Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Saalbach - Hinterglemm topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2024.01.18. 23:42
Összességében nem volt rossz, de valóban van jobb szállás lokáció a terepen számunkra.
Korábban egyszer a hinterglemmi részen (C1 Hochalmbahn mellett, teljes pályaszállás), egyszer az A3 Westgipfelbahn I alja környékén, legutóbb pedig az I1 Schönleithenbahn I-től pár perc sétára laktunk, ezektől az általuk kedvelt részek valóban gyorsabban elérhetőek.
Csak sajnos az utóbbi években gyengülő EUR + EUR-ban is jelentősen emelkedő szállásárak kombinációja már olyan szintre vitte a költségeket, ami feszegette a csapat egy részének büdzséjét.
Ami opciókat én találtam tavaly ősszel 7-8 főre (preferáltan 1 közös apartman / ház) a Bookingon, azok közül ez a fieberbrunni volt ár-érték arányban a legjobb.
Előzmény: (bouquetk 220332)
oragod
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
2024.01.17. 14:01
Bocs, ez inkább afféle "mindenkinek, aki olvassa" üzenet akart lenni.
Előzmény: (bouquetk 220335)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2024.01.17. 13:45
Köszönöm, én elég jól képben vagyok, több hetet eltöltöttem itt., többnyire egy abszolút pályaszálláson a Kohlmais lift középállomásánál.
Előzmény: (oragod 220333)
oragod
15 élménybeszámolót írt
15
2 éve tag
2024.01.17. 12:51
A pályarendszer méreteit és az átjárásokhoz szükséges időket sikerült megtapasztalnunk élőben is.
A méretekre és az arányokra jó rálátást lehet kapni az interaktív térkép segítségével is: https://www.saalbach.com/en/winter/ski-resort/piste-map
A baloldali menüben a Skicircus-circuits alatt valamelyiket kiválasztva jobb oldalon láthatók a részletei: a távolság, az emelkedés és az időszükséglet (átlagos lesiklási sebességet és liftezési időket feltételezve).
Sokat segített az előre böngészés, hogy ne helyszínen kelljen improvizálni.
Előzmény: (bouquetk 220332)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2024.01.17. 11:03
Ilyen preferenciákkal (alpin board) nektek Fieberbrunn nem túl jó választás. Ha már úgyis autózni kell, akkor a Maishofen - Viehhofen környék jobb.
Előzmény: (esslegg 220320)
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2024.01.16. 20:22
Jól értetted. Utolsó nap kb. nettó 4.5 óránk volt csúszni, mert 14.00-kor el akartunk indulni haza. Azt is tudtuk, hogy a nekünk legjobban tetsző hochalmi széles, carvingra ideális pályákon szeretnénk még csúszni minél többet. Mindezek fényében két opciónk volt: 1) végigbumlizunk Fieberbrunnból kb. 1.5 óra alatt liftekkel és pályákon erre a részre, ott tudunk csúszni max. 1 órát, majd elindulunk vissza. 2) Felkelünk 1 órával korábban, átautózunk, ott vagyunk pályanyitásra a még érintetlen "biliárdasztalokon", és kimaxoljuk a carvingot.
Gondolom nem kell magyarázni, miért a másodikat választottuk - mi.
Alpin snowboarddal a "túrázós-keresztbe csúszos" menetek kevéssé élvezetesek, ezt az eszközt nem erre találták ki.
De többek között az a szép Saalbach-Hinterglemmben, hogy mindenki meg tudja találni az igényeinek megfelelő pályákat / részeket.
Előzmény: (bouquetk 220309)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2024.01.16. 12:19
Jól értem, hogy egy szinte pálya szállásról közel egy órát autóztatok a pályarendszer másik oldalára?
Előzmény: (esslegg 220294)
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2024.01.15. 23:49
Péntektől vasárnapig itt ejtettük meg a hagyományos éves alpin snowboardos hosszú hétvégénket a baráti társasággal. A szállásunk Fieberbrunn-ban volt, egy korábban családi házként funkcionáló "chalet" sikerült foglalni korrekt áron 4 hálószobával, hatalmas konyha-étkezővel, kandallós nappalival.
Bár a tulajdonos elmondása szerint az összekötés óta ebben a faluban is jelentősen felmentek az ingatlanárak (2-3x), és így a szállás árak is, még mindig költséghatékonyabb alternatíva, mint a központi, salbaach-hinterglemmi részen foglalni, én legalább is oda már nem igazán találtam 7-8 főre a mi pénztárcánkhoz illeszkedő opciót (6 éve, amikor legutóbb itt voltunk, ez még működött).

