Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2011.04.18. 18:47
Amikor edzést tartok, egyenruhában síelnek a srácok, mégis tudom, ki jön éppen a pályán, hiszen mindenkinek egyéni a mozgása. És amikor hibát javítok, akkor úgy tökéletesedik a mozgásuk, hogy az egyéni ízek megmaradnak. Viszont a sokszínűségbe a hibás kivitel nem tartozik bele! Attól hogy egy síelés helyes, még nem feltétlenül uniformizált. Más a testalkatunk, más az izomzatunk, más az idegrendszeri vezérlés, és az optimális megoldás is más lesz ennek megfelelően.

Egy zeneértő meg tudja különböztetni az előadókat, pedig a kotta ugyanaz. És a sokszínű egyéni előadásmód nem azt jelenti, hogy a koncerten meg fogják tapsolni a hamisan játszó hegedűst, még akkor sem, ha magabiztos.

Az illető síelő magabiztos, de hamisan játszik. Síoktatóként azért kerüljük az ilyen kiviteleket, mert rizikósak. Úgy becsülöm, hogy ez a síelő legalább 3-6 hetet síel egy szezonban. Ha ugyanezekkel a hibákkal kevesebbet síelne, még többet esne, de valószínűsítem, hogy így is esik-kel. Ha foglalkozhatnék vele kb. két hetet, egész más lenne a véleményed: a kijavított élváltások miatt esztétikailag is szebb lenne, sokoldalúbbá válna, és sokkal stabilabb is lenne egyben.
Előzmény: (klaci 117736)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.