Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hova menjek Vorarlbergben?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hu1zam
432 élménybeszámolót írt
432
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hova menjek Vorarlbergben?
2015.01.01. 16:04
Dec. 28.-án elindultam egy fesztvizitre Arlbergbe. Mivel télies idő volt már itthon is, és nem csak én közlekedtem, 9 óra alatt értem a célfaluba, Wald am Arlbergbe. Szerény 20 cm hó fogadott, de az elkövetkező napokban folyamatos, intenzív havazás volt, úgyhogy hazaindulásom napján, 30.-án már közel félméterre duzzadt a hó.
29.-én Zürsbe mentünk. Mit ne mondjak, tél volt: fújt a szél, ömlött a hó, 2000 m-en -17°C volt... A pályáknak csak kb. fele volt nyitva, a Weissering nem működött. Jó kemény pályákon jókat repesztettünk.
Másnap Sonnenkopf mellett döntöttünk (a lift 300 -re van a lakókocsitól) és nem bántuk meg: a szél alább hagyott, de a folyamatos hóesés következtében egész nap friss porhóban csapattuk. Ami a Sonnenkopf különlegessége, hogy nincs hóágyú, ezáltal csak természetes havon közlekedik a nép. Én, személy szerint, ezt nagyon szeretem. Aznap megnyitották a Talabfahrtot is, de inkább lifttel mentünk le a völgybe, nem akartam megismételni a 2 hete OT-ben történteket :)
Aztán délután 3-kor levettem a bakancsomat, beültem az autóba, pontban ejfélkor Érden voltam. Valami irdatlan forgalom volt, Linzig folyamatosan ömlött a hó, az autópálya a szorgos labancok munkája ellenére végig havas volt, az átlag sebességem kb. 73 km/h volt. Aztán Linztől, nem mindig a megengedett sebességgel, de sikerült behozni valamelyest a lemaradást...
És egypár kép:
IMG-0298.jpg
IMG-0293.jpg
IMG-0294.jpg
IMG-0296.jpg
IMG-0299.jpg
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.