Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Isola 2000
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
wolf
15 élménybeszámolót írt
15
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Isola 2000
2014.03.09. 16:52
Üdvözlet Mindenkinek!

Január végén töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Isola 2000 sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Érkezésünket megelőzően - a hírek szerint - 189 cm friss hó esett a hegyen. Hóhatár alatt (a völgyben fekvő falvak közötti útszakaszon) heves esőzések tették kényelmetlenné a közlekedést: a hegyoldal egy része megcsúszott, fennakasztva egy ideig a közúti közlekedést. Mi már eltakarított, száraz aszfaltúton tettük meg az utolsó, 16 km hosszú szerpentint, ami Isola 2000 apartmantelepre visz fel.
Isola sípályáit célszerűen a Riviéra felől lehet megközelíteni. A kb. 60 km-re lévő tengerparton, Nizza pálmafái alatt még +17 fok volt, ami érdekes kontrasztot képzett a közeli síterep vonatkozásában.
Szállásunk a Les Terrasses d'Isola nevű nyolcemeletes apartmanház legfelső szintjén volt, tetőtér beépítéssel. Kiválóan elfértünk a 6 személyes lakásban: tágas nappali-konyha, hatalmas hűtőszekrény fagyasztóval, villanytűzhely mikróval, két modern fürdőszobával. Az árban benne volt az (iker) épület aljában lévő uszoda használata is.
Most jöttünk el a franciákhoz negyedszer, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (69 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.