Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2011.05.05. 14:44
Ja, persze!

Beszélgetünk, vesézgetünk.

Síoktató továbbképzés, Kaprun glecccser, 10 fős csoport. Kiképző oktató elmondja, majd bemutatja a gyakorlatot. Láthatóan mindenki mást, (lehet, hogy csak másképpen?) csinál, mint amit az oktató mutatott. És nem csak őhozzá, hanem egymáshoz képest is jelentősek az eltérések. Amúgy mindenki vizsgázott oktató, de miután a feladat az "feladat", a hibák azok hibák, s mint ilyenek, azok javítva lesznek. A csapat első fele már lent, ott történik egy elemzés. A másik fele még fent, és ahányan vagyunk, annyiféleképpen látjuk - gondoljuk.

Ezt csak azért, hogy legyen némi árnyalata annak, hogy a síelés annyira azért nem egyszerű, hogy általánosítani lehessen.

De nem is annyira bonyolult, hogy ne lehessen.

Attól függ. A helyzettől. Már említettem valahol, az általam (is) nagyra becsült K. T. Attilától hallottam egyszer anno, hogy ami egy helyzetben hiba, az egy másik helyzetben segítő lehet.

Pl. karcolás közben elcsúszok oldalra, lehet, valaki hibának nézi. Pedig csak egy spec. irányváltoztatást akartam végrehajtani. Simoncelli, (lehet, elnézett valamit), hibásan érkezik a stanglihoz. Korrigál egy oldalra csúszással, (amit lehet akár szabályozott, tudatos flatterolásnak is nevezni), és a továbbiakat sem forgatással, hanem terhelésekkel oldja meg. Az ilyesfajta korrekciók (szerintem), a síelni tudás részei. És ő nagyon tud síelni. Nem azért, mert versenyző, hanem azért, mert látjuk, hogy ők együtt, (ő és a sí), mit tudnak összehozni.

Barátsággal:
Replaci
2011. Kanyarsí besízés, röntgenkép magadról!
http://www.kanyarsiklub.hu/2011_Kaprun_1_besizes.html
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.