Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obergurgl-Hochgurgl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obergurgl-Hochgurgl
2022.12.23. 20:50
Hochgurgl-Obergurgl 2022 12 18 – 12 22

Kicsit elmenekülve a karácsonyi rohanás elől, az idei síszezon nyitányaként az ausztriai Tirolt vettük célba. Nyáron már jártunk Obergurgl-ban, megmásztuk a Hohe Mut-ot, és már akkor beleszerettünk a csodálatos környezetbe. Télen is meg akartuk hát nézni, sílécen bejárni a hegyoldalakat. Szállásunk Huben-ben volt, a TopTirol Apartman házban. Tágas, kényelmes lakások, a ház alagsorában ízléses, minden igényt kielégítő wellnesszel. A ház előtt buszmegálló, s mivel sízőknek ingyenes a síbusz, ki is használtuk a buszozás minden előnyét.
Mindhárom sínapot a Hochgurgl-i részen töltöttük, a síbusz közvetlenül a völgyállomás előtt állt meg. Lift vitt fel a kasszákhoz, ahonnan kabinos felvonóval mentünk 2724 m-re. Tömeg nem volt, sorban állni egyik napon sem nem kellett egyik felvonónál sem. A terep magassága miatt maximálisan hóbiztos a hely. Számtalan kitűnően kezelt piros és kék pályán húzhattuk az íveket. A kék pályák izgalmas letörésekkel, változatos nyomvonalon haladnak, mindenki megtalálja a sítudásához megfelelő pályát.
A Wurmkogel I-II. ülős felvonóval lehet 3040 m-re felmenni, ahol egy hegygerincre ültetett kör alakú kávézó teraszán bárszéken ülve gyönyörködhettünk a 3000-es hófödte csúcsokban.
Árak: teljes napi síjegy 64 Euro. 11-től 58,50 déltől 54 Euro. Kávé 3000 m-en 4 Euro, leves 5,50 pizza 12. A boltokban kb. itthoni árak, liszt és cukor van, csirkefarhátot nem találtam. Hazafelé, Schladmingnál egy Billa benzinkúton 1,329-ért tankoltam. Figyelembe véve a szolgáltatások színvonalát Euróban és az európai átlagbérrel számolva szerintem az árak elfogadhatók. 417 Ft-os euróval és magyar bérekkel már kevésbé. De hát ki milyen virágot szakít, olyat szagol…
A negyedik napon a langenfeldi Aqua Dome-ban pihentettük az izomlázat, amit nem tudtunk kihagyni ha már ennyit utaztunk.

Összefoglalva: 870 km-t kell utazni az ötztali völgy végében megbújó síterepig. A gyönyörű táj, a kiváló sípályák, a mindig mosolygó osztrák vendégszeretet azonban kárpótol a fáradtságért és a 12 órás útért.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.