Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Wood Villa Mátra - egyben bérelhető új, jacuzzis gerendaház a Mátraszentistván Sípark mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tjan
30 élménybeszámolót írt
30
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mátraszentistván Sípark
2010.03.29. 14:13
Csatlakozva klaci véleményéhez annyit még hozzá teszek, hogy a karácsony előtti hókészítésnek köszönhetően tudott kinyitni dec. 27-én a SÍPARK amit a többi pálya csak napokkal később követett. Igaz, hogy kb. 40000 m3 havat elmosott (ha jól emlékszem ez olyan 2.000.000,- Ft veszteség (kb. ennyi az előállítási ktsg.)) az eső de 20000 m3 megmaradt ami jó alap volt a pályanyitáshoz és a további hógyártáshoz. Három nap alatt jó kis pályát hoztak össze szinte a semmiből (épp akkor voltam fenn), aki 29-én jött az már szinte semmit nem látott a karácsonyi eső "jótékony" hatásából.
A magyar HóÓriásnál (na erről mi a vélemény?) a fenti összeg most folyik le az eplényi domboldalon, de még Húsvét előtti szombaton meg lehet nézni mi maradt belőle és akinek van kedve és lesz még min lecsúszhat (úszhat) rajta.
MSZI-n nyilván mérlegeltek és inkább az időjárásra bízták a Húsvéti síelés lehetőségét nem pedig a hóágyúkra. Nekik jött be mert sem az idő nem szolgált rá, sem a "kereslet" nem támasztotta alá a HóÓriás lelkesedését.
A "ha"-val kezdődő okfejtésekbe pedig sztem kár belemenni, ez már tényleg csak okoskodásnak, magyarázkodásnak tűnik (legalábbis számomra).
Egy a lényeg, úgy gondolom örüljünk, hogy vannak ilyen fanatikus emberek (értve ez alatt az összes üzemeltetőt)akik pénzt , energiát nem kímélve azon fáradoznak, hogy az időjárási körülményekkel na meg a finanszírozási lehetőségekkel is megharcolva egyre jobb lehetőségeket biztosítsanak kishazánkban is a síelést szeretőknek. Ezért sztem alapvetően elismerés és köszönet jár nekik. Persze az építőjellegű kritikák is nagyban hoozájárulhatnak a fejlődéshez, de ezt az üzemeltetők is tudják és úgy gondolom helyén is kezelik a megnyilvánulásokat. Bár a SÍPARK részéről történt megszólalásoknál néha szerencsésebb lett volna egy bölcs, higgadt reagálás, mint a fiatalos lendülettel megfogalmazott vélemény, de idővel majd ez is kiforrja magát.
Remélem elég biztatást kaptak a pályák a fejesztések folytatásához és sok újdonsággal (amikről várjuk az infókat)várnak bennünket síelőket a következő szezonban.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.