Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rocker sílécek - tapasztalatok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rocker sílécek - tapasztalatok
2017.01.01. 18:14
Szia!

Annyiban tér el, hogy az elejébe építenek egy enyhe rockert, ezért másnéven ezek "tiprocker" sík. Tehát nem közvetlenül a csőrnél van a "rockerpont", azaz ahol a sí lapján leér a hóra, hanem kicsit hátrébb.
A sí többi része hagyományos, azaz "camber" építésű.

Azért nevezik ezeket carve rockernek, mert alapvetően kezelt pályán, élén síelésre szánják, nem mondjuk pályán kívülre vagy ugrálásra.

Hogyan befolyásolja a kanyarodást? Szerintem rosszul. :-)Tényleg.
Bár kezdő és középhaladó szinten, komótos tempónál még kellemesebb vele kanyarogni, de dinamikus, tempósabb síelésnél semmi előnye nincs már.

A kezdő eleinte még kis élszögekkel, alig megdöntött lécekkel síel, ilyenkor még "segítség" a rocker, mert így nem harap váratlanul a sí eleje, nem vezeti be olyan határozottan a kanyarba. Szóval lapközelben a sí egyszerűen rövidebbként viselkedik és könnyebb csűrni-csavarni.
(Szerintem viszont ezek épp, hogy nem előnyök.)

A haladó síző pedig nagyobb tempóval és főleg határozott élszöggel (megdöntött lécekkel) síel, tehát az a kis rocker már semmit sem fog csinálni elöl, hiszen megdöntve ezek a sík pont ugyanolyanok, mint a normál "camberes" lécek. A haladó síző a pályán épp azt keresi, hogy a sí eleje beleharapjon a hóba, minél határozottabban vezesse be a kanyarba, tehát emiatt értelmetlen ezeknél a (tip)rocker.

Ezek a pályasíkre vonatkoznak, mélyhósíknél a rocker viszont hatalmas előny.


Jobbra szeretnéd cserélni a lécedet? Ezek, amiket nézel, szerintem semmivel sem jobbak, mint a mostanid, egy kategória, felesleges megvenni. Haladó sízőként sokkal komolyabb síket nézegetnék, de még inkább próbálgatnék vásárlás előtt.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.