Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá - "Smart choice" csomag - 2 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
nógrád
9 élménybeszámolót írt
9
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2018.02.19. 22:22
Kedves Admin! Köszönöm az utánajárást! Bár nem igazán értem továbbra sem. Chopok Dél vonatkozásában végképp nem. 1984 óta síelek a terepen, van összehasonlítási alapom, de logikailag sem jön össze, hogyan lenne lehetséges, hogy a pályán 20-50cm a hó, azon kívül 150-200cm, és mégis a pálya és a rajta kívül lévő rész szintben van. Vagy közelítsük meg onnan, hogy ha a pályán kívül 150-200cm természetes hó van, akkor hogy lehet, hogy a pályán, ahol hóágyúznak is, mindössze 20-50cm?
Én sokkal inkább arra gyanakszom, hogy a hómérce valahol lent a völgyben van északon és azt adják meg az egész terepre vonatkozóan, ami igen megtévesztő. Régen látott nagy hó van Chopok délen, gyakorlatilag nincs törpefenyő és szikla egy sem kint. Természetesen nem jó, ha eltúlozzák a hómagasságot, de az sem szerencsés, ha ennyire alábecslik. 20-50cm hóért nem érdemes kimenni Chopokra, mert alig lehet sielni a sok szikla és törpefenyő miatt, max a hóágyúzott kezelt pályákra lehetne rámenni. Ezzel szemben most gyakorlatilag az egész déli oldal egy nagy sípálya.
Azért is szembetűnő ez a torz hójelentés, mert korábban azért ennél nagyobb volt a pontosság. Mondom, szerintem az lehet az oka, hogy az északi oldalt korábban üzemeltető társaság vette át a déli oldalt is és most már csak a hószegényebb északi oldal valamelyik völgyállomásának értékét közlik, ami jócskán félrevezető.
Előzmény: (admin3 199726)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.