Az időjárással nagy szerencsénk volt: 3 nap zavartalan napsütés, minusz néhány fok (bár reggelenként azért befigyelt a -10 is), a pályákon a pár nappal korábban esett 20-30 cm hó bedolgozva, így jegesedéssel csak a frekventált részeken találkoztunk a napok második felében.

Első nap az itteni, legközelebbi kabinos lifttel csatlakoztunk be a pályarendszerbe. Aki szereti a "túrázós" síelést, innen egész délelőtt mehet úgy a rendszer másik végéig, hogy nem csúszik kétszer ugyanazon a pályán. Ezen a fieberbrunni részen is van 1-2 kellemes pálya, ráadásul itt jellemzően kisebb a népsűrűség, az összekötő TirolS lift környékének és az odavezető pályáknak pedig van egy "semmi közepe" érzete (ebben a völgyben nincs település, csak 1-2 ház meg egy hütte). Ezen a részen, főleg a Henne csúcs alá vivő liftek (E3, E4) tetejéről hosszú freeride meneteket is lehet csapni sok száz méter szintkülönbséggel, túrasí útként jelölt pályákon / azok mellett (amik most már elég összejártaknak tűntek).
A Saalbach és Hinterglemm közötti, Reiterkogel csúcs alatti részen is jó pályák vannak, de mi innen mentünk tovább Hinterglemm felé, a hochalmi 2 felső lifthez (Hochalm 6er, Splieleck 6er), amely mellett szerintem az egész terep legjobb carving pályái találhatók (52-es, 54-es piros, 55-ös fekete), jó és többé-kevésbé egyenletes lejtéssel, brutál szélességgel, és - legalább is most - vállalható népsűrűséggel. Most sem csalódtunk ezekben.

Második nap átautóztunk Leogangba, és onnan indultunk el, az érintett cimbora részvételével meglátogatva azt a pályát is, ahol 6 éve sajnálatos, helikopteres mentésben végződő lábtörése volt. Most szerencsére nem kellett ilyet megtapasztalnunk. Ezen a részen a fenti pályák kicsit rövidebbek, de az L6-L7-es liftek környékén szintén lehet jó carving pályákat találni (218, 220, 221). Egy idő után továbbmentünk a saalbachi oldalra, ahol legjobban az I3-as Schonleiten 6er lift melletti 161-es pályát élveztük, ezen is szuper íveket lehetett húzni.

Az utolsó nap biztosra mentünk, és egy korai keléssel átautóztunk az első napi, hinterglemmi hátsó részre (50 perc), hogy kb. nyitásra ott legyünk a nekünk legjobban tetsző carving pályákon, ahová innen egy kabinos lifttel lehet feljutni a völgyből. Ezt az oldalt végig süti a nap, így ha kellően hideg van, akkor a reggeli kifagyott, csíkos pályák körröl körre puhulnak nekünk optimális sebességűre, és mivel ez a rendszer egyik széle, kb. 10.30-11.00-ig nincs is tömeg, utána pedig 12.00-13.00 között az emberek egy része beül hüttézni, ami szintén segít. Talán az egész túra legjobb meneteit ezen a délelőttön sikerült összehoznunk. 14.00-kor kellemes fáradtsággal a lábainkban indultunk haza.

Ami még nagyon tetszett, és most tűnt fel, az a tájékozódást segítő kitáblázások, meg az egész logikája: a terep szektorokra van osztva, azok az ABC betűivel jelölve, azon belül a liftek számozva (pl, A1, B2), a pályákon és főleg az elágazásokban-kereszteződésekben pedig méretes táblák mutatják, hogy melyik irány melyik szektorhoz és liftekhez vezet, a táblák kék-piros(-fekete) színe megadva adott pálya nehézségét. Ha az ember tudja, hogy merre tart, alig kell a térképet elővenni a zsebből. Bár azt többször megállapítottuk, hogy a pályák színjelölését mintha egy fél számmal letekerték volna, legalább is nem egy kéknek mondott pálya máshol simán piros lenne szerintünk.

Nekem az elmúlt kb. 20 évben ez volt a negyedik saalbach-hinterglemmi snowboardozásom, de mindig megállapítom, hogy gyakrabban kellene ide járnunk. Szerintem ez a Magyarországhoz egyik legközelebb eső, valóban 5*-os pályarendszer, ami minden igényt és tudásszintet kielégít. Jövőre FIS VB-t rendeznek itt, ami bizonyára újabb lendületet ad a fejlesztéseknek, úgyhogy reméljük, azt követően még profibb lesz a terep. De addig is csak ajánlani tudom mindenkinek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.