Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Miért nem szeretem Szlovákiát topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
aerosol
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2009.12.15. 11:32
A szockó alatt nem az általad írt antik dolgokra gondoltam!!!
Természetes, hogy a jó körülmények mindenki igénye...
DE!!! Engem nem érdekel, hogy hány pizzéria, bankomat, telefontársaság képviselet, világmárkás butik, stb. van a környéken mert nekem nem ez adja a vonzerőt. Én síelni megyek! Reggel legyen normális reggeli, a sípályákon üzemeljen a felvonó és legyen hó, este letudjak zuhanyozni és egy hangulatos rönkfa kocsmában a barátokkal egy jó vacsora mellet töltsem az estét. Nem érdekelnek az egyéb wellness sz*rok... és bocsáss meg nem voltam még olyan helyen se a szlovákoknál se a lengyeleknél sem az ukránoknál ahol nem köszöntek volna és nem tisztelték volna bennem a fizető vendéget!!! De a franciáknál és az osztrákoknál számos helyen csak egy vagyok a turista tömegben és le sem szarják hogy legközelebb megyek e oda síelni...
Előzmény: (Daddy 76481)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2009.12.15. 10:39
Tisztelem a gusztusodat. Én több mint 30 azaz harminc évig (nem kalandvágyból, vagy katasztrófa-turistaként) síeltem (Cseh)Szlovákia "szockó" pályáin illetve terepein, és nagyon örülök annak, ha már nem ilyen körülmények közé kerülök.
Miért probléma az, ha egy szállás barátságos, kényelmes? A fürdőszoba nem közös (ebből következően a nap elején és a végén nem kell előtte sorban állva várakozni)a folyosó végén ( esetleg a közepén)? Miért baj az,ha a fűtés megfelelő hőmérsékletű, vagyis nem jégverem, de nem is szauna (mert gyakorlatilag ezt a két végletet élvezhettük)? Miért zavar az, ha a recepción, az étteremben vagy a pályánál a büfében vendégként kezelnek, és nem kegyet gyakorolnak azzal, hogy eléd méltóztatnak tenni valamit.
Én már nem érzem férfiénem kihívásának a kezeletlen, jeges, sziklás pályát, és a katapult-felvonók használatát.

Szeretem, és elvárom viszont a tisztességes kiszolgálást, úgy a szálláshelyen, mint a pályán. Nem ingyen kérem, megfizetem.

Ingyen a "szockó"-t sem kapod meg. Sehol a világon, még Szlovákiában sem.
És végezetül: én sohasem szerettem azt a "technikát", hogy hajnalig iszunk, délig alszunk, és erősen másnaposan megpróbálunk síelni.
Ebből következően fontos számomra, hogy milyen környezet vesz körül a síelés (pihenés) ideje alatt is.
Előzmény: (aerosol 76396)
aerosol
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2009.12.14. 19:36
Mil írtam a Chopok Észak - Jasna topicba... pont idevágó a dolog! Kellemes meglepetés ért minket Otupne-n. Tök jól néz ki az új "buborékos" és nem emeltek 10 eurót hál istennek. Sőt a napi jegy 29euró ha csak úgy beesik az ember de szállás csomagban már csak 20euró.
Előzmény: (Mil 76398)
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.12.14. 17:51
Aláírom, inkább maradjon a kicsit zörgő, kopottas alsó tárcsás és négyüléses lift Chopok Délen, mint hogy kicseréljék őket ülésfűtéses buborékosra és emeljenek tíz eurót.
A szállodává avanzsált munkásszállóval sem az baj, hogy kocka alakú és hogy nem olyan puccos a belsőépítészete, hanem az, ha a személyzete nem tudja kedvességgel és segítőkészséggel othonossá varázsolni.
Ausztria is addig lesz jó, amíg nyugdíjas házaspárok kedvtelésből és jövedelmet kiegészítendő húsz eurókért reggelit is adnak és örülnek, hogy van kivel diskurálniuk. Ha már csak profi szállásadók lesznek, az drágább is lesz és a hangulata is más lesz. Nem lesz rossz, de más lesz.. remélem nem lesz ilyen.
Előzmény: (aerosol 76396)
aerosol
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2009.12.14. 17:34
Ja egyéb iránt tök jó hogy még vannak "szockó" szinten maradt pályák a szlovákoknál mint ahogy Ukrajnában és Romániában is... De nem megyek messze ha az osztrákoknál St. Corona-ra gondolok ami úgy maradt a 60-as 70-es évekből... Sajna már nem sok olyan hely van ahol egy jó iskolai sítábor összehozható reális áron és igazi tábor hangulattal. Lassan mindenhol és itt főleg a szállás árakra gondolok a puccos wellness-es úgynevezett "igényes" sízők pénztárcájához igazított árakkal lehet találkozni. A diákok, fiatal baráti körök, középosztálybeli családok meg isten tudja hol szálljanak meg. Elképesztő, hogy az árak milyen irányban mozdultak el az elmúlt 10 évben. Szerencsére kezdenek sokan reálisan gondolkodni akár Szlovákiában akár az osztrákoknál de főképpen a Lengyeleknél. Azért ne keljen már félhavi fizetésemet elkölteni pár nap síelésért. Szerencsére még mindig lehet találni jó helyeket reális áron... Na ezért pl. lehet szeretni Szlovákiát.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.