Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2009.03.07. 12:02
Szia Meska, bocs, de csak most vettem észre korábbi kérdéseidet. Sorban:
A Chata Lucky tanulópálya nagyjából olyan, mint a visegrádi alsó rész, mind hosszra, mind meredekségre. Talán kicsit hosszabb.
A déli oldalt én nem szeretem egy terepként kezelni az északival. Egyrészt erősen akadozik az átjárás, másrészt teljesen különböző jellegűek. Ha csak úgy-ahogy "síelgetsz", akkor inkább maradj északon. Délen nincs olyan jellegű pálya, mint a Jasna hosszú kék erdei. Délre a freeride miatt érdemes menni, arra szinte egyedülállóan jó lehetőségek vannak ott. És sokkal több a hó, mert mindig átfújja a szél északról, a gerinc mögött pedig lerakja.
Ha a Chata Lucky tanulófelvonóval felmész (tányéros), a felvonó tetejétől jobbra (kb 30-40 méterre) látható egy erdőbe vezető, jól kitaposott-kisíelt ösvény. Általában mindig havas, most is az lesz. Azon max 10 perc kényelmes séta a Zahradky 6 üléses alsó állomása. Hazafelé ugyanitt tudsz végigcsúszni, aztán a tanulópálya tetejére érve át kell vágni a lift nyomvonalán az első vagy második oszlop után, és ott folytatódik az erdei út, ami konkrétan a bungalók közé vezet. Az ajtódig síelhetsz :) Természetesen az ösvényen végig is lehet sétálni oda-vissza. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni, szerintem megtalálod. Vagy marad a síbusz, ha kiállsz a Chata Lucky bekötőútnál, biztosan felvesz. De nem jár túl gyakran :(
Jasna még április elején is tud jó lenni. Jó síelést (én sajnos keresztszalag szakadással lábadozom). Hajrá!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.