Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Nassfeld topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
adzsi
104 élménybeszámolót írt
104
14 éve tag
2010.02.07. 13:16
Nassfeld nem feltétlenül az abszolut kezdő síelők paradicsoma, de arra mindenképpen jó, hogy aki már meri egy kicsit is ereszteni a lécet az nagyon sokat tanulhat. Csak egyetérteni tudok az elöttem szólókkal, sok pálya egyes szakaszai kicsit meredeknek tünnek, de tapasztalatból mondhatom, hogy túlélhetők, utána pedig kimondottan élvezhetők még a kezdőknek is a több kilométer hosszú pályák.
Természetesen fontos, hogy hol lakik, honnan indul el síelni az ember, mert a pálya a nagysága miatt több nap alatt sem síelhető végig. Hogwasht üzenetét csak megerősíteni tudom, hogyha a Milleneum felvonóval mentek fel Tröpolachból akkor a Tressdorfelmalm állomásnál lévő 55 és 56 pálya nagyon jó bemelegítésre, begyakorlásra. Utána nyugodtan fel lehet menni a csúcsra és pl. az 50-es pályán nyugodtan le tud jönni egy aránylag kezdő síelő is. Csak az elején van egy komolyabb letörés, de utána igazán élvezhető, főleg a középső szakaszán, ahol akár kezdő síelők is egyenesen tudnak jönni.
A 27 és 28-as pályát is javaslom bemelegítésre, de ide vagy Sonnleitnbe kell lakni, vagy addig felmenni a kocsival, ahol szintén jól lehet parkolni. Gyakorlás után a 24-es számú négyülésessel gyorsan fel lehet menni a hegytetőre.
Mi amikor kinn voltunk, még több más pálya mellett használtuk a 23 és 23/A pályát is, ami nagyon élvezhető, de tény, hogy egyes helyeken van benn egy-két letörés, de kellő odafigyeléssel kezdők is le tudnak menni. Az én lányom is tanult meg rendsen síelni. Igaz velünk volt végig több jó oktató is.
Az előbb leírtakat a fotóalbumban is megtalálható 2008. nassfeldi sítábor albumban levő képek is megerősítik, melyek elsősorban ezeken a helyeken készültek.
Mivel a pálya nagyon nagy, biztos van még több jó gyakorlópálya is, de mi sem tudtuk végigsíelni a terepet.
Előzmény: (Andris25 83482)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2010.02.06. 18:59
Attól is függ, hogy hol laktok majd. Például a Tressdorfer Alm-on, a Millennium Express középső (második) állomásánál van kezdőknek két tárcsás felvonó egy nagyon kellemes lejtővel és kicsit lejjebb még két kezdő pálya. A sonnenalpe-i részen is vannak kezdő pályák, de ha nem ott laktok, akkor oda el kell jutnia a kezdőnek valahogy. A tressdorferi pálya nagyon jó lesz neki, úgyis a Millenniummal kell lefelé is mennie - ha nem Sonnleitnben vagy Sonnenalpeban laktok - mert a Carniára nemigen tud eljutni vagy lejönni rajta. Nassfeld inkább a haladó síelők paradicsoma nagyon sok jó piros pályával.
Előzmény: (Andris25 83482)
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2010.02.06. 18:08
Sziasztok!
Két hét múlva mennénk Nassfeldre, és velünk tart egy kezdő síelő is. A hóeke már stabilan megy, néha párhuzamos lécekkel is sikerül. Azoknak a segítségét szeretném kérni, akik már jártak itt, hogy a fenti tudású síelőnek találunk-e megfelelő pályákat, ahol könnyen, kényelmesen fejlődhet.
Milyenek a kék pályák? Előre is köszi!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.