Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
2022.01.17. 20:38
Sok újat nem tudok hozzátenni Andrea leírásához, de néhány sorral azért én is szeretném dicsérni a síterepet.
Vasárnaptól (!) vasárnapig tartott a hetünk. Nagy hóesésben érkeztünk Les Menuires-be, de másnap ragyogó napsütésben kezdhettük meg a 3 völgy meghódítását. Egészen elképesztő a pályarendszer. Alig volt olyan pálya, amin többször is lecsúsztunk volna, és biztos maradtak még olyanok, ahol nam jártunk. Lehetetlenség besíelni 6 nap alatt 600 km-t. A 3 vallées app szerint -ha jól számolt- 480 km távolságot tettünk meg. Szerintem számolta a lifteket is. A liftek zöme modern, gyors, és kevés a húzós. Úgy érzem minden csúcsról lecsúsztunk. A pályák hosszúak, lendületesek, csak ritkán keveredtünk lökdösős zöldre. Nem is tudnék kedvenc pályát említeni, annyira változatosak a lejtők, hogy mindegyik nagyon tetszett. Sajnos a versenypályák zárva voltak, pedig nagyon számítottunk egy-egy ottani csúszásra is.

Les Menuires település jó helyen van, mert a többi völgy is könnyedén elérhető innen. Igaz, építészetileg ez a legkevésbé barátságos település a hatalmas házaival. 5 része van, de jár az ingyenes navette, ha éppen nem lenne az embernek kedve sétálni egy fárasztó nap után.
Pályaszállásunk olyan volt, hogy szinte a lakásba csúsztunk. Nem lehet panaszunk a lakás felszereltségére sem: indukciós főzőlap, sütő, társasjáték, raclette készlet, stb.
A helyiek igyekeznek sok programmal szórakoztatni a népet, láttunk tűzrevüt, hatalmas tűzijátékot. Rengeteg játékos lehetőség áll a gyerekek rendelkezésére.

Az árak eléggé felmentek 4 év óta, főleg a hegyi "pihenőkben". Kávé:2,50-3, sült krumpli: 7-8, a fő ételek 20-30 euróba kerülnek.

Covid helyzet: Szinte semmit nem éreztünk belőle. Talán kétszer kérték reggel kezdéskor az igazolást. A lifteknél figyelmeztetnek, ha nincs rajtad maszk, vagy bármi, ami takar. A hangulaton viszont nem látszott, tele voltak az éttermek is, főleg Courchevel-ban.

Még sokat tudnék ömlegeni a helyről. Aki teheti, egyszer menjen el az életben. Fantasztikus élmény.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.