Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Rax - Raxalpe - Schneeberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rax - Raxalpe - Schneeberg
2010.05.09. 15:31
Nyári síelés a magyar határtól alig egy órányira, hogy hol? A Schneebergen! Óriásként töri meg a Fertő-tó síkvidékét, az Alpok keleti végvára, a 2075 méter magas Schneeberg. Szombati úticélunk a hóhegy volt, hogy a téli szezon után méltóan ünnepeljük a nyár kezdetét. Reggel a puchbergi fogaskerekű állomásánál várakozva percről-perce gyűltek a lelkes síelők, egészen fiataloktól az idősekig mindenki képviseltette magát. 9 órakor elindult fekete-narancssárga szalamandra szerelvény, hogy az üde-zöld völgyből a télbe szállítson bennünket. Virágba borult gyümölcsfák mellett suhantunk el, „kissé” feljebb már hófoltok jelezték az elmúlt tél utolsó nyomait.
Megérkezvén a hochschneebergi végállomásra csípős hideg és sűrű köd fogadott bennünket, jó másfél órás gyaloglás után a Klosterwappen tövében pihentük ki magunkat, és vettünk erőt az első lesikláshoz Kelet-Ausztria elfeledett nyári síterepén, a schneebergi Hackermulde firnhavas lejtőin. A hó nagyszerű volt, nem süppedt, nem szakadt be, csak úgy spriccelt minden egyes kanyarnál. A gyors lesiklás után következett a neheze, a felmenetel. Elmondhatjuk, hogy minden egyes kanyarért keményen megdolgoztuk, de ennek is meg van a maga szépsége.
A csúcson összeölelkeztek a felhők és egy rövid hózápor emlékeztetett minket a télre. Következett a második és egyben utolsó nagy lesiklásunk, utána egy kis „bohóckodás”, aztán indulás a vonatra.
Érdekesség, hogy pont ekkor rendezték a Hackermulde egyik hófoltján a hagyományos óriás-műlesiklást, így ezmég inkább rádobott - Sípark után szabadon – a gleccserfeelingre.

Galéria: https://sielok.hu/fotoalbum/schneeberg-nyari-sieles-2010majus/galeria/
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.