Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2024.03.18. 15:04
Március 15-én tényleg rengetegen voltak Kaprunban, főleg 10-12 között alakultak ki nagy sorok a felvonóknál, utána viszont elfogyott a tömeg, és déltől már alig kellett várakozni. A hütték dugig teltek, kajához nem volt egyszerű hozzájutni a gleccseren. A hó szerintem fantasztikusan jó volt pénteken és szombaton is, nagyon élveztük a magaslati síelést, bejártuk az egész síterepet és valamennyit pályán kívül is sikerült csúszni. Főleg úgy, hogy másnapra kb. 5-10 cm friss hó is jött ajándékba, nem mindenki örült neki, mert hamarabb buckásodtak a pályák, de én nem bántam. A felső részeken igazi porhavat élvezhettünk, délutánra az alsó részeken már felpuhult, lehetett forgatni a lécet a buckákon.

Szombatra szerencsére kevesebben lettek, 11 óra körül volt egyszer nagyobb sor a középállomáson, de utána már nem volt zavaró a tömeg, kivéve talán az Alpincenter felé vezető pályán tapasztalt extrém népsűrűséget. Sok képet és videót készítettünk, mert az időjárás gyönyörű volt, napos-felhős között váltakozott, és csak egy rövid ideig volt ködben a hegy, de amint az feloszlott, messzire el lehetett látni. Szombat délben még egy kiadós hózáport is megéltünk, ami olyan hirtelen jött, mint egy nyári vihar.

Mivel nem találtunk helyet a hüttékben, ezért szombaton kora délután áttraverzáltunk a 3K K-onnektion lifttel Maiskogelre, ahol asztalhoz és ebédhez is gyorsan hozzájutottunk a liftállomás melletti hüttében. Legalább kipróbáltam ezt a is, mert mióta ez a csodalift megépült, még nem jártam Kaprunban. Tényleg egy lenyűgöző mérnöki csoda, és élmény volt utazni benne, ahogy hasított a hóesésben. A Maiskogelen is nyitva volt néhány pálya, de amikor csúsztunk rajta egyet, akkor éreztük meg az óriási különbséget a hóminőségben. Olyan volt a pályán a hó, mint a krumplipüré, estek-keltek-rajta az emberek.

Szomorú, hogy 2000 méter fölé kell menni március közepén ahhoz, hogy igazán jó havat és télies körülményeket találjunk, és ezért is jöttek olyan sokan Kaprunba most hétvégén. Mi is úgy terveztük, hogy Zell am See-ben síelünk majd inkább, de a csütörtöki nap után (amikor 18 fok volt pluszban a Schmittenhöhe középállomáson) úgy döntöttünk, jobb lesz nekünk a gleccseren. Összességében élményekben, síelésben, hóban gazdag hétvégénk volt. Itt van egy válogatásnyi fotó, videók pedig a közösségi médiában.
https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun-2024-marcius/galeria/

Rövid videó:
https://sielok.hu/video/kaprun-2024-marcius15/
Előzmény: (pszokola 221146)
porho.jpg
havazas.jpg
maiskogel.jpg
pszokola
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
2024.03.18. 10:44
Sziasztok, a március 15.-i hosszú hétvégén voltunk, kb. 2200m felett jó hó-és pályaviszonyok, de óriási tömeg, szinte élvezhetetlen.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.