (nógrád 199259)
nógrád
9 élménybeszámolót írt
9
11 éve tag
2018.02.10. 20:18
2018. február 8-án voltunk a fiammal egy napra Chopok délen. Krupová előtt 300m-re fel kellett tenni a hóláncot, mert valamelyik kocsi megállt, ami megakasztott pár autót. Lendületből simán fel lehetett volna menni, de álló helyzetből már nem lehetett elindulni hólánc nélkül.
A felvonó aljában lévő síkölcsönzőnél béreltem egy sílécet. Minden pikk-pakk ment, sor nem volt, gépen kellett megadni az adataimat, majd kiválasztottam a lecet. Nem szoktam bérelni, de most a fiam síelt az én lécemmel, úgyhogy gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, így egy top sí kategóriás Völkl Racetiger SL-t béreltem. Biztosítással egy napra 31€. Elvileg 200€ kauciót is le kellett volna tenni ezért a lécért, de ennyi készpénz nem volt nálam, így megdumáltam, hogy a személyimet hagyom ott kauciónak. A bérlést egyébként már lehetett kártyával is fizetni.
A boltban korrektek voltak, bár van, ami a Chopokon 30 éve változatlan. A gépen, ahova az adataimat kellett beadnom vagy nyolcféle nyelv közül lehetett választani. Még spanyol meg holland is volt, de magyar persze nem. Biztos nem találtak senkit, aki magyarítani tudta volna a menüt. Azért udvariasan megjegyeztem, hogy éppen magyarul is tudhatna az a gép.
Szóval elindultunk és egész nap a déli oldalon síeltünk. Én az északi részt nem szeretem.
Nagyon jó hó volt, friss 20-30cm hóval. Rég láttam ennyi havat a Chopokon, a törpefenyők teljesen el voltak lepve, gyakorlatilag ott síelhettünk, ahol akartunk, az egész hegyoldal a miénk volt.
Itt jegyzem meg, hogy a hójelentés a sielok.hu-n elég furcsa számokat ad Chopokra. 20-50cm havat írnak hetek óta, nem tudom, hol mérik, de délen Kosodrevina fölött biztos volt 150-200cm hó.
Sor sehol nem volt, gyorsan lehetett pörögni, sokkal inkább az erőnlét volt a szűk keresztmetszet. A Krupová-Kosodrevina kabinos simán elbírt a csütörtöki forgalommal, a Sdriecko-Kosodrevina négyüléses gyakorlatilag üresen ment egész nap. Ennek talán az is volt az oka, hogy a Krupová-Sdriecko húzós liftek mind le voltak szerelve, akárcsak a 33a melletti húzós. A Deres húzós lift még megvan, de aznap nem működött.
Egyszer álltunk meg teázni, GoPass kártyával nagy kedvezményt kaptunk az árból.
Felvonózárásig maradtunk. Klassz nap volt!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.