Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Európa Top 5 (világ top 5)

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kerek
104 élménybeszámolót írt
104
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Európa Top 5 (világ top 5)
2007.01.11. 18:48
Csak folytatni tudom, amit Stani írt. Igazából le is írta, hogy miért is drágább kinn a síelés. Rengeteg az alkalmazott -igaz nagy részük idénymunkás, és külföldi. Európában elképzelhetetlen, hogy személyesen ellenőrzik a bérletet, vagy a 'liftie' teszi a fenekünk alá állandóan a széket.
A pályakarbantartásról én csak jó híreket hallottam, igaz nem mindegyiket tartják karban, de ezt a bejáratnál világosan jelzik a térképeken egy 'groomed' felirattal.
A másik dolog a hó. Sokan azt tartják, hogy az ottani porhónak nincs párja. Ezt az európaiak is megerősítik.
Szó esett a pályahosszakról. Azon lehet vitatkozni, hogy pályahosszt vagy területet érdemes megadni. Mi a pályahosszhoz vagyunk szokva, egy hektárban megadott adat nem sokat mond. Ők ezt pont fordítva látják. Lehet vitatkozni, ha egy szélesebb dombra rárajzolnak három pályát szorosan egymás mellé, akkor melyik a valósabb adat.
A terepek tényleg kisebbek Európához képest, pl. Whistler a legnagyobb, de közelébe sem jön az európaiakhoz.
Másik dolog az off-piste és 'a terephatár'. Itt nyugodtan síelhetsz a pályán kívül a síterep határán belül mert érvényes a biztosítás és felelősséggel tartoznak érted, de ha átléped ezt a határt (out of bound) és azon kívül mész, akkor szigorúan büntetnek. Ha még így egy lavinát is elindítasz, akkor elég közel kerülhet a börtön.
Hirtelen ennyi, bocs ha hosszú lett.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.