Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
kárpáthycsabi
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2010.04.05. 22:16
Off:
Azért én nem ejteném Ausztriát, bár meggyőzni nem foglak.
Egy átlag salzburgi síterep 150 km pályával, legyen mondjuk Zell am See - Kaprun 4-5 napra számomra ideális. Napi bruttó 60-70 km-t csúszok és ennek ellenére nekem nem unalmas. Aztán itt van Saalbach, Hochkönig, Schladming és sorolhatnám, mind igen közel.
Árak: igaz dupla annyit fizetek a bérletért mint te, de ezért az 500 euróért novembertől májusig annyit csúszok amennyit akarok. Az út 5 óra, tehát ha az időm engedi elég sűrűn mehetek.
Liftek: 90%-ban modern, gyors liftek, sorállás itt is igen ritka, talán csak a két ünnep között és néha februárban fordult elő, de inkább állok 3 percet a lift előtt mint sok-sok órát az autópályán.
Szállás: 20-25 euróért normál nagyságú szobát kapok bőséges reggelivel, nem nyomorgok az átlag francia lyukakban.
Egy szóval ár-érték arányban Ausztria sokkal jobb mondom ezt annak ellenére, hogy a Dolomitok szerelmese vagyok.
Békássy Szabolcs
120 élménybeszámolót írt
120
19 éve tag
2010.04.05. 21:22
Szia Bingó!

Utazási irodák ajánlatában valóban elvétve találkozol a hellyel, ebből kifolyólag bérletárkedvezményt sem találtunk sehol. A kisebb síterepekre (beleértve 2Alpest pl. ami mondjuk Puynél pl. még mindig lényegesen színvonalasabb) az utazási irodák, gondolom vendégcsalogatásként, hatalmas bérletkedvezményeket kínálnak. A 3 Völgyben enélkül is rengeteg síelő fordul meg, telítve vannak így is a szállások, úgymond nincsenek rászorulva a magyar vendégekre. Hozzáteszem nem is hallottunk egyetlen magyar szót sem a kintlétünk során. Összegezve a hatnapos bérletárakat: Les Menuires: 177 euró, Les Menuires+Val Thorens 210 euró, 3 Völgy: 230 euró. Nagyon soknak hangzik első blikkre pl. egy 30 ezer forintos Les2Alpes-i bérlethez képest, de az élmény is egész más. Januárban voltunk Les2Alpes-on egy hetet fantasztikus helyként ismertem meg, le voltam attól is nyűgözve, de a 3 Völgy még ezt az élményemet is képes volt tetézni. Ezek után Franciországon kivül nem hinném hogy máshova elmennék síelni, hisz ezért az árért jó esetben kapsz ausztriában egy 5 napos síbérletet, 50 km pályával, hatalmas sorban állásokkal, zsúfolt pályákkal.....Rengeteg terep vár még ránk Franciországban....(Tignes, Le Plagne, Avoriaz.... jobbnál jobb helyek)Orcieres Franciországban egy kis síterepnek számít, nagyon kedvező árakkal, és elmondhatom, hogy már Orcierest is nagyobb élményként éltem meg mint sok ausztriai, vagy olasz síhetemet. A szállást a ski-france.com-on foglaltuk, bankkártyás fizetéssel, 100 euró/hét/fő áron. A 3 Völgyet két útvonalon közelítheted meg. Eddigi franciaországi útjaink során mindig a szlovénia-olaszország-franciaország útvonalat választottuk. Franciországban attól függően, hogy mely síterepre mentünk vagy a Montgenevre hágó-Briancon útvonal, vagy a Frejus alagút volt a célirány. Sajnos most az ausztria-németország-svájc-fro. útvonalat választottuk. Kalkulálgattam a dolgokat: erre picit hosszabb volt az előzetes számolgatások alapján (150 kilóméterrel), de úgy gondoltam hogy nem kell az olasz útdíjakat, valamint a Frejus algút díját fizetni így kb. 120 euró/autó díjat is megsporolunk. VISZONT: Ausztria rendben volt, 10 napos matrica kb. 10 euró. Németország rövid szakasz de München előtt hatalmas forgalom, többször bedugult az autópálya, Münchenen keresztül kell menni, több km-en keresztül 60 km/h órás korlátozás, piros lámpa. Német-svájc határ legalább egy óra várakozás (mindenki svájci matricát igyekszik venni 30 euróért)Svájc végig 120 km/h a megengedett, több kilóméteren keresztül javítási munkálatok, a nagy városok (Zürich, Bern) előtt hatalmas dugó, szintén többszöri megállásra kényszerítettek. Összegezve a dolgokat inkább legyen 100 euróval több a dolog/kocsi, de kényelmesen a háromsávos olasz autópályán, idegeskedés nélkül.

Üdv: Szabi
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.