Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Nassfeld
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Chalet Kammleitn - Karintiai nyaralás - 3 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lacquo
20 élménybeszámolót írt
20
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nassfeld
2016.03.17. 16:45
Márciusi hosszú hétvége idejére látogattunk Nassfeldre. Itt esett bőven hó, úgyhogy gondoltuk nem lehet baj a hóviszonyokkal ezen a profi pályán.
Nem is nagyon volt. Jegesedést sem tapasztaltunk szinte sehol.
Három napot töltöttünk itt. Annak ellenére, hogy nagyon napos pályának írják első nap elő sem bújt a nap a felhők mögül. Második nap délutántól napos volt az idő és harmadik nap ha nem is sütött a nap, de legalább köd nem volt.
Egy-két lassítós pályától eltekintve az összes pálya nagyon szimpatikus volt számomra. A hómennyiséggel nem volt baj.

A hőmérséklet meleg volt a lentebbi részeken. Sajnos a 80-as alja, ami a Millennium Expressig visz egy olvadós, kásás buckahalom volt, így nem lehetett végig élvezni ezt a hosszú szakaszt. Nagyon igénybe vette a lábakat, derekat is és ráadásul rengeteg ember csúszott rajta.
Jobban jártak azok, akik elkanyarodtak jobbra és lementek a felvonóval (felvonóval lefele, haha).

Kár, hogy kevés a fekete pálya, de kékből sincs sok. A kékek főleg átcsúszós keskeny pályákat takarnak, ill. 1-2 tanulópályát.

A 40-es pályára átjutni nem mindenhonnan volt egyszerű. Ha elrontja valaki az átcsúszást a 23-as pályáról akkor át kell sétálni a szállodák közt kb. 100 métert a folytatáshoz. Sajnos a 40-es pálya lentebbi része itt keresztezi a szállodák közti utat amin nincs hó, így mindenképp le kell csatolni. Nem értem miért nem hordanak rá valamennyi havat, hiszen ott még nem is volt annyira meleg, hogy elolvadjon.

Park is található a pályán - ami a térképen szerintem nincs is jelölve - amihez először fel kell menni a felvonóval (talán az 1-essel), majd lecsúszni a csákányoshoz. :) De megéri! A pálya nyugati részén mintha kevesebb ember is lenne és fenn gyönyörű a kilátás.

Mindegyik pályaszakasz nagyon tetszett. Hosszúak, jól kombinálhatóak. Snowboardosoknak is ideális.
Kevés a kanyargós erdei szakasz és a fekete pálya, de ennek ellenére egy kiváló pályával ismerkedtem meg.

Ottjártunkkor esett mindhárom nap a hó szóval aki most látogat Nassfeldre nem lesz hiánya hóból. :)

Az oldalon megjelenített Budapest-Nassfeld 600km távolság nem reális. Legalább 650km-rel kell számolni és inkább 7 órás menetidővel (nem Semmering, nem Szlovénia fele). Sok a kanyargós, alagutas rész csakúgy, mint a 100-as korlátozás is . Ha végig nem is, de kb. 600km-t lehet menni autópályán.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.