Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2023.11.13. 17:57
Hoeke -> magyarul leirsz egy asszimetrikus hoekeformat es szimmetrikusnak nevezed. Azert van a terminologia minden szakmaban, hogy betartsuk es legyen egy kozos nyelv. Ha az ember konyvet ir, illene ezt figyelembe venni.

Hoki -> mondd egy kezdonek, hogy forgassa (szavaiddal elve csavarja) a ket lecet parhuzamos siklasbol, nem fogja tudni. A kulcsmozdulat hianyzik elotte, nem a fokok. (egyebkent a csavaras tipikusan a lecek hossztengelye korotti elfordulasra, "csavarodasra" hasznalatos, lasd a lecek torzios merevseget, de mindegy)

Mely-magas -> maximum az derult ki legutobb, hogy nem vagy hajlando (vagy nem tudod, bar ezt ketlem, mert ha orvos vagy a kognitiv kepessegeid valoszinuleg erre alkalmasak) ertelmezni, amit masok irnak. En ertem, h az allaspontod szerint carvingban melyen (alacsonyan) maradni valtasban az hasonlo mozgast eredmenyez a mely tehermentesiteshez (ez igaz is). De ez nem teszi azza, mert nem a mozgas kepe hanem a fizikai ertelemben vett dinamika jelenti a kulonbseget (sulypont mozgasanak az iranya!). Megint a franya fogalmak... De ezt nem nyitam ujra.

Egyeb konkretumok: bakancsnyelv nyomasa, elorehajolas fontossaga stb. De mondom, ezek ilyen szosszenetek az egesz kepben.

Viszont en itt befejeztem a "vitat", van jobb dolgom. Ha epito jellegukent fogod fel a kommenteket lehet belole hasznod, csak konyorgom ne ugy legyen itt ez eloadva ha veletlen raakad valami lelkes fiatal vagy amator akkor azt higgye, hogy ez itt a dolgok megkerdojelezhetetlen alapja. Kivanok kellemes szezont!
Előzmény: (JaniJuli 219139)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.