Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2024.03.10. 19:31
Tegnap mi is Jasnán síeltünk, hasonló tapasztalatokkal.
Annyival volt más a napunk, hogy Fresh Track-kel kezdtünk, ezt ajándékba kaptam nőnapra :-)

Ez egyébként egy 69 eurós program és tartalmazza a sízést reggel 7-9 között az erre kijelölt pályákon, majd egy büféasztalos reggelit a Rotundában. Az eladott jegyek számát 100-ban maximálják, így ennél több síző garantáltan nincs a síterepen, nincs sorbanállás a lifteknél és a pályák színvonala sem tud leromlani a 9 órás kezdésre.

Élve a lehetőséggel már reggel 7 kor a felvonóban ültünk és 9 óráig megállás nélkül róttuk a köröket a ratrakolt pályákon. Eredetileg a fenti részt szánták a freshtrack-re érkezőknek, de köd miatt végül újratervezték, majd a Zahradky lifteket üzemelték be és ott síeltünk nagy élvezettel a 11-es és 5-ös pályákon. Ha ajándékot akarsz adni valakinek, akkor jusson eszedbe ez e lehetőség, életre szóló élményt fogsz valakinek szerezni! Nekem aznapra megvolt a boldogság, pedig messze nem volt még vége.

A csúcson elfogyasztott finom reggeli után tovább síeltünk a Chopok két oldalán, bejárva minél több pályát és D.Danihoz hasonlóan vegyes tapasztalataink voltak. Tényleg volt közte bucka, kása, jég, de szép havas pályák is a fenti részeken, a nap végére pedig hatalmas túrt hegyoldalon kellett magunkat leküzdeni a völgyig, ami tényleg végetnemérős programnak tűnt. Addigra már elesett nénány pálya, ahol olyan volt a hó, mint a kávézacc. Az időjárás változatos, de a pályák nagy részén inkább napos és szélcsendes volt, sokat fotóztunk, videók is készültek.

Néhány válogatott kép a tegnapi napról:
https://sielok.hu/fotoalbum/jasna-2024-marcius/galeria/

Videók a síelésről és az esti bulihelyről:
https://www.tiktok.com/@sielokhu
https://www.instagram.com/sielokhu/
Előzmény: (D.Dani 221092)
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2024.03.10. 08:48
Tegnap voltunk végül 1 napot. A déli oldalon parkoltunk. A teljes déli oldal felhőben volt, szóval azonnal mentünk át északra. Odaát az első 200 méter szintkülönbség küzdelmes volt, alatta sütött a Nap.
Valóban ágyúztak, és rövid távon igen rosszat tett a pályának. Az alsó pályák a be nem dolgozott hóágyúzás miatt eszméletlen mértékben olvadtak, sokkal jobban, mint amit a hőmérséklet indokolt volna, minta nem is fagyott volna éjjel. A "friss" hó amúgyis puhább, a súlya meg gondolom olvasztotta a kemény réteget, vagy nem is tudott rendesen összefagyni éjjel. Reggel talán még egy kis havasesőt is kaptak a legalsó szakaszok, csak hogy teljes legyen a boldogság. Fenn csak simán épült pár bucka a hóágyúzás miatt az 1b-n.
Pályák az északi oldalon:
1b - elég jó, kicsit buckásodott, tömeges volt, a délutáni szél jót tett neki
11a - reggel isteni volt, a délutáni szél nem tett jót neki, az egyik fele tükörjég lett, a másik felén mély hó.
11 - ez tragédia volt, pedig a honlap alapján ez a völgypálya a legjobb. De nem, sok helyen csak a szélesség fele ment, ehez képest sok ember volt rajta + friss ágyúzás, 10-kor már katasztrófa volt, kivéve a legalsó letörés.
1a - ez viszont egész jó volt, 1 körül a kékkel közös szakasz nagyon olvadt és buckás volt, de alatta jót lehetett csúszni.
7 - Idén először voltam rajta, fantasztikusan jó volt, a fél 4es körben az alja már buckásodott.
13 - El nem tudtam képzelni, hogy egy ilyen lapos pálya ennyire rossz tud lenni. Kb vízisíztünk rajta, itt is ment éjjel az ágyú.
10 - hasonló a 10b elágazástól lefele, a 10a ág jobb.
10b - kb 3 napja nem kezelték, de egész jó volt :-D kicsit buckás, de nem vészesen.
Kb ezeken voltunk, az 1-es 2-ig jól nézett ki, de a 11a és a 7-es vonzóbb volt.
És akkor elérkeztünk a nap végi lecsúszáshoz. Azt érdemes tudni, hogy a 3 fős csapatunkba volt egy "újrakezdő", aki a dőlésszöget bírta, de elég lassan haladt. Szóval őt max 1-1 körre hagytuk ott, ezért napközben délre nem mentünk át. Délután 4kor a társunk lement a kabinnal, ketten pedig nekiugrottunk a 33a-nak. Tejköd. Látótávolság kb 5 méter, "sejtőtávolság" kb 30. Az állaga viszont fantasztikus volt, pár jégfoltot kreált a szél, de lécnyom alig. A köd miatt elég lassan haladtunk, közepefele mondjuk megállapítottuk, hogy gőzünk sincs mennyi van még hátra, a pálya hasonló fenn is meg lenn is, és nem is nagyon éreztük, hogy mennyit jöttünk le. Akkor szakadt fel a felhő, amikor elértük az elágazást. A 33-ason mentünk tovább, ami egy jutalom volt a nap végére, az utolsó 100 métert leszámítva majdnem tökéletes volt. Kár, hogy a nap közepén, amikor feljebb volt a felhőhatár, nem jöttünk át, de tényleg nem akartuk a társunkat egy órára magára hagyni a 10-13 környékén.
Sor a kétkötelű kabinnál volt egyedül, de ott délelőtt 10 perc is. A hosszú 4üléses a 7-es mellett sajnos nem ment, az eggyel rövidebbet és lassabbat délután beindították. 2 körül kipróbáltuk a kétülésest, nagy hiba volt. Ekkor támadt fel a szél.
Összességében jó kis napot zártunk, én a pálya állapotától többet vártam.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.