Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bosznia-Hercegovina: Jahorina

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
macskai
3 élménybeszámolót írt
3
2 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bosznia-Hercegovina: Jahorina
2022.02.28. 10:30
Sziasztok!
Köszönöm a sok infót Andrásnak!
Most jöttünk vissza Jahorináról, febr. 24-26-án síeltünk. Gyerekbérlet 3 nap 120 KM, felnőtt 145 KM volt, plusz kártyánként 10 KM letét. A pénztár bezár 4-kor, ha vissza akarod váltani, és utolsót csúsztál, jöhetsz vissza este vagy másnap. Kártyával fizettünk. Esti világított pályát kihagytuk, nekünk nappal is elég volt. (Arra külön kell jegyet venni.) Csüt-pénteken gyönyörű napsütés, de lejegesedett pályák voltak. Az alja kásás, sok helyütt barna volt a kikopástól. Sok volt a kő a pályán. Szombaton esett 40 cm hó, a hóesésben a pályát se láttuk, de nagyon jót tett az állapotoknak. Vasárnapra biztos tuti lett, de sajnos haza kellett jönni. A parkolás kb 5-8 KM volt/alkalom, rossz helyre állni nem érdemes, járnak a rendőrök.
A hüttékben kártyával nem, de eur-ral lehetett fizetni. 1,95-tel váltottak mindenhol. Van olyan hütte is, ahol jelszótlan, erős wi-fi volt. A szálláson is így volt, Pale-ben voltunk a Dolina Mira házikókban.
Az étel jó, de inkább frissen sültet/grill kaját egyetek. Zacskós leves, mirelit sültkrumpli sajnos az alap. A lepinka, bürek kiváló! (kenyérlepény) Megfejtettem, miért nem izgatja őket a maszk. Mivel kb. minden felszolgáló dohányzik, és a cigi mindig ott lóg a szájukban, sajnos nem tudják hordani... :)))
Wellness csak a hotelek szállóvendégeinek van, illetve napközben lehetne menni annak, aki nem ott lakik, így ezt kihagytuk. Este bementünk Szarajevóba e célból, de ott meg korhatáros a wellness...., ami meglepetés volt, sajnos.
Szarajevó belvárosát érdemes bejárni, piac, csarnok, gránátalmalé utcán frissen facsarva... 2 óra elég rá így télen, de nagyon hangulatos!

Jó téli gumi kell, hólánc vagy 4kerék segít, de ha épp szép az idő, nincs szükség rá. Nekünk pont jól jött, a völgyből a hóesésben nem jutottunk volna ki. Üzemanyag Szarajevóhoz közeledve drágul, kb. 20 helyi fillért, az azért sok.
Hazafele vasárnap estefelé a határokon 50-60 percet kellett várni, sokakat félreállítottak, nézegettek, minket nem. Covidra, tesztre egyáltalán nem kérdeztek rá, csak odafele és ott is csak a bosnyák határon. Mi PCR-t vittünk, oltásink nincs, de nem is érdekelt senkit. A terepen meg pláne nem.

Aki most megy, annak szuper lesz a hó, minden felvonó jár, és nincsenek sokan!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.