Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les 2 Alpes
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Graham Hill
46 élménybeszámolót írt
46
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Les 2 Alpes
2024.02.10. 10:47
Üdv!
2024.január.20-27. között voltunk Les 2 Alpes-n.
Szállásunk a Diable felvonó mellet a Lauvitel épületben volt.
4 fő 2 légtér, egyik emeletes ágyas a konyha jól felszerelt, nagy erkély, közelben pékség, boltok sí szerviz...stb stb. Abszolút pályaszállás, reggel 20m gyaloglás, a nap végén a bejárati ajtóig lehet csúszni.
8 éve voltam itt utoljára és szerencsére több felvonót is korszerűsítettek. Vagy , legalább is lecserélték a szűk 4 személyes "tojásokat" 6-8 személyes ülő liftekre. Sajnos a plexi buborék már nem fért bele, de pl a Dible- t úgy oldották meg, hogy minden 5-6, helyre beiktattak egy kabint.. 2400 m -ig visz fel, onnan több választásunk is lehet. Tovább felfelé és onnan Jandri II állomásáig, vagy a Crétes nevű pályákra és tovább lefelé kék, piros, fekete lehetőségekkel.
Nem akarom az egész rendszert elemezni, leírni, a térkép alapján mindenki kiválaszthatja a kedvének, illetve tudásának megfelelő pályákat.
A Jandri II állomásnál általában sokan várakoztak, ezért mi a Pierre Grosse kabinoshoz csúsztunk le és azzal fel a gleccserre.
Sokan keresték, (rengeteg magyar volt, gondolom a Snow Attack miatt) a Pano bar-t. Nos a helyére építik a Jandri 3S felvonót!
Decemberre ígérik az átadását. Szerintem ez azért sokat fog segíteni a várakozó sorok eltüntetésében. Óránként 3000 fő szállítására is képes lesz.
Egy animációt találtam, ha valakit érdekel :
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Hétfő estére megérkezett a csapadék, de inkább ne esett volna semmi!
+4 Celsius és patakokban folyt az esővíz az utcán :(
Sajnos fent a hegyen sem volt jobb a helyzet, friss hó nem esett.
A pályákat nem igazán kezelik, vagy nem mindet!
Ezt nem is értem! Ott van a korábban hóágyúval előkészített hó kupacokban de nem terítik el a ratrakkal! Vagy csak 1-2 nap múlva.
Összességében jó hetet tudtunk magunk mögött , de elkeserítő, hogy az időjárás kiszámíthatatlansága miatt, már ebben a magasságban sem garantált a hó mennyisége és minősége.
Hazaindulásunk napján már +14 Cesius volt!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.