Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mekkora legyen a tanuló léc?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mekkora legyen a tanuló léc?
2012.08.29. 08:32
Az teljesen igaz, hogy ha valaki egyszerűen egy csutka lécet szerez valakitől, azzal nem lehet tanulni, de ez általában igaz az alkalmatlan felszerelésre (kikönyökölt, rossz méretű, öreg). A 140 cm alatt viszont csak gyerek vagy junior léc jöhet szóba, mert ebben a hosszban más nem létezik. Szerencsére azért nagyon ritkán jönnek felnőttek oktatásra gyerekléccel (esetleg néha nők juniorral)...

KLaci felvetéséből viszont egyértelmű, hogy itt tanulólécekről van szó (ahogy írtam, ez más kategória, mint a kezdőléc), hiszen nem túl életszerű, hogy az olasz síiskolában egy gyereklécet vagy junior lécet húzzanak a kezdő lábára.

Ahogy korábban írtam, ahogy nő a tempó és a lejtő, már valóban csökken a tanulólécek tartása, de ha az első két napon arra kényszerítjük a tanulót, hogy komolyabban kelljen a sebességével foglalkoznia, akkor nagyon alkalmatlan terepre vittük őt. Ha akkor a sebességgel kell foglalkoznunk, amikor ezeknek a léceknek szerepe van, akkor rossz volt a terepválasztás, az meg a mi hibánk. Ezek a lécek arra vannak kitalálva, hogy normális tanulópályán segítsék a tanulást az első lépésektől, és az oktató tudja, hogy mikor kell őket átcserélni kezdőlécre.

Ilyen értelemben a kölcsönzős teljesen jó tanácsot tud adni, mert a képlet nagyon egyszerű: tök kezdő síelő + normális kezdőpálya = a tanulóléc kifejezetten jó eszköz. Csak meg kell dumálni, hogy pár nap múlva kicserélhesse egy másikra.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.