Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Zell am See
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zell am See
2024.01.09. 12:52
Sziasztok,
január 3-7-ig voltunk Zell am See és Kaprun síterepeken.
Az utazás odafelé teljesen eseménytelen, kb 7 óra, se rövid, se hosszú nem volt. Budapestről – Sopron felé – Liezen keresztül, amit a Google legrövidebbnek ajánlott.
Visszafelé hatalmas havazást jeleztek, ezért inkább szerettem volna Salzburg – Linz – Bécs szinte végig autópályás verziót választani, de az A10-en egy alagútban szörnyű baleset történt, 40 perc egyhelyben állás után inkább ugyanazt választottam, mint amerre jöttünk. Kicsit tartottam az utak állapotától, de a két nap folyamatos hóesés ellenére még a legkisebb, legelhagyatottabb utak is tökéletesen voltak takarítva. Hát, a halódó nyugat, ugye. 😊

Szállásunk egy kellemes hotelben volt Piesendorfban, reggelivel, a vacsora „a la carte”. A reggeli páratlan volt, hihetetlen választékkal, a vacsora ehhez képest csalódás, eléggé szűkös választékkal. A hotel wellness részlege nagyon igényes volt, két szauna, pihenővel.

Első nap irány Schmittenhöhe, amit nagyon vártunk. Nos, az „Ide egyszer mindenkinek el kell látogatnia”, „fantasztikus síterep”, „csodás a Zell-i tó látványa” stb lózungokat mi is megettük. Nekem Zell am See síterepe hatalmas csalódásvolt. Nem a tömeg, vagy a sok/kevés hó, hanem az egész egyben. Nem tetszettek a pályák, rövidek és egy típuson belül röviden meredek és hosszan botozol utána. A kezdők többsége az 1-2 esetleg 3-as pályát használják, ami átlag szintben jó lenne, de fele részben az életükért küzdenek, másik felében botoznak. Nem élvezetes. Az 5-ös kék kellemes lenne kezdőnek is de a vége fekete, ha ki szeretné kerülni, akkor az 5a, 5b, a 7-es nem is sípálya, hanem erdei út. Ez a marketing fogás, hogy beleszámolják a pályakilométerbe az erdei utakat itt nagyon látványos. A felvonók elég vegyesek, van beülős, fullfapad, de van buborékos fűtött is. A kabinosok is vegyesek, felváltva zsúfoltak vagy üresek nem jól oszlatják el a tömeget. A személyzet viszont nagyon kedves, segítőkész.

Nem így terveztük, de az előző nap miatt, másnap irány Kitzsteinhorn. Én jártam már itt kb 10 éve, de nem igazán emlékeztem a terepre csak enyhén a fenti kilátóra. Lehet az előző napi csalódás miatt, de az egész család imádta. Jó pályák, gyors felvonók az egész nagyon kellemes volt. Kedvencek: 1 vagy 4a után 8a vagy 8b; és 1 vagy 4a után 6 vagy 12, utána a gyerekek bevállalták a Black Mambát én azt inkább kihagytam 😊.

Harmadik napon az erős hóesés miatt, inkább visszamentünk a Schmittenhöhere, mert 3000-en nem lehetett sokat látni. Kár volt, később Kaprunban is javult az idő.

Összegezve: véleményem szerint Zell am See nagyon tútértékelt, a közelben ugyanazzal a bérlettel Saalbach, Kaprun sokkal élvezetesebb.

Még egy pár szó az árakról. Az utóbbi időben nem csak itthon, de a sógoroknál is megizmosodtak az árak. Hüttében 4 főétel + üdítő (skiwasser/bubisvíz) 90-100EUR, esti vacsora 110-130Eur (itt az egyik üdítő leváltásra került egy sörre 😊).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.