Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nyuli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2009.03.03. 20:03
Én most voltam Jasnán pénteken és szombaton, iszonyatos mennyiségű hó van fent, olvadásnak nyoma sincs, pénteken egész nap szakadt a hó. Esetleg a mostani enyhébb idő okozhat legfeljebb a legalsóbb részeken napközben minimális olvadást, de északabbra is van tőlünk, illetve hétvégétől már újra hidegebb idő köszönt be nálunk is, Chopokon meg méginkább. Szerintem most április elejéig biztosan kitart a hó.
Hogy érzékeltessem a hó mennyiségét: A Lukováról induló fekete pálya szélét jelző fa korlát teteje csak itt-ott látszik ki a hóból, valamint az egész hegyoldal mindenfelé teljesen homogén fehér, gyakorlatilag az összes sziklát és növényzetet hó borítja, így aztán a hegy bármelyik részén szinte bármerre lehet csúszni, mindenhol hó, hó, hó. Freeride-hoz tuti. Szerintem 3-4 éve nem volt erre példa. Ausztriához képest sokan voltak a pályákon, de Jasnához képest nem. 2-3 éve sokkal nagyobb sorok kígyóztak a felvonóknál. Kivétel a 6-os ülőszékes, ami most is hozta a formáját. Ezért azt nem is használtam, de jól megvoltam nélküle.
A pályákkal csak annyi a gond, hogy a felső 20-30 cm hó nem megfelelően tömörödött és átfagyott alapot képez, ezért délutánra rendesen buckásodik minden pálya, ez elég kellemetlen tud lenni, délután már ne akarjon senki carvingozni. :)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.